2010.10.27. 12:45 – Hirdetés

Joe Bonamassa a Petőfi Csarnokban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Világkörüli turnéjának keretében október 28-án a Petőfi Csarnokban láthatjuk és hallhatjuk újra a korábban Budapestet már kétszer meglátogató blues-rock előadót. Joe Bonamassa 1977. május 8-án a New York állambeli Utica városában született muzikális családba. Nem csoda hát, ha szupertehetségként indult: apja lemezgyűjteményén nevelkedve már 4 évesen gitározott, 12 évesen pedig BB King előtt lépett fel. Első zenekara a Bloodline volt, amelyben társai a Doors gitáros Robbie Krieger fia, Waylon valamint Miles Davis csemetéje, Erin voltak.

Korai albumai a blues mellett a hatvanas-hetvenes évek brit rockjának (lásd: Eric Clapton, Rory Gallagher, Jeff Beck, Jimmy Page) hatásáról tanúskodnak. A sikert mégis egy tradicionálisabb blues lemez, a Blues Deluxe hozta meg, amely három saját szerzemény mellett B.B. King-től, John Lee Hooker-től, Elmore James-től és Albert Collins-tól dolgozott fel dalokat.

A következő albumok, mint a Had To Cry Today, a You and Me vagy a Slo Gin már mind-mind meghatározó szereplői a Billboard blues-listájának – az utóbbi teljes 38 héten át állt a Top 10-ben. Ezzel véglegesen kiemelkedik az olyan fiatal amerikai blues-rock/country gitárosok közül, mint Kenny Wayne Shepherd, Philip Sayce vagy Will Hoge.

A 2009-es The Ballad of John Henry-t a neves londoni Royal Albert Hallban telt ház előtt mutatta be, az Eric Clapton vendégszereplésével lezajlott koncertről dupla DVD jelent meg.
Legújabb, tizedik szóló albumát (Black Rock) 2010. márciusában rögzítették Görögországban, és nyomokban már az európai és a közel-keleti népzene jegyeit is magán viseli. Még ugyanebben az évben megalakítja a Black Country Communion nevű bandát, ahol társai olyan nagy nevek, mint Glenn Hughes, Jason Bonham és Derek Sherinian.


rock hír program blues joe bonamassa



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása