2010.05.09. 13:41 – lánggitár

Farkasok a Dürer Kertben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Amerika nem feltétlenül az ősi, évezredekre visszanyúló hagyományairól híres. Valahogy mégis akad néhány fanatikus tengerentúli jóember, aki megtalálja önmagát a természet, vagy a pogány kultúra közelében. A Wolves In The Throne Room kultikus státuszát nem is biztos, hogy ennek köszönheti, hanem bizarr muzsikájának. Manapság leginkább a különféle zenék házasításával lehet újat teremteni, a három zenész így nem egyszerűen az északi black metált sistergi, hanem ambientes, elmélkedő dallamokat játszik rá. Elsőre semmi különös nincs ebben, de nem szabad gyorsan ítélni.

A külföldi, réteglapok nagy kedvence valóban szokatlan hangzással zenél, a sokolrádiós gitár és a károgás adja az alapot, a többi részlet akár a Pink Floydnak is jól állna, még klisémentes női ének is előfordul. A legutóbbi felvételéért Randall Dunn felelt, aki korábban például a szintén nagy kult Sunno)))-val dolgozott, így garantált a szélsőségesen elvont hangkép. A számok nagyon hosszúak, klasszikus értelemben nem is dalok ezek, hanem hömpölygő zajfolyamok.

A zenészek a promoképeken a földet markolásszák, tábori tűzhely mellett gubbasztanak, sőt a természethez olyan szervesen szeretnének kapcsolódni, hogy nem egyszer erdőben léptek fel az erősítőket az avarba téve. A koncerteken festés nélkül fellépő társaság először jár Magyarországon a Dürer Kertben május 10-én, hogy az általuk lemezen nyújtott élményt megkoronázza.


metál program black wolves in the throne room



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása