2009.02.28. 10:00 – frostdemon

Klipmegosztás (Ladytron, Kreator, The Haunted, Travis, Made in Hungária, Wolf, The Morning Star)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ezen a héten a metálos énünk került előtérbe, ugyanis van itt old school thrash metal, new school tharsh metal, meg sima heavy metal is. Lazításként kis roki, kis pop, és egy kis indie jön:

Ladytron – Tomorrow

A liverpooli Ladytron már 1999 óta köztünk él és egyre népesebb táborral büszkélkedhet, ami nem is csoda, mert a kellemesen popos zenéjük kb. mindenkinek hallgatható. Ezzel most arra célzok, hogy még anyám is tolizza, pedig ő abbás. Na és a videó? Ja, az talán még kellemesebb. Neil Krug rendező sikeresen adaptálta a zene hangulatát képre és ezzel egy nagyon giccses, de szerethető filmet készített. Nekem külön kedvencem a sárgás szín, amitől egy kicsit olyan az egész, mintha egy 70-es évekbeli amatőr film lenne.

Kreator – Hordes of Chaos

Tedd kezed a szívedre és mondjad azt, hogy nem szeretted annak idején a Conan, a barbárt. (aki még fiatal ehhez, annak klikk ide) Na, ugye. Azt mindenki bírta, mert a nyers erő és az agresszív, de sebezhető főhős személye bármelyik kalandvágyó gyermek – főleg persze fiú – szívét erősebbé tette. Éppen ezért mondom, hogy az új Kreator-klip maga a zsenialitás. Mert igen, nagyon gagyi a story, de jól néz ki és tökéletesen passzol a zenéhez. Érdekes, hogy az SPV kiadó is simán ráállt a Nuclear Blast metál videóit jellemző szarrá színezett blue-boksz-filmekre, ám ez esetben nem a menőzés volt a cél, legalábbis nem úgy és nem olyan fokon. Be is jött. A hét nyertese egyértelműen ez a videó!

The Haunted – Trenches

Nem szégyellem, hogy a The Haunted legújabb lemeze nagyon betalált nálam, éppen ezért is vártam az első klipet, ami most itt kerül bemutatásra. Sikerült egy lehetőségekhez képest remekbe szabott videót összehozni, hiszen minden benne van a Hauntedet oly jellemző fanyar humortól kezdve az embert lekötő sztorin át egészen a kiváló zenekaros képekig. Méltó a videó a zenéhez, na. Perfekt.

Travis – Song to Self

Akkor most nyugodjunk meg és a kellemes lebegés közben tekintsük meg a Travis nem tök új, de azért nem is régi klipjét. Minthogy képileg semmilyen nagy kockázatot nem vállaltak a készítők, így nincs is értelme nagyon bájcsevegni róla. La:

Made in Hungária – Csókkirály

A minap kapcsolgattam a televíziót és akkor akadtam erre a videóra. Végig szipogtam és azt kellett a végén mondanom, hogy annyira retró, hogy majdnem azonnal kedvet kaptam megnézni a filmet is, de aztán sikeresen leküzdöttem a kényszert. Kiskorom óta imádom az ilyen mozis videókat. Főleg, ha ennyire hozzák a film hangulatát. Aki bírja a Made in Hungária zenéjét és nem cukorbeteg, az biztosan rohan a moziba…

Wolf – Voodoo

Hát és akkor valami tradicionálisabbat szeretnék adni a végén, nehogy már minden szép és jó legyen. A svéd Wolf új lemezét mindenki imádja, aki kedveli a klasszikus heavy metalt, amúgy is hódit egyfajta retró metal trend, aminek köszönhetően az ilyen bandák is lehetőséget kapnak. A videó semmilyen izgalmat nem rejt, akár azt is mondhatnám, hogy ez a heti: „verziók zenekaros klipre” rovatunk új remeke, ha nem tudnám, hogy lehet ennél még rosszabb is…

+ egy, mert rossz voltál

The Morning Star – Crownation, Damnation

És igen. Ez a ráadás, amiben minden klisé helyet kapott. Nem akarom minősíteni a zenekart, mert nyilván nem az a lényeg, hanem a klip lenne terítéken, de annyira rosszul lett vágva, hogy szinte fáj. A szokásos hibák sokasága előfordul itt. Hol volt a vágó füle? Vagy érzésre nyomta? A jó videó nem csak pénzkérdés! Már annyiszor mondtam.


indie pop metál ladytron wolf travis made in hungária kreator the haunted the morning star klipmegosztás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása