2010.02.14. 10:36 – Dankó Gábor

A nőgyilkos és a madárember - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A héten csak olyan klipek gyűltek össze, ahol a zenekarok zenélnek, jobb esetben pedig van valami sztori is hozzá. Egyedüli kivétel ez alól a Sigur Rós énekesének szólóprodukciója, bár ott is vehetjük a dobozcsapkodást zenélésnek. Szóval lesz ma Depresszió, Orphaned Land, Priestess, Dark Tranquillity, Spoon és Shapat Terror. Utóbbihoz 3D-s szemüveg is kell. Lehet nézni!

Priestess - Lady Killer

A kanadai zenekar új klipjének címe kb. mindent el is mond annak tartalmáról. Egy pszichopata lányt láthatunk, aki nőket gyűjt be, hogy megalkossa a tökéletes... na, de ezt majd a végén megnézheti mindenki. Közben amúgy a zenekar múzeumi kiállítási tárgyként zenél, de ennek nem tudjuk mi az értelme.

Jónsi - Go Do

Jón Þór Birgisson az izlandi Sigur Rós gitáros-énekese, aki most úgy gondolta, itt az ideje szólólemezt készíteni. Az albumhoz a Go Do-ra forgatták az első klipet, ahol maga a dal olyan, mint egy popposított Sigur Rós, bár ez az utolsó nagylemezük fényében már nem is annyira nagy különbség. A klip jól néz ki (ahogy a Sigur-klippek is mindig jól néznek ki), Jónsi madarakat ereget benne, de saját magát is madárnak képzeli. Szerepet kap még benne egy titokzatos bőrönd is, amit először hősünk jól összever, aztán a tengerbe dobják.

Spoon - Written In Reverse

A Spoon új klipjében azt láthatjuk fekete-fehérben, jó vágásokkal, ahogy a zenekar felveszi a Written in Reverse című dalát. Ennyi.

Shapat Terror - Egyikse

Az előző klippel ellentétben az egri Shapat Terrort (plusz a haverokat) próba közben láthatjuk, és az egészben az a különleges, hogy 3D-s szemüveg kell hozzá, amivel, minő meglepetés, három dimenzióban kapjuk meg az Egon és Dönci alkotóit. Akinek nincs szemüvege, az itt nézheti meg 2D-ben.

Orphaned Land - Sapari

Az izraeli Orphaned Land videójában van egy ember, aki valami ősi tudás birtokába jut, és ettől teljesen bekattan. Persze a zenekart is látjuk játszani, illetve az énekesnőt is énekelni, de őt külön vették fel, füsttel körülvéve a misztikusság kedvéért, amit aztán be is lassítottak.

Dark Tranquillity - Shadow In Our Blood

A Dark Tranquillity a svéd dallamos halálmetál egyik legalapvetőbb zenekara, de sosem lettek annyira ismertek, mint az ugyanebben a stílusban mozgó In Flames. Talán emiatt jobban is kisérleteztek, bevettek egy billentyűst a zenekarba, néhol elmentek dark metalba, aztán mostanában inkább már visszatértek a biztonságosabbnak tűnő kiindulóponthoz. Az új lemeznek is sokkal több köze van a régi daráláshoz, mint a Projector féle elektronikusabb kikacsintáshoz. A klip egyedüli furcsasága, hogy az énekest a földön húzzák, miközben vágja a pofákat.

Depresszió - Nincs jobb kor

A Nincs jobb kor, egy új Depresszió-dal, amit a most megjelent válogatáslemezükhöz csaptak hozzá, egy másik friss szerzemény társaságában. A videón a változatosság kedvéért zenél ez az együttes is, ráadásul valami nagy gyárban, ahogy a sablon szerint a metálzenekarok szoktak. Viszont ez kivételesen jól néz ki, abszolút nincs gagyi hatása a képeknek, jók a felvételek és vágások is, illik a zenéhez. Van azonban történetes szál is, amiben egy eltévedt (?) srác menekül a halál (?) elől, de a végén Halász Ferenc énekes segítő kezet (?) nyújt neki.


depresszió klip dark tranquillity spoon shapat terror klipmegosztás orphaned land priestess jónsi



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása