2010.11.26. 08:43 – gihi

Egy klasszikus albérlet társas élete – Intim Torna Illegál-klippremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ma este tartja lemezbemutató koncertjét az Intim Torna Illegál a Gödörben. A Lángoló Gitárok pedig ma tartja a zenekar Albérletem című számra a klippremiert, méghozzá itt alább. Bónuszként csatolunk hozzá egy rövid interjút is, hogy az együttest eddig nem ismerők is némileg képben legyenek velük. A válaszokat az ITI kifejezetten kollektíven adta, tehát most itt vegyük úgy, hogy egyszerre beszél négy ember.

 

Mi volt az a bizonyos utolsó csepp a pohárban, ami a Kistehénnel a szakítást okozta? (Az Intim Torna Illegál a Kistehén zenekar volt tagjait takarja Kollár-Klemencz László kivételével. – a szerk.)

Egyszerűen véget ért egy fejezet és egy új kezdődött Intim Torna Illegál néven. Ezt a csapatot az idő összekovácsolta, megértjük egymást a dalszerzésben és a színpadon egyaránt.

Azóta enyhült a feszültség Kollár-Klemencz László és köztetek?

Nem tartjuk a kapcsolatot.

A zene és az élmény sokban hasonlít a régi Kistehénhez, mégis miben más ez a zenekar?

Ebben a felállásban letisztultabb, érettebb, felszabadultabb zene jelenik meg. Teljes mértékben tükrözi a tagok harmonikus együttműködését. Ez a zenekar azért jött létre, hogy megváltoztassa a magyar zenei hozzáállást, és kompromisszum-mentes zenét játsszon. Semmi más nem érdekes, csak ez, hogy őszintén elmondjuk, mi az, amit gondolunk erről a világról.

A nevetekre mindenki felkapja a fejét, de sokan nem értik, mit is akartok megtornásztatni?

Az Intim Torna Illegál kívülről és belülről is megmozgat. A koncertek hangulatának az intimitás és a torna is állandó résztvevője.

Nemrég Kolozsváron koncerteztetek, gyakran jártok a szomszédos országokban?

Szlovákiában és Erdélyben már bemutatkoztunk, nagyon nagy sikerrel. Jövő tavasszal egy nagyobb koncertturnét szervezünk a határon túlra is. A közönség mindenhol ugyanolyan lelkesedéssel fogad bennünket. Ilyen szempontból szerencsénk van, mert ahol a zenekar megmutatja magát, ott azonnal forró hangulat kerekedik.

Tavasszal a Hipnotizőr király c. számhoz készített kisfilmet a New Angle Team, most kivel dolgoztatok együtt?

A jól bevált dolgokat úgy gondoljuk, nem szabad lecserélni, így az új videoklip készítését is rájuk bíztuk. Az ötlet is a New Angle Team és az Intim Torna Illegál közös koprodukciója.

Mi is ez az ötlet pontosan?

A klip az Albérletem c. dalhoz készült, ami a dobosunk, Ádám egy színes hétköznapját mutatja be, szürreális képekben. Az volt a cél, hogy megelevenedjen egy klasszikus albérletben zajló társas élet, így arra buzdítottuk a zenekar híreire kíváncsi embereket, hogy ha van kedvük, jelentkezzenek és szerepeljenek a klipben. Azaz meghívtuk őket az albérletünkbe.

Viszonylag gyorsan elkészült az első lemezetek, amit pénteken mutattok be a Gödörben. Mi minden került fel erre az albumra? Mennyire volt feszített a munkatempó?

Az album a zenekar első évi zenei termését foglalja össze, amit már a koncertre járó közönség nagy része jól ismer. Természetesen tartalmaz meglepetéseket is, amit egyelőre nem árulhatunk el.

Egyedi látványt, óriási show-t ígértek a mai koncertre, mivel elevenítitek meg a cirkuszi világot?

Mivel ez egy különleges és első lemezbemutató koncertje lesz a zenekarnak, ezért a vizuális-show elemek egy olyan színpadi látványt és koncertélményt adnak majd, amire ez idáig nem volt példa az I.T.I. rövid, de nagyon tartalmas életében.

Miből táplálkozik ez a rengeteg jókedv, ami belőletek árad?

Abból, hogy önmagunkat adjuk. Ezek vagyunk mi. Rengeteg gyönyörű dolog van az életben, amit érdemes megélni. A szép és boldogító dolgokat meg szeretjük élni, mert azt könnyű megélni. Az elszomorító dolgokat nehezen éljük meg, mert fájnak. De ha vállaljuk az út nehéz felét is, akkor az megerősít minket, és a könnyeken és nehézségen át megláthatjuk a hegy másik oldalát.


interjú punk pop ska rock exkluzív intim torna illegál



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása