2010.09.06. 10:00 – sixx

Új Replika van kialakulóban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A debreceni Replikával a múltkor beszélgettünk új lemezük örvén, most pedig azért vettük elő őket, mert elkészült új videóklipjük az Add meg című nótához, amit itt, a Lángoló gitárokon lehet először látni. A zenekar dobosa, Gergő árult el pár kulisszatitkot, a kérdéseket Falat, a bőgős tette fel. 


Elkészült „Az Élvezetek földjén” lemez első videója az „Add meg” – hez. Milyen volt a forgatás?

Sz.G.: Nagyon kellemes hangulatban. Egy pesti fotóstúdióban dolgoztunk, bluebox technikát alkalmazva, tehát csak egy fehér háttér előtt játszottunk, ez az első image klipünk. A bonyodalmat, ami minimális volt, csak az okozta, hogy a sok mozgástól Csatón folyamatosan folyt a henna festék, és javítani kellett 15 percenként. Amúgy nagyon jó volt, csak kicsit fárasztó reggel fél ötkor indultunk, és este nyolc körül indultunk vissza Debrecenbe.

Mit akartatok kifejezni a klippel, mi a mondanivalója?

Sz. G.: Igazán csak a dal hangulatát akartuk megfogni, hozzá illő képekkel, nem akartunk okoskodni, sztorit belevinni, csak egy ütős jól kinéző klipet készíteni. A másik része, hogy a borító fekete-fehér dizájnját akartuk, hogy visszaköszönjön a képeken, illetve a színpadképünk is hasonló. Tehát ezt a fekete-fehér világot akarjuk most követni ennél a lemeznél.

Ez az album sokkal pörgősebbre, de ugyanakkor érettebbre, egységesebbre sikerült, mint a korábbi, mi minden újat próbáltatok ki?

Sz.G.: Sokat ültünk ezen a lemezen az biztos. Ennyit nem foglalkoztunk még a dalok kialakításával. Abból indultunk ki, hogy a bőrünkből úgysem tudunk kilépni, az alapokat az eddig megszokott módon összejátszottuk, rögzítettük, majd ezekkel az alapokkal kezdtünk el komolyabban foglalkozni. Ez a folyamat egyébként még mindig nem fejeződött be. Az új koncertprogramban jóval több effekt lesz hallható mint a lemezen. Egy új Replika van kialakulóban.

Mi várható tőletek a közeljövőben, hol lehet élőben meghallgatni a lemezt, és a klipnótát?

Sz.G.: Jelen pillanatban két fix koncertet tudok mondani, az első November 26-án lesz Budapesten a Dürer Kertben, a másik időpontját még pontosabban nem tudom megmondani, csak azt hogy December folyamán lesz megtartva Debrecenben, a Lovardában ismét lesz Replika Fesztivál. A koncertek folyamatos szervezés alatt állnak, újabb időpontokat a zenekar honlapján lehet majd találni.


metál videó exkluzív replika klippremier



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása