2010.03.14. 12:00 – -dj-

Azokon A Napokon - Clear the Sky (A hét dala)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az Azokon A Napokon zenekarnak szerencsétlen neve van, rossz ragozni is, de jellemző, hogy a kis, de annál lelkesebb közönségük a név visszatérésére szavazott, amikor a szimplább Napokon névre váltottak. Hozzáteszem, szerintem nem rossz név ez, kifejező, pont olyan, mint a zenéjük minden részlete. A zenészek egyike sem tölt be kísérő szerepet náluk. Talán éppen ettől olyan sokszínű, amit csinálnak. Jelenleg új lemezre készülnek, amiről már lehet ízelítőt hallani, de a Clear the Sky egyértelműen jobb, vagy inkább gyorsabban hat.

Gyorsan idemásolom a myspace oldalon felsorolt összes hatást: Beatles, Cream, The Doors, Jimi Hendrix, Pink Floyd, King Crimson, Led Zeppelin, Deep Purple, Black Sabbath, Syrius, Mahavishnu Orchestra, Herbie Hancock, Miles Davis, Sade, Nirvana, Alice in Chains, Pearl Jam, Soundgarden, Nick Cave, Faith No More, Red Hot Chili Peppers, Rage Against The Machine, P.J.Harvey, Massive Attack, Portishead, Björk, Mr. Bungle, Radiohead, Jackie Orszáczky, Erik Truffaz, Magic Malik Orchestra, Tool, Perfect Circle, Red Sparrows, Porcupine Tree, Puscifer, Ocean Size, The Marsvolta, Otis Taylor. Sok, igaz? Az esetben az a vicces, hogy kis túlzással az Azokon a napokon zenéje valóban ezeket keveri, az összeset. Én mégsem emelnék ki ezek közül egyet sem.

A Clear the Sky kezdése kemény metál gitározás, technikás, tört ütemre. A dalt végigkiséri ez a hangulat, de előbb a verze majd a refrén is lazít a szorításon. Ennek ellenére zaklatott, kissé zavarbaejtő szám. Elsőre hat, de mégis furcsa, talán túlontúl is egyedi a hangulata, amit nagyon szokni kell. Lecsupaszítva: szép hangszeres játék, jó dallamérzék, virtuóz gitárszóló (Ratkóczi Huba gitáros kedvencei azért kiszűrhetők onnan fentről). Különös, hogy a hazai, "okoszene"-kedvelő közönség még nem is igazán fedezte fel őket. A sokszor neheztelt egyediség lenne a hátulütő? Kiderül. Egy teljes lemezt szeretnék meghallgatni tőlük, akkor biztosan el fogom tudni dönteni, hogy áldozok-e rá órákat, hogy megszokjam ezt a világot.


azokon a napokon a hét dala



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása