2009.09.20. 13:36 – -dj-

A hét dala (Katatonia - Forsaker)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ezen a héten is borongunk kissé. A svéd Katatonia a gótmetál egyik legeredetibb zenekara, akik azzal tűnnek ki a sötétségből, hogy a busongást szinte hardcore-szintű dinamikával ellensúlyozzák. Ugatós éneket és sietős riffelést természetesen senki ne várjon, inkább a tömör hangzás, a húzós groove a meglepő egy ilyen környezetben. Sajnos a zenekar az utóbbi időben kezd saját stílusába ragadni, és kiszámíthatóvá válni. Ennek ellenőrzésére egy új dalt itt meg is lehet hallgani, egy e-mail-cím fejében.

A Forsaker szintén olyan, mint minden újkori Katatonia-dal. A kezdés hatásos, a riff úgy dörög, mintha egy húsz kilós kalapács csapna fejbe, ezután jön a szokásos csilingelős verze-rész, majd a kezdő riff továbbfűzésére következik egy átlagos refrén. Természetesen van még kiállás, és egy rövidebb szólószerűség is, de a durvulás-halkulás ugyanúgy felváltva következik, ahogy a korábbi Katatonia dalokban.

Azzal nem lenne gond, hogy ha egy megszokott világban minőséget kapnánk, de a hatásos alaptémán kívül kevés dolog ragad meg a dalból. Természetesen az is igaz, hogy a gót színtér fölött még így is kilométerekkel lebeg a Katatonia, hiszen összetéveszthetetlen a stílus. Remélhetőleg a hamarosan érkező lemez talán rejt magában meglepetést is.


metál katatonia a hét dala



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása