2010.01.24. 10:07 – Dankó Gábor

Füvezős halálmetál - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Heti klipválogatásunkba most sok zenélős videó került, plusz eléggé a metál felé billen a mérleg nyelve. Dying Fetus, Pains Of Salvation, Cannabis Corpse, Gamma Ray, Rob Zombie: ők képviselik a keményebb műfajt, a magyarokat, illetve a popot pedig a Carbonfools, illetve a Belmondo.

Dying Fetus -​ Your Treachery Will Die With You

A Dying Fetus amerikai deathmetal-zenekar, méghozzá a technikásabb fajtából, tehát nem csak blastbeat, meg riffelés megy veszettül, hanem néha törik is az ütemet, plusz egyszer-kétszer megmutatják, hogy tényleg tudnak játszani a hangszereiken. Ebben a klipben is kb. csak ez utóbbi az érdekes, ha egyáltalán valami, mivel azon kívül, hogy egy raktárépületben zenélnek, nem történik semmi.

Pain Of Salvation - Linoleum

Szóval, ha már raktárban zenélős videó, akkor inkább a Pain Of Salvation új klipje a nyerő. Ez legalább tényleg jól néz ki, a vágás is jóval izgalmasabb, plusz a csajoknak (vagy az arra hajlamosaknak) bejöhet, hogy a zenészek már a videó elején is izzadnak, mint a ló. Mellesleg ez egy érdekes, picit rendhagyó dal a zenekartól, tiszta retro rock és semmi tőlük megszokott progresszívoskodás.

Cannabis Corpse - Skull Full of Bong Hits

A Cannabis Corpse - ha valaki nem jött volna rá egyből - vicczenekar, amiben olyan nevű tagok zenélnek, mint Weedgrinder, Landphil, Nikropolis, vagy HallHammer. Zeneileg death metalt nyomnak, tulajdonképpen egy az egyben nyúlják a Cannibal Corpse-ot, csak nem gyerekmészárlásról, hanem fűszívásról énekelnek. Ennek ellenére az alábbi klipben azért sikerül az egyik tag fején átnyomni egy vizipipát.

Gamma Ray - To The Metal!

A Gamma Ray új videójára nehéz szavakat találni. Az egy dolog, hogy maga a képi anyag sem nevezhető klipnek (stúdiózós cucc, de annak is borzasztó), de a dal is hihetetlen. Elképzelem, ahogy Kai Hansen gitáros-énekes lemegy a próbaterembe, hogy "gyerekek, nem volt ötletem, ezért írtam egy dalt a heavy metalhoz". Na így születhetett meg ez a zeneileg is béna szerzemény, aminek az a refrénje, hogy: "Hail to the Metal! Hail Heavy Metal!" A hab a tortán, hogy még azt is láthatjuk a videón, ahogy a tagok mindenféle fémhulladék előtt fényképezkednek.

Rob Zombie - Sick Bubblegum

Rob Zombie-tól - ha már egyszer az éneklés mellet filmeket is rendez - elvárható lenne egy normális klip, de ez nem jött most össze. A Sick Bubblegum ugyan nem néz ki rosszul, de ötlet nincs benne. Felváltva láthatjuk, ahogy zenél a csapat, illetve, ahogy hülyéskedik. Plusz ha már egy szám tele van a motherfucker szóval, akkor feltétlen klipet kell belőle csinálni? Vagy legalább a netre nem lehet egy olyan verziót felrakni, amiben nem húzzák le a szó végét?

The Carbonfools - Cash

Háromféleképpen lehet egy terméket a legjobban eladni: szexszel, aranyos állattal és kisgyerekkel. A Carbonfools az utóbbit használja legújabb klipjében, ráadásul jól be is lassítja a játszótéren csavargó, a pelenkáról valószínűleg éppen leszokó kisembereket. Ők maguk home videónak hívják a cuccot, és hát tényleg inkább az, mint normális klip.

Belmondo - Szabadon

A Belmondo Szabadon klipjében egy csavarozott fabábu pszichedelikus álmát láthatjuk. A bábu mozgását stop motion technikával rögzítették, amit aztán összekevertek számítógépes animációval. Az eredmény ugyan nem tragikusan rossz, de nem is egetverő, főleg az animáció gyenge minősége miatt. Többet kellett volna magával a bábuval foglalkozni és nem csak pörgetni a saját tengelye körül.


klip rob zombie gamma ray belmondo carbonfools pain of salvation klipmegosztás dying fetus cannabis corpse



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása