2009.02.06. 09:00 – Dankó Gábor

UPDATE: Zenei gigászok násztánca

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Azzal már eddig is tisztában voltunk, hogy az elmúlt években a Live Nation az addigi koncertszervezős üzlete mellé elkezdett felvenni más tevékenységi köröket is a működési engedélyére, jelentősen szélesítve ezzel a zenebizniszben elfoglalt helyét. Annyira tehát nem váratlan, hogy az igen erős pletykák szerint most még tovább lép, méghozzá jó nagyot: történetesen összeolvadni látszik a világ egyik legnagyobb jegyértékesítő hálózatával, a Ticketmasterrel. Az így létrejött céget állítólag fantáziadúsan Live Nation Ticketmasternek hívják majd, de hivatalos infó még nincs semmiről, az illetékesek nem nyilatkoznak.

Az összeolvadt óriás már lényegében teljes egészében lefedné a zenei piacot. Valószínű nem véletlen, hogy Madonna, Shakira, vagy Jay-Z már régen kizárólagos szerződést kötöttek a céggel (még a Live Nationnel). Ennek értelmében viszonylag hosszabb távra „eladták magukat” a multinak beleértve a lemezkiadást, a turnék szervezését, a merchandise jogokat és a szponzorációs ügyleteket is. A U2 is az istálló része félig meddig, de ők nem ezt a „360 fokos” teljes körű szerződést írták alá, a lemezeiket továbbra is a Universal adja majd ki. Mellesleg globális szinten tavaly év elején még azt tervezték, hogy a livenation.com lesz a világ legnézettebb zenei portálja. Nos, még közel sem az…

A Live Nationnek amúgy van Magyarországon is képviselete. Ők szervezik többek között az AC/DC, a Depeche Mode, Beyoncé, vagy Lenny Kravitz koncertjeit is ebben az évben (megtermészetesen a Madonnát is, ha lesz). 

UPDATE: Létrejött az együttműködés Live Nation Entertainment néven, és egyelőre csak az Egyesült Államokban érvényes.


hír u2 madonna live nation ticketmaster



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása