2010.05.23. 14:48 – A Lángolók

Bemelegítés metálra

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Metalfest @ Csillebérc 2010.05.21.

Tavaly is elázással kezdtük a fesztiválszezont, idén sem úsztuk meg, csak míg akkor Várpalotán sikerült a nedves bulit abszolválni, addig idén Csillebércen történt mindez. Igaz, az a hülye, aki az öt percig tartó felhőszakadásban pont a szabadban van, de tény, hogy ha felülről nem is, alulról mindenképpen ázott a jónép a nagy tócsáktól és a sártól. A szervezők végül is igazat mondtak mikor azt hangoztatták, hogy a terület nagy része aszfaltozott viszont, ha az ember koncertet is akart nézni, akkor bizony jött az utolsó pillanatban sátorba szorított nagyszínpad melletti dagonya, amit tisztán senki nem úszott meg, úgyhogy mi is, mint a síelők, úgy csúsztunk be a rácsok között a sáron a Deicide koncertjére.


metál deicide marduk nevermore lamb of god metalfest



2010.05.21. 10:04 – A Lángolók

Mrs. Cobain és a középkor – ömlesztett anyag

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A lassúmetált játszó Cathedral kihozott egy duplalemezt, ami elsőre ijesztőnek hangzik, de nem az. A CocoRosie inkább fárasztó, mint szerethető. A Hole nem is zenekar, inkább csak Courtney Love szólóprodukciója. A Jaldaboath a középkori vígasságok életpillanatait keveri a Monthy Python féle filozófiával. A Tunng jó lemezt hozott össze, de most sem vállalt sokat. Kritikák, egyben.


lemezkritika indie pop rock metál hole cocorosie ezt hallgasd cathedral tunng jaldaboath



2010.05.21. 08:30 – lánggitár

Dio ellen tiltakozik egy baptista gyülekezet

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Május 30-án, délután kettőkor tartják a napokban, gyomorrákban elhunyt Ronnie James Dio rockénekes nyilvános megemlékezését Los Angeles-i Hall Of Libertyben, ahová szabadon mehet minden rajongó. Ezt a megemlékezést akarja tönkretenni demonstrációjával a Westboro Baptista Gyülekezet, ugyanis szerintük a Rainbow, illetve a Black Sabbath volt énekese az ördögöt szolgálta élete 67 éve alatt, Istent pedig utálta. A gyülekezet híres arról, hogy megzavar temetéseket, nyilvános megemlékezéseket, illetve folyamatosan gyűlöletet szít a homoszexuálisok és a zsidók ellen is. A gyülekezet szerint Dio most már a pokolban ég, és ottlétükkel csak fel akarják hívni a "heavy metal talpnyalóinak" a figyelmét a kárhozat veszélyeire. Felhívásukban előszedik Dio ördögszarv mutogatását, illetve azt is sérelmezik, hogy az énekes magának Istennek a nevét vette fel művészként (a Dio olaszul Istent jelent). Előcitálják még Ozzy Osbourne-t is, aki szerint denevért evett, meg húst dobált a közönségre stb. A Westboro Baptista Gyülekezetet Fred Phelps alapította, és kb. belőle, 13 gyermekéből, 54 unokájából, illetve 7 dédunokájából áll. A logojuk egy fejre fordított amerikai zászló, demonstrációikról pedig itt adnak hírt (a domainnévre is felhívnánk a figyelmet!).


metál bulvár hír dio



2010.05.20. 13:31 – lánggitár

Másodszor is Broken Bells

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Danger Mouse, és a Shinsből ismert James Mercer alkotta duó bejelentette, hogy felvesznek egy második lemezt is. "Össze kell hoznunk egy második albumot, mert vannak dalaink, amik nem b-oldalasak, ezeket egy lemezen akarjuk látni. Szerintem Danger Mouse is élvezi a dolgot. Olyan mint egy vakáció, amiről nem akarom, hogy a feleségem is tudjon." - mondta Mercer egy rádiós interjúban. Az énekes megnyugtatott mindenkit, hogy a Shins sem áll le, sőt velük is új lemezt tervez, amibe szintén szeretné, hogy segítsen Danger Mouse is.


indie pop hír the shins broken bells



2010.05.20. 08:46 – lánggitár

Tedd a napfényt be a számba – az új Anima Sound System-lemez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Négy éve jelent meg az Anima Sound System legutóbbi nagylemeze, a We Strike, ami már csak a címéből is ítélve harcos, komor album volt. Ennek szöges ellentéte a napokban boltokba kerülő Tedd a napfényt be a számba, ami a 80-as éveket idéző diszkóval és funkkal kacérkodó táncos, popos dalokat tartalmaz. Ez az első anyag, ahol végig Prieger Fanni, Prieger Zsolt zenekarvezető lánya énekel, az Anima-hagyományokhoz híven hol magyarul, hol angolul. Aki kíváncsi milyen lemezt hozott össze az idén 17 éves zenekar, az menjen el május 22-én, szombaton a Gödörbe, ahol majdnem az összes számot megkapja élőben az albumról, aki viszont tényleg mindent meghallgatná (vagy csak készülni akar a bulira), az klikkeljen tovább, ugyanis a Lángoló Gitárokon most a komplett lemezt bemutatjuk: (illetve bemutattuk, viszont, most már kapni lehet a dalok.hu-n).


funk pop disco exkluzív anima sound system



2010.05.19. 13:01 – lánggitár

Itt az ingyen Bad Religion-koncertlemez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Immár letölthető a 30 Years Live című Bad Religion-koncertlemeze, mindössze a kaliforniai punkzenekar honlapján kell a levelezőlistára regisztrálni, aztán már jön is a link a kóddal együtt, ahonnan mindenfajta minőségben le lehet húzni a 17 számos anyagot. A dalokat a nemrég lezajlott, 30 éves jubeliumukat ünneplő turnén rögzítették, ahol már játszottak új dalokat is a készülő 15. nagylemezről. Ebből egy a lemezre is felkerült Resist Stance címmel, de itt van a Won't Somebody is, ami eddig csak akusztikus verzióban volt hallható. A Bad Religion idén fellép a Szigeten is a Wan2 sátorban, illetve ősszel elvileg megjelenteti a fentebb is említett új albumot.


punk rock hír bad religion



süti beállítások módosítása