2009.10.18. 17:30 – Nihil_AK

Nem a sátánról szólt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Code, Secrets Of The Moon, Sólstafir @ Diesel Klub 2009.10.04.

A vasárnap esték nem koncertlátogatásra valók. Ilyenkor a magamfajta férfiember leginkább a közelgő hétfő fenyegető rémét próbálja a szőnyeg alá söpörni valamilyen romantikus vígjáték és/vagy ízletes családi vacsora segítségével, nem gondolva a munkára. Két hete vasárnap mégis kénytelen voltam átírni ezt a forgatókönyvet. Elsősorban a norvég/angol Code miatt érkeztem a Dieselbe, akiknek első, Noevau Gloaming című lemeze már megjelenésekor egyik kedvencemmé vált, ugyanakkor kíváncsi voltam a másik két fellépőre is, akikről viszont nem sok információval rendelkeztem. A Sólstafir egy lemez kivételével teljesen ismeretlen volt számomra, a Secrets of the Moonról meg semmit sem tudtam azon kívül, hogy németek, és a hazájukban a legjobb black metal zenekarok között tartják őket számon.


code koncertbeszámoló solstafír sectrets of the moon



2009.10.18. 16:00 – -dj-

A hét dala (Wolfmother - New Moon Rising)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az ausztrál Wolfmother talán az egyik leggyűlöltebb zenekar a földkerekségen. Minden bizonnyal nagyobb divat utálni, mint hallgatni. Nem direkt fogok szembemenni a nagy tömeggel, de nekem a Wolfmotherrel semmi bajom sincs. Nem gondolom, hogy kevesebbek ők mint a jelen zenei irányzatainak képviselői (és persze nem is többek), viszont ha valaki képes elfogadni, sőt szeretni a sokadik Joy Division-klónt, elfogadhat egy Led Zeppelin-covert is. Mert a Wolfmother az volt, és többé kevésbé maradt is az, ennek bizonyítékául meghallgatható a teljes új lemez a myspace-en, az új maxival együtt, ami a New Moon Rising. Ez utóbbiről szólok többet, szinte feleslegesen.


wolfmother a hét dala



2009.10.18. 10:13 – lánggitár

Dave Mustaine vs. norvég újságíró

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Dave Mustaine esete egy norvég újságíróval bizonyítja, hogy nem csak Magyarországon vannak önérzetes, sértődős zenészek, akik egy-egy negatív kritika, vagy számukra nem megfelelő hangvételű cikk után képesek veréssel, esetleg bírósággal fenyegetőzni. Történt ugyanis, hogy a Megadeth hivatalos fórumán Mustaine kikelt magából, mert egy norvég tévében olyan interjú ment le, ami az ő metallicás időszakára fókuszál. Konkrétan azt is leírta, hogy ha még egyszer találkozik a férfival, akkor az tuti a kórházban köt ki.


metál bulvár hír metallica megadeth



2009.10.17. 13:49 – lánggitár

Műpéniszek ajándékba a Rammsteintől

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Sok elemző szerint a zeneipari hanghordozók jövőjét az mp3-ak és a díszdobozok értékesítése jelenti majd. Hogy ez így lesz-e, még nem tudjuk, mindenesetre a Rammstein az utóbbi formátum megalkotásakor most tényleg kitett magáért. Október 20-án jelenik ugyanis meg a német zenekar Liebe Ist Für Alle Da című nagylemeze, amit a későbbiekben limitált példányszámban, díszdobozban is be lehet majd szerezni, és ez főleg a nőknek szól, de a mai nyitott világunkban ki tudja. A csomagban ugyanis hat darab, különböző méretű és formájú (elvileg a hat zenekari tag megfelelő testrészéről mintázott), rózsaszín műpéniszt, bilincset és síkosítót találunk. Mellesleg mindezen a múltkori pornós klip után már nem is nagyon csodálkozunk.


metál bulvár hír rammstein



2009.10.17. 10:01 – lánggitár

Dave Gahan Peru helyett Chilében érezte magát

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Október 13-án a Depeche Mode Limában, Peru fővárosában adott éppen koncertet, mikor Dave Gahan énekes a koncert hevében a következőt kiáltotta 30 ezer perui rajongó arcába: "Köszönjük szépen Chile!" Nos, fordult már elő más sztárral is, hogy nem tudta éppen melyik országban ad koncertet, de itt kissé kínos volt a helyzet, ugyanis a két dél-amerikai ország nem éppen kebelbarátságáról híres, mondhatni az 1800-as évek végén lezajlott háborújuk óta haragszanak egymásra. Gahant vigasztalhatja, hogy nem ő az első, aki máshol érezte magát, mivel Alanis Morissette, a magyar származású kanadai énekesnő is Brazíliának köszöngetett 2003-ban ugyanitt Peruban.


pop bulvár hír depeche mode



2009.10.16. 12:00 – lánggitár

Új tagok a Locust On The Saddle-ben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Locust On The Saddle nevű doom-rock-metal zenekarban a basszusgitárosok már egy ideje jöttek-mentek, mikor váratlanul énekescsere is történt, amit most egy majdnem teljes átalakulás fejelt meg. A két alaptag, Szipszer Szabolcs (dob) és Szabó Tamás (gitárok) mellé új basszusgitáros (Domján Gábor volt Choose Your Path-tag), új gitáros (Domán Gábor az Eclipticából, aki a Belmondóban is gitározó Szabó Lászlót váltotta) és új énekes érekezett. Utóbbi a Ministers, a Room Of The Mad Robots és a Hayseed zenekarokból ismerhető magyar-venezuelai származású Vincze Andres lett. "Már ezzel a felállással készülnek az új dalok, amelyek a The AlphaMantis irányvonalát egy zúzósabb és intenzívebb zenei környezetbe ágyazva viszik tovább." - mondta Szabó Tamás. 


rock metál hír doom locust on the saddle



2009.10.16. 11:00 – lánggitár

Anima Sound System a Corvintetőn

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Pénteken este (október 16) a Corvintetőn megrendezésre kerülő tulajdonképpeni minifesztivál jó eséllyel indul a szezon legeklektikusabb estje címért. A nemrégiben jelentős változásokon átesett, idén húsz éves Anima Sound System (mely változásokról és évfordulóról bővebben ebben a monstre hosszúságú interjúnkban olvashatsz) köré szerveződő eseményt a  szexi és megátalkodottan frankofón Misandry nevű csaj-DJ duó nyitja, akik a színpadot Magyarország vélhetőleg egyetlen slágeres garázs-rock duójának, a Lo-Fi Stereo-nak adják, velük vendégénekel Varga Zsuzsa és Hódosi Enikő is a Neoból. Utánuk az est főfellépője, a mostanság igencsak elektronikára és rockra hangolt Anima Sound System következik, őket pedig a hazai újelektró színtér egyik legillusztrisabb duója, a Tits and Clits követi egy kiadós villanycsapatás erejéig. Ha ez még nem lenne elég, a buli Budapest objektív szemmel nézve is egyik legmenőbb arcának, Pándi Balázsnak a spéci Miami Bass szettjével zárul - hogy ez mit jelent, egyelőre előttünk is rejtély.


program anima sound system pándi tits and clits lo fi stereo



2009.10.16. 10:00 – lánggitár

Második Kettőnégy Gumizsiráf díjátadó

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Második alkalommal osztja ki a Kettőnégy metalmagazin stábja a Gumizsiráf díjakat, melyekkel az adásokban látható/hallható zenészek és zenekarok műsorban bemutatott egész éves teljesítményeit ismerik el. A Zsiráfok sorsáról (a jelöltekről készített video-összeállítás megtekintése után) az internetező nagyközönség dönt ezen link segítségével. A díjátadó eseményt október 17-én szombaton 20 órától a Dürer kert nagytermében tartják. Az estet a Stiff Bastard nyitja, akik aznap megjelenő lemezüket mutatják be. A serlegek kiosztása közben, a ceremónia csúcspontjaként „Zimány Linda sztárceleb is elénekel egy csodálatosan szép dalt, kiegészülve a Kettőnégy Band professzionális háttértáncosaival.”


metál program kettőnégy



2009.10.16. 09:00 – A Lángolók

A végső visszaszámlálás után - Ömlesztett anyag #13

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Modest Mouse ritkaságokat tartalmazó EP-vel szórakoztat. Az Everytime I Die southern metálnak hívja magát, de nem tudjuk miért. A Europe-ról kiderül, hogy nem csak AZ az egy dala létezik. A Raised Fist izmokat és büdös hónaljat nyilvánosságra hozó hardcore Svédországból. A Love Language tök ismeretlen, elsőlemezes amerikai független amerikai gitárpop/rock. Heti kiskritikáink.


lemezkritika modest mouse europe ömlesztett anyag raised fist everytime i die love language ezt hallgasd



süti beállítások módosítása