2010.08.07. 09:02 – lánggitár

Az Esti Kornél lesz a Kispál előzenekara a Szigeten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Arról már szinte mindenki tud az országban, hogy a Kispál és a Borz augusztus 9-én adja utolsó koncertjét a Sziget nagyszínpadán. Azzal viszont talán nem sokan vannak tisztában, hogy lesz egy előzenekaruk, az egylemezes Esti Kornél személyében, akik óriási megtiszteltetésnek veszik ezt a lehetőséget.

Hogy kerültetek a Kispál és a Borz elé nyitózenekarnak a Sziget nagyszínpadára?
Május elején kaptunk egy telefont, hogy a Kispál és a Borz úgy döntött, az Esti Kornélt szeretnék előzenekarnak az augusztusi búcsúkoncertjükre. A kapcsolat megvolt, hiszen Lovasi András Megadó Kiadója adta ki az első lemezünket és korábban már játszottunk előttük a Pecsában, a Lovardában meg még egy-két nagyobb helyen. Erre a gesztusra azonban még mindezek mellett sem számítottunk és tényleg nagyon meglepődtünk, amikor kiderült.

Milyen érzés, hogy csupán négy magyar zenekar lép fel ezen a színpadon, és ti ilyen fiatalon ezek között vagytok?
Nagyon megtisztelő érzés és egyben nagyon komoly feladat, aminek érezzük a súlyát. Tudjuk, hogy van még hová fejlődnünk, de mindent meg fogunk tenni, hogy azok, akik majd látnak ott bennünket azt mondhassák, hogy "na igen, ezek a srácok tényleg megérdemelték". Tudjuk, hogy minden fiatal zenekar erről álmodik és hogy más zenekarok is nagyon sokat melóznak, hogy egyről a kettőre juthassanak. Lovasiéknak örök hála, de talán úgy tudjuk a legjobban meghálálni, hogy egy igazán jó koncerttel vezetjük fel a búcsúbulijukat. 

Készültök valamivel a nagy eseményre?
Nem misztifikáljuk túl olyan értelemben ezt a koncertet sem, hogy ez életünk egyetlen lehetősége, ezen áll, vagy bukik minden. Mivel mi egy zenekar vagyunk, nekünk nem azon kell gondolkoznunk, hogy hány ember lesz, meg hogy fog-e tapsolni a közönség, vagy sem. A lehető legprofibban elő kell adni a dalainkat, aztán majd a közönség eldönti, hogy hogyan reagál. Nyilván már több hónapja megterveztük a számsorrendet, az utóbbi 3-4 hétben pedig már tudatosan a szigetes körülményeket figyelembe véve próbáljuk a műsort. Egy-két meglepetés azért lesz, kifejezetten a búcsúkoncert apropóján.  

Izgultok?
Még szép, biztosan ott is lesz egy kis izgalom, de ez általában addig tart, amíg bele nem csapunk a húrokba. Általában az a jellemző ránk, hogyha a körülmények rendben vannak (tehát a hangosítás jó, a közönség érdeklődő, jól halljuk egymást), akkor az izgalmat felváltja a felszabadultság és akkor olyan nagy baj már nem lehet.

Augusztus 9. hétfő - Sziget - nagyszínpad

19:00 - Esti Kornél
20:00 - Kispál és a Borz - búcsúkoncert


hír kispál és a borz esti kornél



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása