2009.04.14. 16:45 – lánggitár

Turbó-fokozat (Utolsó figyelmeztetés)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Soron kívül foglalkozunk, egy nálunk többször említett rendezvényről. Mondjuk úgy, hogy ez az utolsó figyelmeztetés. A Turbo zenekar, április 16-án az A38 hajón lemezbemutatót tart. A zenekarról, többször, és több szót írtunk, így alábbiakban az előzenekarokat nevezzük meg, és mutatjuk be röviden.

Az egyikük az Háború lesz, amin többen felhúzhatják a szemöldöküket, pedig a zenekar már 1997-ben megalakult, Mohai Tamás (gitár, ének), Hirlemann Bertalan (dob, billentyűk) és Szappanos György (basszusgitár) találkozásából. Eddig két lemezük jelent meg: 1998-ban „Dr. Csónakos”, valamint 2003-ban „A harmadik világ címmel”. 2006-ban eMeRton díjat (az év legjobb zenekara) kapott a trió. Két éve nem léptek fel önálló koncert keretein belül, mivel készül harmadik lemezük anyaga. Ha valakinek ennyi nem elég, a frissiben összedobott myspace-oldal ad ízelítőt.

A másik előzenekar egy frissnek számító formáció, ami előbb Németh Juci (volt Anima-énekesnő) szólózenekarának indult, majd igazi zenekarrá nemesült, így született meg a Nemjuci. A társaság (mint egy normális zenekar, ugye) előbb kifejezetten sokat koncertezett, és aztán látott neki az első lemez munkálatainak. Itt tartunk most, így a Turbo koncert előtt az új album előzetesét hallhatjuk. A zene vagány, de csajos, így bizonyára van helye ezen az estén. (Az alábbiakban a Nemjuci első klipje látható.)


rock program háború turbo nemjuci



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása