2010.12.30. 08:30 – Kovács M. Norbert

Ice-T-t fordít a médiahatóság

Az új médiatörvény elfogadása miatt aggódók a napokban olvashatták a rendkívül megnyugtató hírt, miszerint L. Simon László, a parlament kulturális és sajtóbizottságának elnöke az MTI-nek elmondta: a médiatanács csak a fokozatosság és az arányosság elve alapján szabhat ki bírságokat. Meg úgy egyébként is nagyjából arról szólt az egész, hogy nyugi van gyerekek, nem kell itt félni semmitől sem.

Hogy ennek szellemében mi lesz január elseje után, azt még 2 napig nem tudjuk, az viszont biztos, hogy az ORTT ősszel megalakult jogutódja a Tilos Rádióval már összeakasztotta a bajszát (igaz, nyilvánvalóan még nem az új, hanem a régi, '96-os törvény alapján). Mint arról cimboránk, a comment:com beszámol, az NMHH vizsgálatot indított a rádióval szemben, mivel "valakinek nem tetszett, hogy a Tilos Rádió szeptember 2-án délután előzetes figyelmeztetés nélkül leadott 'egy kiskorúak erkölcsi, szellemi és pszichikai fejlődésére hátrányos hatású' Ice-T számot". A pontos részletek itt találhatók, nagyon izgalmas, a dokumentum végén pedig még egy csodálatos Ice-T-fordítás is olvasható, by NMHH.

Ahogy azt a comment:com blogon barb is kiemeli, a legszebb az egészben, ahogyan az ügyben vizsgálódó NMHH anyaga a fiatalokról, a dalról, és a kettő találkozásáról értekezik. A lényeg nagyjából, hogy az It’s On című szám egy "erőszakra buzdító opus", ami a "a nyelvi igénytelenség felé tereli a kiskorúakat", holott a kiskorúaknak arra lenne szükségük, "hogy a gyakran követendő példává váló, népszerű előadók ne destruktív életszemléletet közvetítsenek". Mindez a megállapítás pedig szerintük azért lehet releváns egy Ice-T-szám esetében, mert bár ugyan angolul van, és a benne hallható jellegzetes szlenget nem könnyű megérteni, egyre több az angol nyelvvizsgát szerző magyar fiatalember, akik akár érthetik is a benne foglaltakat.

A történet viszont itt még nem éri el a csúcspontját. A Tilos hivatalos válaszában felhívja a figyelmet, hogy hallgatottsági adataik alapján az érintett, és az NMHH által veszélyben érzett fiatalok száma körülbelül 2 fő lehet, nagyjából ennyi nyelvvizsgával rendelkező, a jellegzetes szlenget értő fiatal hallhatta szeptember másodikán délután az It’s On-t. Még egyszer: kettő darab fiatal.

Az egyébként külön humoros a történetben, hogy a Tilos Rádió a szám előtt lejátszotta a '93-as Home Invasion albumról a megjelenése óta millió helyen idézett (és a híres "this is not a pop album"-szövegrészt tartalmazó) Warning című intrót is, amiben maga a rapper figyelmezteti, igaz, keresetlen szavak kíséretében a hallgatóságot, hogy itt bizony trágárság lesz, akinek nem tetszik, az kapcsolja ki. Nyilván annak a két darab szlenget értő, nyelvvizsgás tininek ezt is hallania kellett.

Mindezek után roppant kíváncsian várom, mire számíthat a Tilos Rádió az ügyben azok alapján, hogy L. Simon László a napokban arról beszélt, "a médiatanács kizárólag a jogsértés súlyához igazodó szankciókat szabhat ki, érvényesítenie kell az arányosság és a fokozatosság elvét", valamint, hogy az esetleges bírságnak "igazodnia kell a médium anyagi teljesítőképességéhez".

Emellett pedig innen üzenem az NMHH-nak, hogy ugyan nem áll rendelkezésemre semmilyen látogatottsági adat azokról a webhelyekről, amelyek a következő napokban a témát boncolgatva, esetleg azon csak kacarászva, gúnyosan mutogatva fogják Ice-T szinkronizált szavait megosztani a nagyvilággal, a legtöbb esetben nyilván gondosan jelezve, kik voltak a magyar változat munkatársai, de az egészen biztos, hogy ilyen formában nem kettő darab magyar fiatalember fogja olvasni például azt, hogy (figyelem, most ne olvasson tovább, aki nem bírja a trágárságot):

"Te csak egy rakás baszógép vagy
Aki a prostikból él
És amikor meglátlak
Adok a seggednek egy történetet, amiről majd írhat
Mert be vagyok élesítve

Be vagyok élesítve, a kurva anyád
Nem állíthattok le
Mert elkaplak téged az utcán és seggbe kúrlak
(3 lövéshang) mert ez nem semmi
Kicsinállak és végignézem, ahogy szétrobban a fejed (lövések)"


Oszt ehhez ráadásul még nyelvvizsga sem kell.


vélemény rap ice tKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

cindbl 2010.12.30. 13:16:24

@mortadella: ""hitler-diktatura utánzatot" - sorold fel azt a 10 legfontosabb ismérvet, amely a fasiszta németországot jellemezte, és ami miatt utána embereket börtönre ítéltek/kivégeztek.

Utána tedd mellé, hogy ebből hány létezik ma Magyarországon."

latod, meg ezt sem tudjak rendesen csinalni... amugy hitler 33 januarjaban lett kancellar, a hosszu kesek ejszakaja meg 34 juniusaban volt. szoval laza masfel ev telt el addig :)

Alf (törölt) 2010.12.30. 13:17:05

a pdf olyan, mintha szkennelve lenne, (pecsét, stb) de közben a szöveg kicopyzható, szóval egy kompozit pdfről van szó, amit egy rafikai progival dobtak össze.

érdekes

Goompah 2010.12.30. 13:17:35

@caralho voador:

"De iszonyatosan bosszantó az ilyen nyivákolás (főleg egy zugrádió kedvéért)"

A zugrádiónak mennyivel kevesebb joga van a baszogatásmentes működéshez, mint egy nagyobb rádiónak?

dr. trafik nomac 2010.12.30. 13:19:52

@AnnaKarenina: Hat nem tudom, a gorogok szerinted mit viseltek a szinpadon... Annamari csak egy gerinctelen ember, es az ilyet a politikai korok jobbik resze, magyarnak hivja.

olvasó080906 2010.12.30. 13:20:42

Van 2 dolog:
Első:
A FIDESZ és a kormány elmehet ahova akar...
Idézném örökbecsű dalt: "God save the queen The fascist regime"

Második:
Ilyen szövegeket sem itt sem az USA-ban nem lehetne játszani rádióban.

Mondjuk ennyi erővel Sex Pistols-t sem lehetne nyomni VH1-on.

mortadella 2010.12.30. 13:20:53

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.12.30. 13:05:57
A Tilos mindig is a jobberek kedvelt celpontja volt.
Most mar legalabb meg van a megfelelo eszkoz a kezukben, hogy vegleg ellehetetlenitsek a radiot.

2010 vegen itt tart az orszag.
---
szerintem ez a történet nem ott kezdődik, hogy az egyik delikvens visszaütött

nem kellett volna azokat a szavakat "matiné" időszakban sugározni

A Tilosról pedig nem az a hír járja, hogy a polgárpukkasztás áll a legtávolabb tőlük: keresik a határokat, ameddig a központi hatalom engedi őket.

Most kaptak egy figyelmeztetést.

Ha sok pénzük van, folytatják még egy ideig, ha nem, akkor egy picit visszafogják a pinázást napközben.

Ha hülyék, és folytatják, akkor előbb-utóbb el fog fogyni a pénzük és bezárnak.

És pinázás miatt, nem hiszem, hogy a közvélemény nagyon fog tiltakozni ellen.

Mr Neanderthal 2010.12.30. 13:21:46

ez az egesz mediahekk csak figyelemeltereles, a Viktorek ugyanezt csinaltak azelott is; kitalaltak valami esztelen baromsagot, amin az emberek csocsalnak egy ideig

Goompah 2010.12.30. 13:23:25

@mortadella:

"Magyarázd meg egy gyereknek ezen szöveg pejoratív értelmezését. Túl bonyolult lesz, arról nem beszélve, hogy közben tarthatsz egy komplett szexuális felvilágosító tanfolyamot is."

Túl hülyének tartod a gyerekeket, azok sokkal értelmesebbek, mint te hiszed. Elég jól megértenek mindent, ha normálisan elmagyarázzák nekik. 40+ éves vagy? Már elfelejtetted, hogy amikor te voltál gyerek, akkor sem fogadtál, hittél el mindent névértéken?

Ha még nem vagy 40+ éves, akkor annál rosszabb.

mortadella 2010.12.30. 13:23:36

cindbl 2010.12.30. 13:16:24
@mortadella: ""hitler-diktatura utánzatot" - sorold fel azt a 10 legfontosabb ismérvet, amely a fasiszta németországot jellemezte, és ami miatt utána embereket börtönre ítéltek/kivégeztek.

Utána tedd mellé, hogy ebből hány létezik ma Magyarországon."

latod, meg ezt sem tudjak rendesen csinalni... amugy hitler 33 januarjaban lett kancellar, a hosszu kesek ejszakaja meg 34 juniusaban volt. szoval laza masfel ev telt el addig :)
---
Akkor mi most a kb. 7. hónapnál tartunk?:)

cindbl 2010.12.30. 13:25:53

@mortadella: "Akkor mi most a kb. 7. hónapnál tartunk?:)"
aham. a mediat mar atvettek. de orban meg le van maradva, mert hitler 13 ev partelnokseg utan lett kancellar.

mondom, orban meg ebben is pancser :P

Goompah 2010.12.30. 13:26:05

@chipshop:

"Szlovakia nem lehet pelda egy fejlodo(vagy fejlodni vagyo orszagnak)"

Nem zqavar, hogy J.Z. Szlovéniáról írt? Szlovénia != Szlovákia

Goompah 2010.12.30. 13:28:23

@olvasó080906:

Nem baszogatni akarlak, de nagy megerőltetés lenne idézőjelbe tenned, amit a másiktól idézel? Kicsit olvashatóbb lenne a kommented.

ReWriter · http://miazhogy.blog.hu 2010.12.30. 13:28:42

"hogy a gyakran követendő példává váló, népszerű előadók ne destruktív életszemléletet közvetítsenek"

Baszki, pedig pont a destruktív életszemlélet miatt váltak követendő példává.

Szabályok (törölt) 2010.12.30. 13:29:11

Nem szeretem a rap-et.

Viszont:
FUCK YOU SZALAI ANNAMÁRIA
FUCK YOU MÉDIATÖRVÉNY

Mikrobi 2010.12.30. 13:36:50

Szánalmasak a próbálkozásaitok. Hiába teszitek ki 5 cikkben, hogy fuj-fuj Szalai Annamária, én akkor is neki drukkolok, a Tilos meg rohadjon szét mielőbb:-)

Sanko13 2010.12.30. 13:37:18

@Kollaboráns: Ide is leírom:
Kérem szépen médiahatóságosságaot, hogy tíccsssák má' be a Smokie-tú a "Living Next Door To Alice" című számot is me' telle van otorombaságakkka mint pl. "Who the Fuck is Alice?" Én is visszamaradtam a fejlődésbe... ;-))))
www.youtube.com/watch?v=CsrfovOPcjk

igényes 2010.12.30. 13:39:20

@mortadella: Kérdezem, mi is van akkor, ha kikölcsönzöm a MEIN KAMPF-ot a fiamnak, vagy éppenséggel kikölcsönzi saját jogán? Esetleg megvásároljuk.

propatria.uw.hu/konyvek/Hitler%20Adolf%20-%20Harcom%20-%20Mein%20Kampf.pdf

AnnaKarenina 2010.12.30. 13:42:21

@mortadella: Ha számításba veszed, hogy ezek az albumok megvásárolhatók, letölthetők (gyereknek van zsebpénze), szintén nem sok értelme van a tiltásnak, vagy korlátozásnak.

hoseman 2010.12.30. 13:43:25

"LEGYEN BÉKE,SZABADSÁG ÉS EGYETÉRTÉS."

A XXI. század első évtizedének végén,negyvenhat év megszállás,diktatúta és az átmenet két zavaros évtizede után Magyarország visszaszerezte az önrendelkezés baszott jogát és kurva képességét.

AnnaKarenina 2010.12.30. 13:46:42

@nomac: Mi baj van a görögökkel?:) Hogy mit viseltek? Az antik görögök leplekben jártak, a színpadon álarcot és koturnust viseltek. És ez hogy jön ide?

Szalai Annamária az erotikus lap főszerkesztője? Most akkor gerinctelen, vagy a politikai korok jobbik része szerint, magyar?

2ség 2010.12.30. 13:46:49

Aki továbbra is idióta sötét módon az alkalmazott jogszabály 1996-os keltezésére hivatkozik, annak két dologra hívnám fel a figyelmét:

*egyrészt*
Hatósági ellenőrzés keretében indult a vizsgálat.

Felvetődik a kérdés, hogy melyik marha indította el a vizsgálatot, mert nem feljelentés alapján indult el.

*Másrészt*
A törvényben valóban vannak értelmezési kiskapuk, pl. az idegennyelv kérdése. De az idén decemberben hozott törvényt még önkényesebben tudják értelmezgetni az erre jogosultak, mert erre módot ad.

Az NMHH pártját fogó érvelő droidok kedvéért igyekszem egy mondatban leírni a problémát.

Ha egy olyan jogszabályt, mint a hivatkozott 1996-os, sikerül saját értelmezés szerint potenciális ellenfelek ellen felhasználni úgy, hogy az ember már ettől is a '70es években érzi magát, akkor az új jogszabály alapján (ami direkt elnagyoltan és homályosan fogalmaz számos kérdésben) vajon milyen mértékben számíthatunk a jövőben szabad, pártatlan médiára, és milyen mértékben állja meg a helyét L. Simon vitéz honatya érvelése, mely szerint majd a józan és mértékletes jogalkalmazás fogja a jogalkotásban tudatosan meghagyott nagy mozgásteret korlátozni?

Tudom, hogy jó hosszú és összetett mondat, de naiv módon feltételezem, hogy felfogják az érintettek.

mortadella 2010.12.30. 13:47:30

@mortadella:

"Magyarázd meg egy gyereknek ezen szöveg pejoratív értelmezését. Túl bonyolult lesz, arról nem beszélve, hogy közben tarthatsz egy komplett szexuális felvilágosító tanfolyamot is."

Túl hülyének tartod a gyerekeket, azok sokkal értelmesebbek, mint te hiszed. Elég jól megértenek mindent, ha normálisan elmagyarázzák nekik. 40+ éves vagy? Már elfelejtetted, hogy amikor te voltál gyerek, akkor sem fogadtál, hittél el mindent névértéken?

Ha még nem vagy 40+ éves, akkor annál rosszabb.
---
"Te csak egy rakás baszógép vagy
Aki a prostikból él
És amikor meglátlak
Adok a seggednek egy történetet, amiről majd írhat
Mert be vagyok élesítve

Be vagyok élesítve, a kurva anyád
Nem állíthattok le
Mert elkaplak téged az utcán és seggbe kúrlak
(3 lövéshang) mert ez nem semmi
Kicsinállak és végignézem, ahogy szétrobban a fejed (lövések)"

Nagyon érdekelne, hogy egy 8-10-12 év körüli gyereknek miként tanítanád meg a szóban forgó, fenti vers megértését és értelmezését.
És induljunk ki abból, hogy, mint szülő, átlagos végzettséged van.

Mindent, hangsúlyozom, mindent egy gyerek nem ért meg (egy felnőtt sem). Már a szexualitás, a nemi hormonok, az ezekből fakadó érzésvilág hiánya miatt sem.
Viszont, ha (meg)tagadod a szöveg tartalmát, akkor könnyen félrevezeted.

Szerintem jobb egyes dolgokról nem beszélni, mint mesét keríteni hozzá, vagy elev rossznak állítani be olyan dolgokat, amelyeket nagyobb korban már ismerhet, szerethet, gyakorolhat.

Ami a koromat illeti, inkább egy idézetet ajánlanék Goerges Brassens-től:
"A kornak nincs köze az üzlethez
Aki picsa, az picsa
Legyen 20 éves vagy legyen nagypapa
Aki picsa, az picsa"

www.youtube.com/watch?v=gznDOMKeWkA

Ajánlom a teljes szöveget, nyersfordítás angolul:
When they are all brand new,
they leave the egg,
the cocoon.
All young white beaks
take the old guys
for idiots.

When they came,
hoary heads,
graubünden.
All the old furnaces
take the youngsters
for idiots.

Me that balance between two ages
I send them all a message.

Chorus:
Time does not matter.
When you're stupid, you are idiot!
That is 20 years, which is grandfather
When you're stupid, you are idiot!

You most controversial,
Cons obsolete or con beginners.

Idiots from the last downpour
Assholes of the snows of yesteryear (x 2)

VERSE 2:

You cons nascent
the idiots innocent
young idiots,
Who does not deny it, take dads are stupid.

You cons elderly
the idiots used,
the old farts.
Which, confess, take the blue p'tits for idiots.

Ponder the impartial message
that a balance between two ages.

Refrain

AnnaKarenina 2010.12.30. 13:48:19

@AnnaKarenina: Pontosítsunk: volt főszerkesztője.

mortadella 2010.12.30. 13:53:36

AnnaKarenina 2010.12.30. 13:42:21
@mortadella: Ha számításba veszed, hogy ezek az albumok megvásárolhatók, letölthetők (gyereknek van zsebpénze), szintén nem sok értelme van a tiltásnak, vagy korlátozásnak.
---
Egy dolog aktív tevékenység keretében, már keresve, kiválasztva valami, valamilyen ismeret alapján beszerezni (adott esetben saját vagyon költeni rá: ahhoz már kell erős motiváció) és úgy hallgatni, és egy másik, amikor otthon fekszel az ágyban, mondjuk, vagy fülhallgatóval a fejeden állsz a buszon és a következő számban ezt a szöveget hallod meg, passzív módon megismerve, anélkül, hogy valóban érdeklődtél volna iránta.

Lesből Támadó Szárítókötél 2010.12.30. 13:56:00

@chipshop:

"Attol,hogy nem erted,hogy valaki svedul elkuld a kurva anyadba attol az meg rendben van?:-)"

Van egy FTP-szervered, melyen van egy 8 531 243 656 bájt méretű, "The.A-Team.EXTENDED.720p.BluRay.x264-ZMG.mkv" nevű fájl. Ezt - a kiterjesztéséből kiindulva - ugyan semmi médialejátszó nem játssza le, de szerinted elegendő indok lenne a kiadó/filmforgalmazó részéről a seggbekúrás indoklásaként pusztán az ugyanekkora mérettel és ugyanilyen néven fut az A-csapat extended ripje, úgyhogy a tied is tuti az?

Amit nem értesz - pl. svéd kurvaanyázás -, az nem tudatosul az azt nem értőben, így nem is befolyásolhatja hátrányosan a fejlődését. Hogy te, aki érti, büszkeségi kérdést csinál belőle, az viszont már nem médiajogi kérdés.

Goompah 2010.12.30. 13:57:25

@mortadella:

Hogy jön mindez ide ahhoz, hogy alábecsülöd a gyerekek szellemi, megértési képességeit? Ezzel max. azt bizonyítod, hogy te is egy old fart vagy, lélekben legalábbis.

"Túl hülyének tartod a gyerekeket, azok sokkal értelmesebbek, mint te hiszed. Elég jól megértenek mindent, ha normálisan elmagyarázzák nekik. 40+ éves vagy? Már elfelejtetted, hogy amikor te voltál gyerek, akkor sem fogadtál, hittél el mindent névértéken? "

Ezt miért írod nekem? Mi vagy te, a tihanyi visszhang? Ezt én írtam neked!

rendszerellenes 2010.12.30. 13:57:48

google translate vs. nmhh

"You're just a bunch or baszógép
Who live in the prostikból
And when I see you
I give your ass a story, then what may
Because I'm armed to

I'm armed to the son of a bitch
Not stop it
Because they catch you and kick you in the street kúrlak
(3 lövéshang) because it does nothing
Kicsinállak and I look at the way your head explode (shots) "

Goompah 2010.12.30. 13:58:19

@mortadella:

Ah, és vehetnéd a fáradságot, hogy kattints a "Válasz erre" gombra. Én is megtisztellek azzal, hogy jelzem: neked válaszolok.

AnnaKarenina 2010.12.30. 14:11:36

@mortadella: Akkor kikapcsolod, ha nem akarod hallgatni. Ez ugyanolyan választás mint amikor az üzletben megveszel egy CD-t, vagy letöltöd.
Egyébként pont a Tilos a rossz példa, mert nekik megvan a saját hallgatói körük, nem hiszem, hogy a jobboldali, magukat keresztény erkölcsiségűnek valló emberek többsége ezt hallgatná.

etuska · http://napietus.blog.hu/ 2010.12.30. 14:11:59

@Bukowszky: szerintem Neked van igazad. nem mintha egy egyébként normálisan nevelt fiatal CSAK EMIATT elkezdene káromkodni, de ez valóban elvi kérdés. ha az esti krimikben nem hangzik el trágárság, akkor egy késő délutáni rádióműsorra ez ugyanúgy vonatkozik. írtam erről bővebben itt: napietus.blog.hu/2010/12/30/obszcen_szovegek_buntetik_vagy_nem, de ennyi a lényeg

AnnaKarenina 2010.12.30. 14:16:33

@etuska: Hova tegyük azokat a trágárságokat, amik irodalmi szöveggé váltak, irodalmi szöveg erejűek?
Idézzek Petőfit?:
"foglalod ám a kurv'anyádat" (Mit nem beszél az a német)

baliquez 2010.12.30. 14:27:43

Szannamárja kaphatott pár raklap Ice-T cédét oszt most így próbálja megreklámozni hogy jól eladhassa.

xxyati 2010.12.30. 14:27:49

@Mikrobi: Neked meg égjen ki a biztosítékod!

manes 2010.12.30. 14:45:19

"
Nagyon érdekelne, hogy egy 8-10-12 év körüli gyereknek miként tanítanád meg a szóban forgó, fenti vers megértését és értelmezését.
És induljunk ki abból, hogy, mint szülő, átlagos végzettséged van." Egy ekkora gyereknek egyáltalán miért kell ezeket elmagyarázni amikor valszeg egy kukkot se ért az angol szlengböl.?Vagy mondod neki,hogy: A bácsi jókat káromkodott az elhangzott számban és ezt meg ezt mondta?

selahoratt 2010.12.30. 14:52:59

@Trompf: csak a mihez tartás végett: egyelőre, (hacsak nem akarod két egyenlő részre osztani). Nem lehet megmondani senkinek, hogy mit mondhat, hallgathat, gondolhat. Erre Te is rájössz, amikor Téged is elhallgattatnak. A Ti igényetek is teljesül, csak lehet, nem éppen a Tilosban, hanem mondjuk a közszolgálatiban. De ettől én még nem akarom megszüntetni a Kossuth rádiót:)

mortadella 2010.12.30. 14:53:08

AnnaKarenina 2010.12.30. 14:11:36
@mortadella: Akkor kikapcsolod, ha nem akarod hallgatni. Ez ugyanolyan választás mint amikor az üzletben megveszel egy CD-t, vagy letöltöd.
Egyébként pont a Tilos a rossz példa, mert nekik megvan a saját hallgatói körük, nem hiszem, hogy a jobboldali, magukat keresztény erkölcsiségűnek valló emberek többsége ezt hallgatná.

Szerintem Te fogod a végén az ominózus számot és a hasonló szövegkörnyezetűeket:
1.) más időpontban hallgatni rádión
2.) más forrásból: internet letölteni vagy lemez megvásárolni.

És nem én fogom kikapcsolni.

Mutass nekem egy országot, ahol a pina szót napközi műsorokban nem tiltják, és nem lehetnek fájdalmas következményei ha valaki mégis sugározza.

A demokrácia nem arról szól, hogy a kisebbség szabadság címszó alatt rákényszeríti az értékrendszerét a többségre, hanem a többség lehetőséget biztosít a kisebbségnek arra, hogy úgy éljen, ahogy neki jó, feltéve, hogy nem sérti bárki más alapvető emberi jogait. (Például saját gyerekek nevelési módszerének kiválasztása, adott keretek között)

Akár megérted, akár nem, napközben lesz pinázás.

És ettől még nem a te emberi jogaid fognak sérülni.

mortadella 2010.12.30. 14:54:11

Akár megérted, akár nem, napközben NEM lesz pinázás.

AnnaKarenina 2010.12.30. 14:55:33

@mortadella: OK, de mit csináljunk Petőfivel? Ld. feljebb Etuskához írva.

mortadella 2010.12.30. 14:56:46

"
Nagyon érdekelne, hogy egy 8-10-12 év körüli gyereknek miként tanítanád meg a szóban forgó, fenti vers megértését és értelmezését.
És induljunk ki abból, hogy, mint szülő, átlagos végzettséged van." Egy ekkora gyereknek egyáltalán miért kell ezeket elmagyarázni amikor valszeg egy kukkot se ért az angol szlengböl.?Vagy mondod neki,hogy: A bácsi jókat káromkodott az elhangzott számban és ezt meg ezt mondta?
---
A címzett nem én vagyok, valaki korábban azt magyarázta el nekem válaszolva, hogy minden gyereknek mindent el tud egy szülő magyarázni, ha akar, beleértve ezeket a szövegeket is, ezért felesleges szűrni napközben.

Goompah 2010.12.30. 14:58:28

@AnnaKarenina:

"Hova tegyük azokat a trágárságokat, amik irodalmi szöveggé váltak, irodalmi szöveg erejűek?"

Világos, tilcsuk be mindett. Felháborító, hogy a gyerek szabadon kihozhassa a könyvtárbú pl. az Egri csillagokat, amiben a sok háborúzás, gyilkolászás hátrányossan befojásollya a szellemi felylődését. Hályszen az MNHH is kifogásollya, hogy az inkriminált zeneszámban pisztojlövések is halhatóak, amitől megilyed a gyerek. És hátt ugyi a gyerekekeknek szólló sok kalandfilmben is ojan sok puskalövés szóll, hogycsak nna.

mortadella 2010.12.30. 15:06:48

AnnaKarenina 2010.12.30. 14:55:33
@mortadella: OK, de mit csináljunk Petőfivel? Ld. feljebb Etuskához írva.
--
Része a tananyagnak?
1.) Igen, akkor a pedagógus elmagyarázza, hogy ez egy nagyon durva kifejezés, amivel a költő szándéka ez és ez volt. A k. pedig egy olyan nő, aki pénzt kér és kap azért, hogy olyan örömöt szerezzen másnak, amit általában pénz nélkül szoktak az emberek tenni, ha szeretik egymás, vagy ha nagyon kedvük támad hozzá. Mindenesetre a kifejezéshez azonnal párosítani lehet a fogalom társadalmi értékítéletét, hogy ne követendő példaként rögzüljön a gyerekben a kurvaság, a kurválkodás, sem a káromkodás, különösen ezen formája.
2.) Nem része (ezt tartom valószinűbbnek): A gyerek magától nem fogja pont ezt a verset keresni, napközben nem szokás ma sem ilyen verseket felolvasni rádióban, tévében.

Ha része a tananyagnak, akkor nem mindegy, hogy 17 vagy 10 éves gyerekekről van szó.

Szerintem.

bonafide 2010.12.30. 15:15:37

Eszem-faszom megáll!

musicminu 2010.12.30. 15:21:42

Nem láttam még a hozzászólások közt: Jó a fordítás. Nem tudom kivel dolgoztat az NMHH, de kifejezetten tetszik a fordítás. Tényleg gratulálok az illetőnek. A fordító nem tehet arról, hogy a főosztályvezető asszony mekkora egy köcsög.

p.bubus 2010.12.30. 15:29:11

Én még emlékszem a "szocialista" erkölcs nevű fogalomra hivatkozó hatóságokra, amelyek tiltottak mindent, ami nekik nemtetszett.

Helyettük itt a "nemzeti erkölcs", ami meglepő módon nagyon hasonlít a "szocialista erkölcsre".

Visszajött a kádár-korszak.

Gratulálok azoknak, akik ezt helyeselni tudják. Szánalmas alak mind.

J.Z 2010.12.30. 15:50:27

@chipshop: na mivan, annyira be akartál szólni Szlovákiának, hogy el se jutott az agyadig, hogy SZLOVÉNIÁT írtam? az pedig hidd el, példa egy fejlődni vágyó országnak, 20 éve még - ugyan csak 10 napig - háború volt, ma majdhogynem délkelet-európa svájca lett, magasabb a gdp, mint magyarországon, kultúráltabb a társadalom, védik a saját piacukat, stb. a többi demagóg szociológiai ömlengésedet meg tartsd meg annak, aki kiváncsi a frázispuffogtatásaidra :-)

währenßhöhleigkeitigchen 2010.12.30. 15:54:06

@mortadella: "Viszont sok embernek sértő, hogy az anyját prostituáltnak kiáltod ki (többes szám második személy, felkiáltó jel), ezért, remélem, hamarosan le lesz tiltva a hozzászólási jogod, vagy anyagilag ellehetetlenítik azt, aki megengedi, hogy így káromkodjál"

A te anyukádra gondolt? Szegény!
Na, majd most páran jól felismeritek az anyukátokat ebben a káromkodós kommentben, és majd ellehetetlenítitek az ilyen kommentelőket. Hajrá!

INSIDER 2010.12.30. 15:54:44

@Kismac: Ha magyar nyelven írsz, a fele ne angol legyen PLS! De hogy - téged követve - stílustalan legyek. You are a pathetic fukface! LOL! So: STFU and get a life ignorant assshole!

Tényleg röhejes, hogy milyen szánalomkupacok írogatnak ide.

mingyábehalok 2010.12.30. 15:55:41

egy ilyen zeneszám ebben a műsoridőben sem amerikában, sem angliában nem mehetett volna le következmények nélkül. és ezek azért nem sötét diktatúrák...

mortadella 2010.12.30. 16:17:22

währenßhöhleigkeitigchen 2010.12.30. 15:54:06
@mortadella: "Viszont sok embernek sértő, hogy az anyját prostituáltnak kiáltod ki (többes szám második személy, felkiáltó jel), ezért, remélem, hamarosan le lesz tiltva a hozzászólási jogod, vagy anyagilag ellehetetlenítik azt, aki megengedi, hogy így káromkodjál"

A te anyukádra gondolt? Szegény!
Na, majd most páran jól felismeritek az anyukátokat ebben a káromkodós kommentben, és majd ellehetetlenítitek az ilyen kommentelőket. Hajrá!
---
Lassú víz partot mos.

A kurvaanyázás, mint vélemény, amit védened kell...

Ha neked ettől könnyebb az életed...

klacus 2010.12.30. 16:21:24

Vajon magyarul ezt leadhatnák? Kötve hiszem. Ennek semmi köze a Fideszhez.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.12.30. 16:29:26

nagyon szép ez a pdf-es NMHH-s levél...
gyönyörű
hogy benn a hatóságnál ott ülnek
tucatszám a fidesznyikok
egyiknek mondják:"te itt ez az Ice-T szám, fordítsd le estig, mert csatolnunk kell a dossziénkhoz és a hatósági levelünkhöz"

a másik meg a nyelvvizsgák számát kezdi el mélységesen kutatni és tinikre ható sűrűségfüggvényeket vízionál ....

Istenem kegyelmezz nekünk !

währenßhöhleigkeitigchen 2010.12.30. 16:30:43

@mingyábehalok: de ott értik.
Persze most már itt is. Hála a Hatóságnak :)

A vicc nem az, hogy az NMHH reagált, hanem ahogy. Mondhatták volna, hogy egy vállaltan erőszakot propagáló előadó ebben az idősávban problémás. A dalszöveg témája is elég beszédesen szólít fel erőszakra. Ha bejelentés érkezett, gondolom el kellett járniuk: Ha a bejelentés az erőszakra vonatkozott, nem utasíthatták el, mert hisz tényleg arról szól a dal. De oldalakon keresztül kényszeresen bizonygatni, hogy lesznek páran, akik meg fogják érteni, és mellékelni a fordítást, érces magyar káromkodásokkal (érződik a műfordítói ambíció), az a hátrafelé elsülés tipikus esete.

vajdasagi 2010.12.30. 16:43:53

@szorokin: Én is pontosan ezt érzem. Hát én még soha nem hallgattam ezt a rádiót, és nem is fogom. Meg asszem, a gyerekeim sem fogják. De itt veszélyes tendenciák mutatkoznak: a komoly cenzúra korszaka körvonalazódik. Bolond az a hatóság aki a Tilossal foglalkozik, amikor a valóban ártalmas dolgok az RTL-en és TV2-n vannak. Meg be is mondta maga a rapper, hogy itt most ilyen tartalom jön - ja hogy az angolul volt, és sokan nem érthették? Ez jó vicc ezúttal...

Volt itt a commentelők között olyan is, aki a karikát hiányolta. Ez is vicces, mert ugye a Tilos egy rádió. Vajon az is tudja ezt, aki a karikákat kirakatta volna?

És ettől lesz jobb az országnak, hogy ezzel a piti Tilossal foglalkozunk?

Vagy ez éppen egy csont - egy elterelő hadművelet? Lehet hogy haladunk affelé, hogy "fortélyos félelem igazgat"???

Szóval nem tetszik ez nekem, és ebben nem ellenérv hogy most még a régi szabály alapján büntetnek. Az ilyet ne büntessék. Aki lop, tanítót megver, drogot árul, azt büntessék meg, ezt szüntessék meg - és akkor helyeselni fogok. De könyörgöm: egy szerencsétlen rádiót? Ne már...
És ne mondja senki hogy a drogdíler lekapcsolásához az az út vezet, hogy nem hall a gyerek káromkodást egy rétegrádiüban... A nagytévéken szabad fingani... Hogy is van ez?

währenßhöhleigkeitigchen 2010.12.30. 16:44:34

@mortadella: Dehogy védem. Mondom, hogy drukkolok neked. Sőt, ha akarod, segíthetek neked további sértéseket keresni, amiket magadra vehetsz.

hollario 2010.12.30. 17:48:54

Mi lesz itt, ha egyszer az Ószövetséggel a maga valójában találkozik a kedves cenzor? Ott is vannak ám igen szaftos sztorik.

benkoo 2010.12.30. 18:07:52

na az indexnek is kaszáltak.... meg aki elolvasta annak is....megyünk követtörni...

dr. trafik nomac 2010.12.30. 18:56:20

@mediacapic: Body Count az zsir, de mar csak karacsonyi enekeket hallgatok ;)

A Leander-tölgyi M-Bear 2010.12.30. 18:59:52

nem értem mi a baj.
a mai napig megvan az ominózus műsoros kazetta, akkor középiskolás voltam, BodyCount-os sapkában jártam, Ice T-s pólót hordtam, a szlengek egy részét értettem és baromi menőnek gondoltam (a szöveget és magamat is).
ettől függetlenül vagy ezzel együtt is felnőttem, tanultam nyelveket, diplomáztam, felsővezető lettem, családos ember vagyok, apám-anyám büszkre rám, és ennyi.
biztosan kirívó eset vagyok, valami szabályt erősítő kivétel.
Innen csókoltatom Szalai Annamáriát, akit várok szívesen egy nemzeti konzultációra!

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2010.12.30. 19:00:05

@INSIDER: és mondd, milyen alapon nevezel te engem így? Közöd nincs hozzám, sőt: nem is szóltam hozzád.

Te jó ég, micsoda egybites állatkák írogatnak ide!

namkuzu 2010.12.30. 19:10:44

Idézet az nmhh leveléből:
"(A bepanaszolt Warning mellett az ezt követő It's on szerzeményt is elemeztük.)"
ezt csak így zárójelben biggyesztették oda, pedig puszta önszorgalomból jóval több munkaórát kellett abba az ékes fordításba fektetni, mint a Warning című szösszenet lefordításába.
Amúgy igen olvasmányos levél, csak ajánlani tudom, elolvasva úgy tűnik, a fiatalsággal minden rendben, nagyon inteligensek és szorgalmasak, csak az a kurva rádió ne szólna!

A Leander-tölgyi M-Bear 2010.12.30. 19:10:48

ja igen, akkor eljött a vég a magyar rapzenének, kivéve a Kurucinfó meg az Echo tv házirepperének.
Majd a Zenebutikban kérem az Előd bácsitól a Ganxsta Zoliéktól a "nincs semmi jobb, mint egy ribanc, a farkamra húzom és nincs semmi gubanc" refrénű örökérvényű eposzt.

]{udarauszkasz 2010.12.30. 19:12:02

Ami most megy RTL klubon, mikor tiltjak be???? az nem karos??

A Leander-tölgyi M-Bear 2010.12.30. 19:17:43

@musicminu:
kifejezetten jó a fordítás???
hát, szerintem erre mondják, hogy "nem van magyarul"
erős középfoknak se mondanám, bár a értékelném a szorgalmat, amivel szótárazta a szlengeket.

Fufo 2010.12.30. 19:18:27

Kicsifiam annak idején Prodigy-t hallgatott és szívesen járt valami szörnyű pólóban, amin akasztott ember is volt. Most 25 éves, angolul felsőfokon beszélő informatikus. Valahogy nem lett belőle drogdíler, sem rablógyilkos. Végtelen nagy szellemi sötétségre vall, ha valaki azt képzeli, hogy ezek a számok a gyerek szellemi, erkölcsi fejlődését befolyásolni tudják. Csak egyeseknek sokkal egyszerűbb erre fogni, mint beismerni, hogy elfelejtették nevelni a gyereket...

cantor 2010.12.30. 19:20:42

Sztem csak annyi a hiba, hogy nem komázzák a hivatalnál IceT-t, sokkal jobb lett volna egy Body Count dal, pl, ha már gyerekekről van szó a Momma's Gotta Die Tonight.

Én azt nem értem, hogy miért kell mindig a Tilost szopatni... Ez ilyen konstans, megszokott dolog. Nem telhet el év úgy, hogy a Tilosba ne rúgna bele valaki...Bár, végül is mindegy, mert ettől még a főváros legjobb rádiója maradnak.

chilis csokoládé 2010.12.30. 19:22:45

@Trompf:

Ha ez a probléma, a Tilos Rádió leadta Ice-T albumának előző dalát is, amiben bemondta, hogy trágárságok jönnek, aki nem bírja, ne hallgassa tovább a zenéjét.

mediacapic 2010.12.30. 19:23:54

@rendszerellenes: Tény,h 1000 dolog van -pl a VV este 7-kor - ami jobban árt a gyerek fejlődésének, mint egy angol zenében elhangzó trágár mondat! És még azt sem mondom, h nem szeretem Ice-T-t. De a mérleg ma 2010-ben sajnos kicsit elbillent a rosszabb irányba, és esetleg nem ártana, ha akik tenni tudnak a köz ízlésért, azok nem tovább löknék a posványba a
fiatalságot.

És azok a médiumok, akiknek kutya kötelessége lenne értékes műsort produkálni, 20 éve sza* propaganda szöveget nyomnak - 1989 előtt meg ... -, és még csodálkoznak, h zero a nézettség//hallgatottság.

Fufo 2010.12.30. 19:24:35

@chilis csokoládé: Akkor végképp nem értem, mi volt a hatóság problémája? Ezek szerint jelezték, hogy 18 éven felülieknek szóló tartalom jön.

kvadrillio 2010.12.30. 19:27:47

hjahh......a tinik sokkal jobb, ha geronazzo szájú Szandikát nézik a való világban.....:)

chilis csokoládé 2010.12.30. 19:37:30

@Fufo:

Maga az előadó mondja ezt az album egy korábbi számában. Ha a hatóság úgy véli, hogy vannak a hallgatók közt olyan kiskorúak, akik értik az amerikai angol szlenget, akkor ezt már az előző számnál hallották.

chilis csokoládé 2010.12.30. 19:39:39

@caralho voador:

Ez egy zenei blog. Ha valóban érdekelnek a médiatörvény szakmai részeiről szóló viták, médiajogászok és újságírók véleménye, megtalálod a neten.

inebhedj - szerintem 2010.12.30. 19:55:32

Na most a Tilos Rádiót védelmezze, akinek két anyja volt, ugyanakkor az NMHH ezzel a szintű hülyeséggel, mint gyakorlattal tönkre is vágta az egész elméletet (akár tetszetős volt az, akár nem), merthogy műveletlen és álszent, azaz egy bagolyköpetnyivel sem jobb, mint amivel harcba szállni rendeltetett.

Idézhetjük egyrészről mondjuk Petőfit:

"(...)

Ha pediglen nem fizetünk,
Aszondja, hogy jaj minekünk,
Háborút küld a magyarra,
Országunkat elfoglalja.

Foglalod a kurvanyádat,
De nem ám a mi hazánkat!...

Hadat nekünk ők izennek,
Kik egy nyúlra heten mennek.

(...)"

de gondolom ezt már mások is megtették...

másfelől ha egy másik kultúra jeles hölgy (angolul sem beszélő) képviselője csont nélkül beronthat egy 4-es általános iskolai osztály tanórájára, és százegynehány decibellel közölheti az osztály előtt a tanárnővel, hogy az egy faszszopó gecinyelő kurva, akinek a seggét az anyja hátán baszatja szét a kultúra összes hímnemű egyedeivel, és csak negyedóra obégatás után távozik, akkor is csak azért, mert rájön, hogy rossz osztályba nyitott be, és ezt az egész, nyelvi leleményben gazdag előadást minden jelenlévő simán feldolgozza, mivel megszokott (mindennapos) dolog...

harmadíziglen, mivel a tévében nem lehet pornót nyomni főműsoridőben, úgyhogy ehelyett azt mutatják, mit csinálnak a pornósok, mikor éppen nem dugnak...

szal akkor összességében, hogy a fenében sikerült megtalálni egy réteg rádió réteg műsorában egy réteg közönségnek szóló idegennyelvű réteg zenében a nyelvi igénytelenséget?

Mondom: Tilos Rádió nélkül el leszek, mint a befőtt, ez a szintű agresszív ostobaság viszont úgy hiányzik, mint földnek a gané. De ha már így esett, remélem az egész eljárás társadalmi munkában folyik, a felmerülő összes költséget összedobják a résztvevők, és erre az időszakra semmilyen javadalmazást nem kapnak. Elég lesz hetüknek az a nyúl is.

geniusgenie 2010.12.30. 20:06:15

Hát mondjuk, ha hirtelen eltűnne minden
trágár szövegű, ámde maga szerint nagyra
hivatott rapművész (lettlégyen bár buta nigger, vagy ostoba fehér) akkor egy kockacukor méretű térrészben elférne az
az űr amit maguk után hagynának.

dr. orter 2010.12.30. 20:53:11

ez az egész csak Ice T promóciója :)

Rakovszky · http://rakovszky.blog.hu 2010.12.30. 21:23:32

Jó nagy ingyen hirdetés egy alig ismert zúg-adónak.

Ha valaki bepanaszolta az adást a media-hatóságnak, akkor azoknak ki kell azt vizsgálni. Lehet, hogy az csak pár percig tart, és kimondják, hogy a feljelentés csak hülyeség volt, de talán azt is kimondhatják, hogy annak az egyetlen céja az volt, hogy a media felkapja és így valaki ingyen hírdettese magát, és a hirdetések megfizetésére kötelezni.
Talán akkor azt kellene majd megnézni, hogy ki akar ilyen módon pénzt csinálni és azt átküldeni kivizsgálásra egy másik, a kereskedelmi ügyekre illetékes hatósághoz.

Feca 2010.12.30. 21:48:12

@Rakovszky: Igen, itt valaki provokál, csak nem tudom, h. ki:
A Tilos: Nézd már, a marha NMHH ilyen pondróra is ugrik, reklám nekünk, végre újra underground rádió leszünk, hurrá!!!
Vagy maga a NMHH izmozik: lesz itt nemulass, még a régi törvénnyel is igy elmeszelünk, ez még csak előjáték, majd szorultok!!!
Vagy egy főliberális dobta be: Na, nézzük, értenek-e SZ.A. cégénél angolul. A következő valami nyolckeres BPrapper nóta lesz cigányul.

mbaye (törölt) 2010.12.30. 22:30:06

A Tilos rádió nyilván provokálni is akar, mert így nő a hallgatottsága. Volt már hasonló húzásuk, időnként mindig bizonyítani akarják a hallgatóiknak, hogy ők igazi liberálisok.
A hatóság meg olyan dolgokat akar szabályozni, amit szerintem nem kellene. Ez ízlés és ízléstelenség kérdése.
Aki pedig ilyen szövegeket hallgat, akár magyarul, akár angolul, az buta, mint a segg. Ugyanúgy, mint az, aki képes VV4-et nézni vagy reggeli Boros-Bochkor rádióműsort hallgatni.
Az igényességre nevelés nem a hatóság feladata, hanem a családé és a kortárs csoporté. Sajnos Magyarországon ezek is válságban vannak.

fueli 2010.12.30. 23:06:36

az öreganyja valagát a Médiahatóságnak, hogy talált magának valami köcsög, és arra könnyen kapható bérencet, aki lefordítja egy fekete rapper szövegét magyarra, aki ráadásul még "au fait" a külvárosi fekete rap zenében... én pl. soha nem érteném meg az ilyeneket, noha angolul már nem lehetne engem eladni.
és ráadásul még az én adóforintjaimból fordíttatják le, mert erre bezzeg van idejük és energiájuk...

Mics Bjukenen hadnagy 2010.12.30. 23:12:29

Nem kicsit unalmas, hogy már a csapból is ez folyik, kit érdekel! Rutin eljárás, hallgatói bejelentés alapján, semmi komoly, ennyi...lapozzunk kérem! Különben meg ki köze Szalai Annamáriának hozzá, nem ő írta, nem ő rendelte el a vizsgálatot, szerintem nem is tudott róla, a tanács elő csak az előterjesztés után jut az ügy, ha lesz belőle, aztán eldöntik lesz -e belőle egyáltalán valami. Nem egy bonyolult dolog, de ennek már ugye nem akar utána járni a kedves cikk író...

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2010.12.30. 23:14:58

itt most nagyon mindenki ráment a káromkodós szövegekre, meg a gyerekek védelmére.

ezt még meg is érteném, de ennek a médiahatóságnak az ilyen irányú elfoglaltsága csak kb 5%-ot fog kitenni a teljes munkájából.

baszki ezek mindent cenzúrázni fognak. ami/aki nem tetszik repül. ha a esős időjárással lesz bajuk, akkor letiltják az időjárásjelentést. mert megtehetik. ha a azbeszt néppel lesz bajuk akkor szanálják az azbesztekről szóló híreket, vagy olyanokat hagynak jóvá ami negatív rájuk nézve.

a hírekkel, tényekkel játszanak. azt adnak le amit ők akarnak, azt hallgatják el amit el akarnak hallgatni.

és ez a nagy baj. a szabad információáramlást korlátozzák. a káromkodós zene miatti huzavona az semmi.

Éhesló 2010.12.30. 23:20:04

Vajh miért feltétlenül szükséges egy magyar rádió adásában cudarul káromkodó fickót szerepeltetni?
Enélkül nincs szabadság?

2010.12.30. 23:48:17

Na most menjen a rohadt anyjába aki azt mondja hogy ez így van helyén.
Most azonnal forduljon az édes jó anyja felé és sürgősen másszon vissza oda, ahonnan jött!!!

Nincs nektek agyatok? Agy nélkül születtetek és egészen eddig mellőztétek a használatát?

Miért kell prűdködni?
Még a gyökér Bitni Szpirsz számokban is van 5 fuck, 3 mother fucker, és 4 suck szó/szám.
Mostantól akkor maximum Pap Ritát és Szandit lehet hallgatni mert nehogy káromkodjanak benne?
Sok gyökér barom állat! Hogy b*ssza meg őket egy vagon aprómajom!

kkn 2010.12.30. 23:51:13

El kell dönteni, szabadság van, és a világban bárhol leadható számok/klippek nálunk is leadhatóak, vagy legyünk iráni médiaellenőrzés alatt, és így pl. a fél klippállományt cenzúrázni lehet.
mindenki maga dönti el, mi tetszik neki, mi nem. Akinek nem tetszik, ott a kapcsoló, el lehet navigálni. Az hallgasson Bartókot.

Ma du. 5-kor belefutottam egy kábeltévés ilyen ismeretterjesztő szerű adóba, karika 12 alatt iszonyatos mellű nőket mutattak ( egyik elmondása szerint oldalanként 4,5 kg ), a plasztikai műtéteket kísérő konkrét női történekkel. Akik közül páran pornóztak is, meg sztriptízzel fedezték a műmell költségeit, stb. Meg azért a kannákat is megmutatták, képeken, meg a felvételeken. Szóval ez mehet, éjszaka ángliusul káromkodni nem.
De a kocsmába fogyasztás nélkül bemehet a 18 alatti fiatal, hallgathatja élőben a bazmegelést, akár otthon is.

röhögő 2010.12.31. 00:15:46

@geniusgenie: De a te agyadhoz képest az is egy világegyetemnyi lenne. :-))

futura 2010.12.31. 01:12:39

Nem vagyok már fiatal, de kedvenc adóm a Tilos. A zenék nem különösebben érdekelnek,lévén a komolyzene egyik lelkes híve vagyok.
De ez a rádió FÜGGETLEN, ha még van jelentősége ennek a szónak. Anarhistától a keresztény fundamentalistáig, mindenki megszólalhat.Ráadásul nagyon szórakoztató, mintha lemennél a kocsmába, ahol mindenféle, de értelmes fejjel dumálhatsz, vagy csak hallgatod őket,
Ez ,a rádió alakulása óta, minden politikai kurzusnak piszkálja a csőrét, nem talál hozzá skatulyát.
Ami most történik, egészen elképesztő.Az erkölcsi bájgúnárok tapsikolnak, végre van áldozat, miközben a többi médiából sokkal szennyesebb lé csorog.
Genetikailag úgy születtem, "csúnya" szavakat nem használok, még ha az ujjamra ütök kalapáccsal, akkor sem.
De ebben a világban élek, tudom hogy az érintkezésben teljesen elfogadott a néhány éve még elképzelhetetlen szavak is.
Számomra talán a legérthetetlenebb, egyik főnököm, aki szigorúan keresztény jobboldali elveket vallva, ahányszor lehet, elítéli a "liberális,zsidó, komcsi médiát", ami csak az "ocsmányságot terjeszti", a saját kommunikációja a legalpáribb stílusú, és az sem zavarja hogy nők netán gyerekek is hallgathatják.
Ha valamit utálok, akkor ez a kétszínűség.

KárászAti 2010.12.31. 02:59:20

Nem hiszem el, hogy a befizetett adónkkal ilyen idióta barmokat finanszírozunk.
Észre kéne venni, hogy aki tud annyira angolul, hogy megértse a szöveget az már nincs ebben az országban. (kivéve engem, de ha így megy tovább már nem sokáig)

namkuzu 2010.12.31. 10:21:36

minden rádióra/hifire szereljünk egy széket, arra delegáljon valakit az NMHH, mi meg adjuk neki odaa távirányítót, és hallgassuk a vatikáni rádiót latinul, de felvételről

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.12.31. 10:25:15

@mortadella: ezt mésnak írtam, de ide is igaz...:
ez most komoly? Ecsém - a szülők felelőssége hogy mit enged meg a gyereknek, nem másé. A média folyamatosan elérhető - internet, rádió, megállítható és felvehető tv adás, stb. A szülő felelőssége, nem amédiáé! Minden normális országban figyelmeztetnek? De az nem a gyereknek szól, hanem a szülőnek nem? A gyerek nem fogja abbahagyni a fogyasztást, mert figyelmeztetik rá! A Tilos egy rétegrádió, korlátozottan lehet elérni ráadásul! Miért kellene figyelmeztetni bárkit is? A doq nevű csatornán folyamatosan napközben sorozat gyilkosságokat elevenítenek fel, és bemutatják a nyomozást. Egy hete délben e gy kéjgyilkosról volt szó, és színészekkel játszották el az eseményeket! Nem a szülő felelőssége, hogy egy 16 év alatti gyermek mit fogyaszt???? Ne legyél már ilyen elfogult!! Németországban vannak hiphop rádiók, ahol ennél sokkal durvább cuccok szólnak napközben, ott sem büntetik meg őket, mert a szülök felelőssége hogy figyeljenek, és beszéljenek a gyerekkel ha kell. Amiről te beszélsz az a legrosszabb út - mindent korlátozni, mindre jeleket rakni, illetve kinek van joga eldönteni hogy kire mi nem lesz jó hatással???

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.12.31. 10:25:57

Szerintem érdemes stílusosan a médiahatóságnak magyar számok szövegeiből idézni, én ezt üzenem nekik:

Egy-két-há
Kurva anyád
Négy-öt-hat
Szopd le a faszt
Hét, nyolc, kilenc, tíz
Nyeljél gecit, vagy négy-öt decit

valamint a levél megfogalmazójának pedig:

Ez itt az, ez itt az, mi a fasz?
Mi a lószar?
Öcsém mit akarsz, a Sinatráért kár, de értetek nem az,
Te is azt hiszed, hogy bármit ugathatsz?
A mindenkit hagyd meg a Loksinak,
Menj el és csináltasd meg a fogaidat!
Ha eszemnbe jutsz egy vasárnap reggel,
Te bili hajú barom morcosan kelek fel.
De engem legalább nem húz seggbe a menedzser.
Mert nincs.
Ez aztán a kibaszott nagy kincs,
De engem megtalálsz, kitalálsz, kritizálsz,
Közben meg két jó rímet nem találsz magadnak,
Te nagyképű fasz.
Te meg a haverod jobb hogyha lerakod a mikrofont,
Egy nagy pofont,
Úszhatsz meg ezzel, de ne is kezd el,
Mert egy ilyet eltaposni nem nagy truváj,
De kutyakötelesség, muszály, muszály...

blah 2010.12.31. 11:59:03

@Trompf: ha lenne egy kis eszed akkor lehet, hogy bevillant volna, hogy a fidesz alkalmazza a törvény szigorát nem pedig más...

gigabursch 2010.12.31. 13:26:00

Én csak azt az egyet nem értme, hogyha a rádiókban, tévékben mehet az a sok fekanigerhányás, ami megy, benne mindazzal a szöveggel, ami benne van, akkor könyörgöm, Sex Action iért nem mehet? Meg Akela (pl. Nem szarozok), meg tudomisén mi...?
Az legalább magyarul van.

währenßhöhleigkeitigchen 2010.12.31. 19:07:57

@währenßhöhleigkeitigchen:

Erre gondoltam, hogy egy fordításba akkor is bele lehet kötni, ha jó. Hát még ebbe.

neuromancer.freeblog.hu/archives/2010/12/30/Ice-T__Tilos_radio__jozan_esz__nyelvtudas_vs_Nemzeti_Media-_es_Hirkozlesi_Hatosag_szovegelemzessel/

(Hülye, aki fordított szavakon lovagolva akar belekötni bárkibe is. Elképzelem azt a bírósági tárgyalást, ahol azon vitáznak a felek, hogy most a szerző a retkes f*szát akarta-e leszopatni, vagy a motherf*cking mégis mást jelent.)

Yumurdzsak 2011.01.06. 13:15:10

de jó lenne ha a Hatóság 50 centet meg eminemet is fordítana nekem.