2010.04.08. 09:07 – lánggitár

Metallicával a tálibok ellen

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az dél-afganisztáni Marjah tartományban állomásozó amerikai katonák furcsa módját választották a tálibok elűzésének a környékről. Óriási hangerővel játszanak nekik rockot és metált az autóikról, ami állítólag még kilométerekkel távolabb is zavaróan hallatszik. A hírek szerint az eszköz sikeres, ugyanis a tálibok nem szeretik ezt a műfajt, és inkább odébb állnak, viszont ugyanezzel a módszerrel a helyi lakosokat is elűzik, mivel ők sincsenek oda a metálért, pláne megállás nélkül, nagy hangerővel. Utóbbi miatt aztán át kell a módszert gondolni, mert az amerikai hadsereg vezetése szerint nem cél a környék teljes lakatlanná tétele. Állítólag a Metallica, a Thin Lizzy és az Offspring a leghatásosabb a tálib fegyveresek (és ezek szerint a helyiek) ellen.

Mellesleg nem ez az első eset, hogy ilyen eszközhöz nyúl az amerikai kormány, ugyanis még évekkel ezelőtt kiderült, hogy a kubai Guantanamói-öbölben létrehozott, terroristáknak fenntartott börtönben is metált használtak a vallatásokhoz. A Metallica neve itt is előkerült, és mikor ez James Hetfield, a zenekar énekes-gitárosa megtudta, még büszke is volt rá (legalábbis "egy része"), hogy zenéjével kínozni is lehet.


metál bulvár hír metallica



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása