2009.02.15. 18:40 – Juhász Edina

Mi történt a jövő héten? – Február 16 - február 22.

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Banális megállapítás, de minden nap valaminek az évfordulója van. Nézzük meg kik születtek, kik haltak meg, illetve milyen kis, és nagy jelentőségű dolgok történtek a jövő héten. (Aki tud még a hétre vonatkozó eseményt a zenei világból, kommenteljen!)

Február 16.

Ma születtek:
Andy Taylor (Duran Duran) (1961), Dave Lombardo (Slayer) (1965), Taylor Hawkins (Foo Fighters) (1972),

Ma történt:
1974: Egy amerikai turné alkalmával az Emerson Lake and Palmer tagjait negyvennégy fontra büntették, amiért meztelenül úszkáltak a hotel medencéjében.
1991: Az amerikai listákon első a Simpsons –Do The Bartman című száma.
2002: Betörtek George Michael otthonába, ahonnan a tolvajok több mint 100 ezer fontnyi ékszerrel és festményekkel távoztak, amiket az énekes 80 ezer fontot érő Aston Martin DB7 -be pakoltak be.
2005: Kid Rock lekevert egyet egy strip klubban a munkáját végző DJ-nek nem sokkal az után, hogy egy rendőr (akit az eset után kirúgtak) elengedte ittas vezetését egy autogrammért cserébe. A kemény Kid Rock elmenekült a helyszínről, de elkapták, és 3000 dollárra büntették.

Február 17.

Ma születtek:
Qurthon (Bathory) (1966), Billie Joe Armstrong (Green Day) (1972), John Hassall (The Libertines) (1981), Paris Hilton (1981)

Ma történt:
1996: Bruce Springsteen egykori American Express platina kártyája négyezerötszáz fontért, azaz nagyjából egymillió hétszázezer forintért kelt el. A lejárt kártyával Springsteen egy étteremben akart fizetni, majd mikor kiderült, hogy az már nem érvényes, a pincérnek adta szuvenír gyanánt.
2005: A Franz Ferdinand poptörténelmet írt, amikor ők lettek az első olyan előadók, akik megnyerték a Mercury Music Prize-t, a Brit Awards-ot, és az NME díjat is ugyanabban az évben.

Február 18.

Ma születtek:
Yoko Ono (1933), Dr Dre (1965)

Ma történt:
1980: Egy interjúban a Rolling Stonesos Bill Wyman azt nyilatkozta, hogy 1982-ben, a zenekar 20. évfordulóján ki fog lépni a zenekarból. Wyman 1993-ban hagyta ott a Stonest.
1989: Egy férfi kisebb őrületet váltott ki, amikor felhívogatott több rádiót, és a Madness énekesének kiadva magát meghirdetett egy bulit Newcastleben.
2004: Véget ért Marilyn Manson pere, amiben az énekest szexuális zaklatással vádolta egy biztonsági őr, akinek Manson egy koncert alkalmával a nyakába tette a lábát. Végül 4000 dollárra, és a perköltségek megfizetésére ítélték Mansont.

Február 19.

Ma születtek:
Tony Iommi (Black Sabbath) (1948), Falco (1957)

Ma történt:
1982: Ozzy Osbourne-t letartóztatták, amiért nyilvános helyen vizelt San Antonioban.
1994. Mariah Carey első lett a slágerlistán a Without You dallal, amivel már 1972-ben Nilsson is a listák élére került. Az írók, Peter Ham és Tom Evans öngyilkosok lettek a ki nem fizetett, de őket illető jogdíjak miatt.
1996: Björköt bizonyára megviselte a repülőút, mert amikor Thaiföldre érkezvén kamerák kereszttüzében találta magát, megtámadott egy riporternőt. Később elnézést kért az agresszivitása miatt.

2004: Johnny Cash családja betiltatta azt a reklámot amelyben a Ring Of Fire című dalt használták aranyér kenőcs reklámozására. A dal társszerzője engedélyt adott a felhasználásra, ám Cash lánya enyhén szólva kiborult.

Február 20.

Ma születtek:
Kurt Cobain (Nirvana) (1967), Neil Primrose (Travis) (1972), Edwin Graham (The Darkness) (1977), Edward Lay (Editors) (1981), Rihanna (1988)

Ma történt:
1960: Jimi Hendrix először lépett közönség elé, amikor egy seattle-i középiskolában játszott.
1980: Bon Scottot egy londoni kórházban halottnak nyilvánították miután egy egész éjszakás ivászat után egyik barátja kocsijának anyósülésén találták meg.
2003: A Great White zenekar koncertjén 100-an meghaltak, többek között a zenekar énekes is, amikor a pirotechnikától kigyulladt a habszivacs mennyezet. A zenekar később egy jótékonysági turnét szervezett az áldozatok emlékére és hozzátartozóik megsegítésére.

Február 21.

Ma születtek:
Paul Newton (Uriah Heep) (1945), James Dean Bradfield (Manic Street Preachers) (1969)

Ma történt:
2001: Robbie Williamst egy stuttgarti koncertje alatt megtámadta, és a színpadról is lelökte egy férfi, akit nem sokkal az eset után egy pszichiátriai intézetbe vittek.
2004: Az amerikai Pop Idol egyik zsűritagja, Simon Cowell szerepet kapott a Simpsonsban.

2008: Devon Townsendet, egy számítástechnikai szakértőt letartóztattak, és két évre börtönbe zártak amiért megfigyelte, és zaklatta Chester Benningtont a Linkin Park énekesét. Devon ugyanis a nemzetbiztonsági hivatalban dolgozott, így ideje nagy részét azzal töltötte, hogy lenyomozta hol van az imádottja, minden elektronikus úton beszerezhető infót megszerzett róla, beleértve az e-mail hozzáférését, sőt a hangpostáját is rendszeresen lehallgatta, az énekes feleségét pedig megfenyegette.

Február 22.

Ma születtek:
Michael Wilton (Queensryche) (1962)

Ma történt:
1978: A Police egy Wrigley’s rágógumi reklámban szerepelt, aminek kedvéért kiszőkíttették a hajukat.
2002: Ronnie Werrell dobos 77 éves korában meghalt. Dolgozott többek között Tom Jonessal, és a Muppet Shows Animalnek is ő volt a példaképe.

2002: Két középkorú nő 8 éjjelt töltött egy kocsiban, hogy tutira az első sorba vehessenek jegyet egy Cliff Richard-koncertre.


mi történt a jövő héten?



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása