2010.12.28. 09:46 – lánggitár

Szilveszteri koncertek a Vörösmarty téren és a Nyugatinál

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A főváros két forgalmas csomópontján, a Vörösmarty téren, valamint a Nyugati téren is ingyenes szabadtéri koncertek lesznek szilveszter este. A Vörösmarty téri Jazz Színpadon 19 órakor a Kardos Négyes kezdi a programot. A fiatal zenészgeneráció képviselői által alkotott csapatot a kreativitás, a műfaji nyitottság jellemzi, a popularitás a dzsesszre jellemző igényességgel párosul. Repertoárjukban szerepelnek filmzenék hangulatát idéző darabok, akusztikus felfogású számok és erős népzenei, elsősorban délszláv, klezmer hatású kompozíciók is.

A Kardos Négyes után a Transform Quintet játszik, amelynek progresszív felfogású számai betekintést engednek a fúziós és a mainstream dzsessz világába. Előadásmódjukat energia és virtuóz játék jellemzi. Az éjfél előtti másfél órában Horgas Eszter fuvolaművész mutatja be új albumát, a Full Tilt Tangót, amely már a 23. albuma. Horgas Eszter Astor Piazzolla argentin tangóitól kezdve a klasszikától a rockig mindenbe belekóstol.

Már az új évben lép színpadra a Vörösmarty téri Jazz Sínpadon a HársHegyBand, amely 2003-ban alakult és a Hobo Blues Band egykori tagjai szerepelnek benne. Első felállásában Dés András ütőzött, Fehér Géza gitározott, Hárs Viktor basszusgitározott, Váczi Eszter énekelt. A zenekar 2006-ban készítette első lemezét, Dés Andrást helyett azóta Gyenge Lajos dobol és csatlakozott hozzájuk Nagy Szabolcs billentyűs, valamint Kozma Orsi vokálos.

A Nyugati tér Port.hu Színpadon a program szintén 19 órakor kezdődik december 31-én, a Pluto koncertjével. A formáció öt éve zenél budapesti klubokban, Nemes András írja a zenét és a szövegeket, ő a lemezek producere és hangmérnöke is. A többiek - Dudás Zsombor, Horváth Gábor és Martinkó Tamás - a pesti klubélet aktív alakjai, több zenekarban is játszanak. 20 órakor az Anselmo Crew követi őket, amely az urbánus world music képviselője: a zenészek városi tánczenékbe oltják a kontinensek autentikus zenei hagyományait Latin-Amerikától Törökországon át Afrikáig. 

21.20-tól az Anima Sound System (képünkön), Magyarország egyik legnépszerűbb elektronikus tánczenekara lép színpadra. Tedd a napfényt be a számba címmel idén jelent meg tizedik albumuk, amelyen a diszkó, a glamrock, a táncdal és a funk keveredik ironikus köntösben. 22.50-től az Egy Kiss Erzsi Zene következik, amelynek legfőbb jellegzetessége a szabad asszociációkkal teli szövegtelen énekszöveg, a "kisserzsinyelv". A csapat 2010-ben rögzítette ötödik, Ugató című lemezét. A Nyugati téren éjfél után dj-k biztosítják a zenét.


zene koncert program



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása