2010.01.27. 11:50 – KirschAndrás

Pokolgép a Ki Mit Tudon - daliás idők

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Pokolgép: Kegyetlen asszony (1983)

Tán még a huszonéves korosztály képviselői között is akadnak olyanok, akik a H40, a Szvetter, vagy a Testcselpuszi zenekarok neveinek hallatán nosztalgikus könnyekben törnek ki. Ám volt idő, mikor bizarrabb formációk is megfordultak a Ki Mit Tud színpadán. Ilyen volt például a fatális félreértésen alapuló évtized hajnala, 1983 is.

Nincs kétségünk afelől, hogy a zenekar performansza áttörte a kendőevő bűvészeken és a Sergető Murmuc köcsögduda-trión edződött zsűri mentális védőpajzsát. Kalapács Bivaly bevonulását követően Petrovics Emil valószínűleg máris egy túszdráma aktív résztvevőjének érezte magát, majd kétpercnyi kultúrsokk után a következő megjegyzést véste papírjára: „ezek a hajukkal zenélnek.” A „színpadkép Bermuda-háromszöge” titulust azonban kétség kívül Kukovecz mester tudhatta magáénak. Biztosra vehetjük, hogy anno még a megveszekedett állatvédők is türelmetlenül várták, mikor táncoltatja már meg a színpadi függöny mögött szunyókáló örvös medvéjét. A basszusgitáros személyét talán felesleges firtatnunk, jóllehet, az a fránya szénhidrát azóta már kissé átformálta daliás külsejét. A laikusok kedvéért azonban eláruljuk, hogy - bármily csalóka is első látásra - hősünkben nem a Linda-sorozat egyik rugósbicskás huligánját tisztelhetjük. A felvétel művészi értékét tovább emeli a 2:00-nál látható jelenet, melynek köszönhetően Neográdi Dezső akaratán kívül is az újhullámos dadaizmus második leghíresebb képviselőjévé lépett elő. Ha búvártappancsok helyett két hibernált mókust használ, mindennemű erőfeszítés nélkül taszíthatta volna le trónjáról Bada „Dada” Tibort. Varga Tibor funkcióját nem értjük pontosan, ám fizimiskáját elnézve nem kizárt, hogy az ő teljesítményét a Muppet Show két öreg fószere illette kritikával.


metál pokolgép daliás idők



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása