2010.02.27. 12:23 – Dankó Gábor

Rajzolt figurák vért esznek - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Csupa szomorúság jutott a heti klipválogatásunkba. Mindenhol csak sötétség, halál és vér vár ránk, ráadásul még a nagyon popsztár Kanye Westtől sem kapunk semmi pozitívat, sőt, ő taszít ténylegesen minket a pokolba. Talán csak a zombilakta Chickenfoot-klipben van egy kis mosoly.

Shining - The Madness and the Damage Done

A norvég Shining zenéjét kiválóan leríja lemezük címe: Blackjazz. Rendkívül (sokszor öncélúan) komplex, nagy hangszeres tudást igénylő, sötét zene. A klipjük is kb. ilyen, amiben igazából semmi különleges nincsen, ugyanis csak egy jól megvágott koncertfelvételt látunk. A Nine Inch Nails ilyen jellegű videós dolgaihoz hasonlít picit, de annál jóval komorabb hangulatú.

Liars - Scissor

A Liars klipjében Angus Andrew énekest hajótöröttként látjuk viszont, akinek önálló életre kelt kövekkel kell megküzdenie az óceán közepén. A mentőcsónakon kívül szerepel még a videóban a zenekar másik két tagja (halottként), valamint egy vitorlás. A dal egyébként az amerikai együttes hamarosan megjelenő Sisterworld című lemezéről származik.

Chickenfoot - Get It Up

A Sammy Hagarból, Joe Satrianiból, Michael Antonyból és Chad Smith-ből álló Chickenfoot Get It Up című dalának csupán annyi a szövege, hogy Get It Up. A klipje meg animációs, amiben a zombik lakta városban szaladozik egy lány a zene forrását kutatva. Természetesen meg is találja, és ennek fenemód örül. A videón maga a zenekar is megjelenik, persze rajzolva.

Paramore - The Only Exception

A Paramore rendkívül unalmas dalának klipjében Hayley Williams énekesnő felkel a pasija mellől, leírja egy papírra, hogy "Sajnálom!" és otthagyja az alvó srácot. Ezután elindul utjára, majd szép lassan rájön, hogy sehol nem érzi jól magát, és inkább visszarohan az elhagyott fiúhoz. Természetesen itt sem maradhatott ki a zenélő zenekar.

The Black Belles - What Can I Do

A Black Belles négy csajból áll, a zenéjük meg olyan, mintha valami túlhangszerelt White Stripes lenne női énekkel. Emiatt szinte természetes, hogy Jack White olyannyira a szárnyai alá vette a zenekart, hogy nem csak a lemezüket (illetve egyelőre csak kislemezüket) adta ki, de a klipjüket is megrendezte. Zenélős ez is, de itt rendezen érezni White bizarr stílusát a feke-fehér képeken. Hogy ez a nagy áthallás mennyire lesz jó a Black Bellesnek, az már más kérdés.

The Red Chord - Demoralizer

A Red Chord zenéje nem kellemes, így a klipje sem az. Röviden: rajzolt figurák vért esznek. Olyan vért, ami valakinek az orrából folyt ki. Ezen kívül itt is zenél az együttes, de náluk az egészet eltorzították annyira, mintha ők is festve lennének.

Kanye West - Coldest Winter

A magából folyamatosan hülyét csináló autotune-fanatikus popsztár egy furcsa klippel állt elő. Nincs benne semmi vidámság, csak sötétség és halál, ráadásul a vége sem hoz feloldozást. Van egy lány, aki csukjás alakok elől menekül egy halott erdőben, majd a végén önként veti magát a pokolba. A videó egész jól néz ki, az már viszpont más kérdés, hogy a zene mennyire illik a képekhez, igaz az sem csattan ki a boldogságtól.


klip kanye west shining liars paramore klipmegosztás chickenfoot black belles red chord



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása