2010.11.17. 13:36 – lánggitár

Akik még nincsenek az iTuneson

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Kedden az Apple úgy jelentette be, hogy a teljes Beatles-katalógus bekerült hozzájuk, mintha legalább az iPhone 5 jött volna ki teljesen váratlanul. Sok Apple-hívő fel is háborodott azon, hogy mi olyan nagy dolog ebben, de tény, hogy sokéves (évtizedes) vita zárult most le, és most először érhetőek el online a Beatles-dalok. Viszont nem csak Lennonék anyagai hiányoznak a világ legnagyobb zeneboltjából. A Guardian utánanézett kik azok a szupersztár előadók, aki még nem járultak hozzá az online kereskedelemhez:

AC/DC: az ausztrál zenekar nem hajladó a dalait külön-külön értékesíteni (ez az iTunes egyik alapja), csak egész albumokat tenne elérhetővé.

Jay-Z: a rapper legtöbb munkája letölthető, az American Gangster lemez kivéve, szintén az AC/DC-nél látható okok miatt: csak egyben értékesíthető az album.

Frank Zappa: az 1993-ban elhunyt legendás zenész katalógusa egy ideig elérhető volt az Apple boltjában, de Zappa özvegye egyszer csak eltávolíttat onnan az egészet.

Kid Rock: a rapper-rocker szerint sokkal magasabb jogdíj járna az előadóknak az Apple-től.

Mindez persze minket, magyarokat abszolút nem érint, úgysem vásárolhatunk zenét az iTunesról.


itunes hír beatles jay z acdc kid rock frank zappa



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása