2010.04.02. 08:19 – lánggitár

Megvannak a Metallica előzenekarai

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Azt már mindenki tudja, hogy a Metallica fellép a Puskás Ferenc Stadionban május 14-én, azt viszont csak nemrég jelentették be, hogy kik melegítenek James Hetfieldék felvezetéseként. A zenekar weboldala szerint Budapesten (illetve az összes májusi állomáson, kivéve Izraelben) a Volbeat és a High On Fire kezdi majd estét a kb. negyvenezer ember előtt. (Az áprilisi dátumokon amúgy a félig újjáalakult Fear Factory, illetve a francia Gojira nyit majd a Metallicának.)

A hozzánk látogató egyik vendégzenekar sem ismeretlen a magyar közönség előtt. A dán Volbeat szinte már hazajár Magyarországra, legutóbb szűk egy hónapja voltak itt, de tavaly is kétszer tették tiszteletüket az országban. Ráadásul Michael Poulsen Volbeat-frontember mostanában James Hetfield Metallica-énekessel haverkodik, úgyhogy szinte borítékolható volt a vendégeskedés (amellett, hogy Dániában már léptek is fel együtt). Ilyen zenét játszik a Volbeat:

A High On Fire viszont csak egyszer járt eddig nálunk, még 2003 februárjában, a gödöllői Trafóban, ahol a Mastodonnal együtt kb. ötven fizetőt vonzottak egyedi metálzenéjükkel. Most jött ki az új lemezük, itt írtunk róla, ezen kívül a Planet Z utódjaként jövő héten megjelenő, ingyenes New Noise magazin első számában több cikk, köztük egy interjú is foglalkozik velük. A legfrissebb klipjük ez:


metál hír metallica volbeat high on fire



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása