2009.12.27. 14:00 – -dj-

A hét dala (Bloodiest - I Am a Villain)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Bloodiest egy magyar undegroundból verbuvált "szupergrup", de ez, a zenekarok valódi földalattiságát nézve hülye szó ide. Van itt zenész a Superbuttból, a MWS-ből, és a Cadaveresből, de láthatóan nem ez a lényeg benne, hanem a szórakozás. Most készítik az első felvételeket, és már az álnévhasználat is utal rá, hogy többek között milyen lesz. Hasonlítani fog a Brujeriára, és a Napalm Death-re, főképpen, hogy hat szám lesz tizenöt percben. Egy dalt szemügyre is veszünk.


mws superbutt cadaveres bloodiest



2009.12.27. 10:16 – A/A

Kielégületlenül hagyott rajongók – Dr. Beat-interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A fiatalok kedvvért kezdjük egy kis történelemórával arról a zenekarról, aminek eddigi egyetlen albuma még a 303 magyar lemez, amit hallanod kell című könyvbe is bekerült: a Dr Beat zenekart 1985-ben alapította három gimnáziumi osztálytárs, Garam Péter, Selmeci Kristóf és Szilágyi “Sziko” Gábor, de akkor még T-Boy-ként, a Dr.Beat név csak 1987-ben válik véglegessé. 1988 tavaszán Valami Bizarr dolog c. dalukkal indulnak a Rock Gyermekei tehetségkutató rádióműsorban és meglepő, slágerlistás sikert érnek el, és a szám fel is kerül a Rock Gyermekei c. válogatás lemezre. 1988-ban több tagcsere (Rábaközi Andrea fotómodell csatlakozik rövid időre) majd helyette Clavier Charlotte az R-Go első gidája lesz a zenekar tagja. Nem sokkal ezután koncepcionális okok miatt, Selmeci Kristóf távozik, így a Dr.Beatet a közönség már trióként ismeri meg. 1989 elejétől lassan kialakul országos rajongótáboruk és számtalan vidéki kis buli mellett több teltházas Petőfi Csarnok-béli koncertet adnak. 1990-ben jelenik meg első albumuk Dr.Beat címmel a Hungaroton gondozásában, amiről négy dal is listavezető lett. 1991 év végén különböző okok miatt a zenekar - bár nem oszlik fel, de működését egy időre felfüggeszti.

Garam Los Angelesben, több nemzetközi lemezfelvételen is közreműködik hangmérnökként, producerként. Clavier közben kilép a formációból, Sziko pedig hobbiját a fényképezést helyezi előtérbe és sikereket ér el, Magyarországon keresett fotográfus lesz, főleg pop-rock és divat vonalon, de nem szakad el a zenéléstől, amit semmi sem bizonyít jobban, mint hogy Selmecivel közösen megjelentetett londoni kislemez. A remek kritikák ellenére a produkció nem folytatódik bár az angol Warner látna fantáziát a projektben. 1994 év végén Garam visszatér az államokból és a hazai drum 'n' bass népszerűsítésén dolgozik, valamint több hazai és angol underground kiadvány producere. Szikoval ismét elindítják a Dr.Beat-et, ezúttal kettesben, és két daluk meg is jelenik a Future Sound of Budapest válogatáson. Ez a formáció kb. 1997-ig dolgozik de szigorúan underground vonalon. 2005 év végén a gimnáziumi alapító felállás (Garam - Selmeci - Sziko) ismét összeáll és dolgozni kezdenek újabb anyagukon. Ma ismét kettesben vannak Garam és Sziko, ők lépnek fel december 28-án az A38-on az Esclin Syndo és a Pozvakowski társaságában, illetve velük készült az alábbi interjú.


interjú pop dr beat



2009.12.26. 14:15 – lánggitár

Meghalt Vic Chesnutt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A 45 éves énekes-gitáros-dalszerző még karácsony előtt kísérelt meg öngyilkosságot izomlazító túladagolásával, ami után kómába került, majd 25-én elhunyt. Chesnuttnak ez már a sokadik ilyen próbálkozása volt, ugyanis 18 éves korában, autóbaleset következtében deréktól lefelé megbénult, az egészségi állapota pedig folyamatosan romlott. Folk-rock stílusú lemezeit a kilencvenes évek eleje óta jelenteti meg, első két albumának az REM énekese, Michael Stipe volt a producere. 1993-ban az állandó egészségügyi problémákkal küzdő zenészek tiszteletére készített lemezen olyan sztárok énekelték dalait, mint a Smashing Pumpkins, Madonna, az REM, vagy a Garbage


folk rock halál hír chesnutt



2009.12.26. 14:11 – lánggitár

A hardcore nem tehetségkutatós műfaj – interjú Jakab Zoltán Brdige To Solace-énekessel

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Bridge To Solace-ben még most sem állt meg a nagy tagvándorlás, folyamatosan cserélődik a zenekar, de Jakab Zoltán énekes kitartóan viszi hátán az egészet, főleg mostanában. Jakab most egy mikrointerjúban mondja el, hogy ők annak idején csak viccből indultak tehetségkutatón, de ez ne tartson vissza senkit egy olyan megmérettetéstől, mint amilyen vasárnap lesz az A38 Hajón, ahol fellép 10 zenekar, akik egymással versenyeznek a jobbnál jobb díjakért, utánuk pedig maga a Bridge To Solace (és a Superbutt) mutatja meg mit is kell a színpadon csinálni.


interjú metál hardcore bridge to solace



2009.12.26. 10:26 – lánggitár

James Hetfield legrosszabb karácsonya

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az ünnepre való tekintettel nemrég a Metallica énekese is megosztotta a Pulse of Radio riporterével élete legrosszabb karácsonyi emlékét. Egész pontosan azt, amikor kiderült számára, hogy a Télapó nem létezik. James Hetfiled kisgyerekként pont akkor tévedt a karácsonyfa közelébe, amikor idősebb testvérei éppen az ajándékokat pakolták a fa alá. A látvány teljesen sokkolta a kis Jamest, és ezt azóta sem tudja kiverni a fejéből. A legjobbat is elmondta amúgy a metálénekes: amikor először kapott egy futballt, annak nagyon örült. A Metallica 2010 május 14-én a Puskás Ferenc Stadionban lép fel Budapesten.


metál bulvár hír metallica



2009.12.25. 14:38 – lánggitár

A tehetségkutató igazi lényege – Superbutt-miniinterjú Vörös Andrással

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Superbutt 2009-ben olyannyira átalakult, hogy a tavalyi tagságból már csak a dobos Szűcs Péter és az énekes Vörös András játszik a zenekarban, a többiek helyére pedig igazi metálos arcok érkeztek, így a koncertek látványa is teljesen megváltozott a sok lobogó haj miatt. Aki nem hiszi, az december 27-én lemehet az A38-ra, ahol a Borsodi Zenei Fesztiválok Tehetségkutató után lépnek fel, mint főzenekar. Most magáról a tehetségkutatóról kérdeztük a frontembert.


interjú rock metál tehetségkutató superbutt



2009.12.25. 10:58 – A Lángolók

Metálos Emmanuel – karácsonyi ömlesztett anyag

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Idén valahogy jó pár olyan karácsonyi lemez is megjelent, ami nem a sztenderdeket szállítja, hanem megpróbálja a témát a saját igényes módján feldolgozni. Persze ettől függetlenül van köztük igen balul sikerült próbálkozás is, de a többség teljesen vállalható anyagot rakott össze. Különkiadású Ömlesztett anyag-rovatunkban most kitárgyaljuk Bob Dylan, Sting, Tori Amos, a Halford és a Pet Shop Boys ide vágó lemezeit.


lemezkritika bob dylan pet shop boys sting tori amos halford ömlesztett anyag



2009.12.24. 11:06 – _fá_

Minden idők legidegesítőbb karácsonyi dalai - #2

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ismét itt a karácsony, lehet bontani az ajándékokat, és megnézni utána, hogy mikor van az első potenciális alkalom a visszaváltásra, ám ami sokkal nagyobb öröm, hogy ismét sikerült összeszedni pár dalt, amik megalapozzák az ünnepi hangulatunkat, és amiktől egyenesen a falnak rohannánk. Az egy dolog, hogy rossz zenéket ad a rádió, mert optimális esetben egy igazán zenefanatikus embernek nincs túl sok találkozási pontja vele, de decemberben illik elmenni vásárolni, ami mindig hosszadalmas munka, és mivel hideg van és gusztustalan latyak, ezért törvényszerűen betéved valamelyik bevásárlóközpontba. Ott pedig általában a helyi rádió megy, szerencsétlenségünkre következetesen igazodva a közhangulathoz, öntve magából a klasszikus karácsonyi dalokat, hogy belénk ivódjon minden évek óta erőltetett szerzemény összes sora. Most tehát ismét megmondjuk, hogy melyek azok a számok, amelyeknek a megíróit el kellett volna tiltani a zenéléstől, bármilyen eszközzel.


karácsony



2009.12.24. 08:37 – lánggitár

Misfits a Danzig előtt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

December 26-án a horrorpunk-rajongók igazi karácsonyi ajándékot kapnak New Jerseyben, ugyanis több évtized után ismét egy színpadon áll majd Glenn Danzig és a Misfits. Az öröm azonban nem teljes, sőt, igazi kavarás van mögötte, ugyanis Danzig sajnos nem fog énekelni a zenekarban, ráadásul a Misfits felállása sem lesz egyenlő azzal, amelyik mostanában hivatalosan is ezen a néven fut.


punk misfits hír danzig samhain



süti beállítások módosítása