2009.01.19. 08:00 – Dankó Gábor

Használhatatlan a YouTube

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Pár napja az Index többször is hírt adott róla, hogy a YouTube, vagy annak felhasználói letilthatják az adott zenei tartalom hangját. Ez tulajdonképpen a legutóbbi Warner-balhé továbbgyűrűzése mivel a lemezkiadó nem tudott a Google-lal (a YouTube tulaja) megállapodni, így az összes művét levetette a videómegosztóról, és a kalózkodó felhasználókat is erre kényszeríti. Ráadásul a maradék háromnak (EMI, Sony&BMG, Universal) is probkémája van, szóval ha velük sem sikerül megállapodni, akkor mondhatjuk, hogy a YouTube elég nagy bajban lesz.

Ráadásul a ezek közül sem mind engedi a videók beillesztését, ami az egyik legnépszerűbb funkciója lenne az ilyen videómegosztóknak. Sőt az egyszeri magyar user egyre többször kapja azt a feliratot, hogy „This video is not available in your country.” – tehát hiába van ott valami videó, azt mi nem nézhetjük meg. Próbáljunk csak meg itthonról mondjuk Rihanna-videókat bámulni… Na ugye!

Szóval a nemrég bevezetett HD minőséget csak a kiváltságosak élvezhetik (legalábbis a zenei tartalom tekintetében), de ha így haladunk, akkor lassan már ők sem.

Már csak egy kérdés maradt: az egyszeri zeneszerető ember hol nézzen ezentúl klipeket, ha már a zenetévék sem sugározzák azokat? Tovább folytatva a gondolatmenetet: érdemes ezek után egyáltalán klipet készíteni a zenekaroknak? A válaszokat alul várjuk!


youtube hír



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása