2010.11.16. 15:18 – Hirdetés

Levelezésből született eklektika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Kishúg virtuálisan született chatelve, emailezve, hangfájlokat cserélve. Borlai Gergő egy mátrai kis faluból küldte a zenei alapokat, amelyekre Szalóki Ági szöveggel és dallammal válaszolt Budapestről, New Yorkból, Bangkokból vagy Kolozsvárról. Az egymástól igencsak távol álló zenei világok egységes rendszerré olvadtak össze, persze megtartva mindkettejük egyéniségét és zenei ízlését.

A Kishúg dalai megerősítik és kiteljesítik azt az irányt, amerre a hangszeres kísérettel megszólaló dal fejlődik a XXI. századi magyar zenében. Hangzásvilágában az elektronikus megszólalás tökéletes harmóniára törekszik a hangszeres előadóművész virtuozitásával, és mindez higgadtan szolgálja műdal és népdal kíséretét egyaránt. A Kishúg zenéje által, nem utolsó sorban Szalóki Ági hangja és művészi lelkülete által a hagyományos népzenéből modern dal válik, és fordítva: a komponált dallamok egy újfajta, városi folklór hagyományának következő fejezetét képviselik.

A májusban debütált Kishúg, november 19-én, a Millenárison ad koncertet, itt lesz először  kapható a zenekar nemrég elkészült albuma.


jazz pop program kishúg



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása