2010.06.20. 11:00 – -dj-

Soilwork - Let This River Flow (a hét dala)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A svéd Soilwork öt-tíz évvel ezelőtt még modern metált játszott, aztán olyan szinten lenyúlták a stílusukat, hogy az ma már mindennek számít, csak modernnek nem. A hátukon olyan zenekarok kapaszkodtak magasabbra, mint a Five Finger Death Punch, akik legfeljebb abban különbözőek, hogy poprefréneket írnak, a hangszeres rész pedig szinte minden kreativitást nélkülöz. Pedig a Soilwork többet érdemelne, amit egy új lemezzel talán meg is kapnak.


metál soilwork a hét dala



2010.06.18. 12:15 – lánggitár

Megadeth a Petőfi Csarnokban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Jelen pillanatban attól zeng a rockvilág, hogy a nyolcvanas évek nagy thrash négyese, a Metallica, a Slayer, a Megadeth és az Anthrax együtt turnézik. Ennek a felállásnak a felét a magyarok is megkapják, illetve kapták a Metallicát májusban, most vasárnap pedig a Megadeth látogat a Petőfi Csarnokba. Dave Mustaine zenekarában ráadásul most már nem csak ő az eredeti tag, mivel nemrég újra csatasorba állt az évekig mocskolt, viszont most minden sérelmet elfelejtő David Ellefson basszusgitáros is. Zeneileg is ismét a jellegzetes Mustaine-riffeket nyomja a csapat, szóval az új dalok mellett biztos, hogy erős múltidézés lesz a koncert június 20-án. A hab a tortán a két előzenekar, a Devildriver, illetve a 3 Inches In Blood, akik már önállóan is töltöttek meg klubokat Magyarországon.A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a koncert nem a PeCsa szabadtéren lesz, ahogy azt sokan hiszik, hanem bent a nagyteremben, így nem is kell korán befejezni a zuglói csendrendelet miatt a bulit, ráadásul senki nem fog elázni sem.


metál program megadeth



2010.06.18. 08:27 – A Lángolók

Picsába az űrhajókkal – ömlesztett anyag

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Black Keys összehozott egy hosszú lemezt, ami nem biztos, hogy jó ötlet volt. A Kistehén kibújt a mulatós magyar alternatív zene skatulyából, és jól tette. A Pain Of Salvation olyan szokatlan albumot rakott össze, amire minden eddigi rajongó csak néz majd. A Wovenhand most éppen egybe írja nevét, albumon viszont nem izgalmas. A Divine Comedy zenéje az a fajta otthon, ahová ha belépsz, azonnal jól érzed magad. Kiskritikák.


lemezkritika kistehén pain of salvation ömlesztett anyag the black keys wovenhand ezt hallgasd the divine comedy



2010.06.17. 18:16 – lánggitár

Pat Metheny a Margitszigeten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Pat Metheny Group júnuis 30-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon játszik, ezzel Metheny is a visszatérő vendégek közé játssza magát. A körülötte rotálódó zenészek közül ezúttal Lyle Mays zongorista, Steve Rodby basszusgitáros és Antonio Sanchez dobos kísérik el. Az ötvenhat éves Pat Metheny a kortárs jazz zenei élet egyik legnagyobb, és legnagyobb hajú alakja. Mosolyogva mossa össze a különböző zenei stílusok határait, új értelmeket, új stílusokat hoz létre. Legyen szó jazzről, fúziós jazzről, popzenéről, bossa nováról, jazzrockról, mindegyikben kiváló stílusérzékkel és érzékenységgel alkot eredetit, utánozhatatlant. Kilenc kategóriában tizenhét Grammy díjat szerzett, 1977-ben alapított zenekara, a fantáziadús nevű Pat Metheny Group a történelem egyetlen olyan együttese, amely hét egymást követő kiadványáért kapta meg az elismerést. Még hatvan alatt érdemes egyszer megnézni Methenyt, amíg még jó fürgék az ujjai.


jazz hír program pat metheny



2010.06.17. 12:56 – lánggitár

Kész az új Klaxons

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Klaxons 2007 óta nem adta ki második korongját, igaz ezidő alatt kiadójuk egy teljes lemezanyagot visszadobott tőlük. Most azonban úgy tűnik, belátható időn belül kezünkbe vehetjük a folytatást: a trió visszatérése a Surfing the Void címet fogja viselni, és augusztus 23-án kerül a boltokba. A tíz dalt tartalmazó lemezt még augusztus 16-án megelőzi egy single, amit az Echoeshoz készítenek. Az érdekesség, hogy az anyagot a nu metal atyjának becézett, leginkább a Slipknot, Korn, és Limp Bizkit környékéről ismert Ross Robinsonnal hozták össze. Természetesen tartalmazni fog részleteket a visszadobott anyagról is. A Surfing the Voidról egy dalt már hallhatunk egy ideje, ennek Flashover a címe. A Klaxonst mellesleg rövid időn belül itthon is elkaphatjuk a Balaton Soundon, itt vélhetőleg jó adag ízelítőt is kapunk az augusztusi lemezről.


indie hír klaxons



2010.06.17. 09:18 – KirschAndrás

Buffalo cipő és kukásdzseki - daliás idők

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Emergency House: Dübörög a ház

Bármily bizarrul is hangzik, a narancssárga kukásdzseki és a Buffalo cipő egykor magától értetődő viseletnek számított. (Feltéve persze, ha az ember két kiló tepertő és egy kék nyomóskút szerelemgyermekeként látta meg a napvilágot.) Az ominózus divatirányzati krach egy rave nevezetű zenei jelenség közvetlen következménye volt, mely jó tizenöt évvel ezelőtt tört be Operettország diszkóiba. Természetesen a magyar Scooterek és Blümchenek felbukkanása sem váratott magára sokáig. A közönség kritikus hányada pedig már látta lelki szemeivel, amint kombinés fejőnők UAZ platón vonaglanak a Mayday fesztivál bázakerettyei kiadásán.


emergency house daliás idők



süti beállítások módosítása