2010.10.03. 10:58 – Juhász Edina

Én voltam a legnagyobb hisztikirálynő – Boy George-interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Boy George a Culture Club élén a nyolcvanas évek legelején kapásból a csúcsra jutott, a legnagyobb slágerei is abból az időből származnak. Ugyan ma is csinál értékes dolgokat a zenében, de mostanában inkább a drogügyei vagy az egyik szexuális partnerének megverése miatti börtönbe vonulása miatt volt hangos a sajtó. Emiatt aztán elég nehéz, balhés embernek gondolja mindenki, pedig valójában annyira jó fej, hogy a menedzsmenttől kapott tíz perc helyett fél órát beszélgethettünk vele a Here and Now fellépése napjának délelőttjén telefonon.

Az MTV közönségfelmérése alapján tiétek a legnagyobb (Do you really want to hurt me?) és a második legnagyobb (Karma Chameleon) nyolcvanas évekbeli sláger. Meglepődtél ezen?
Mindenképpen furcsa látni, főleg hogy milyen slágerek végeztek mögöttünk. Aztán az is fura volt, hogy azon a héten mikor ezt kihirdették, Németországban is nyertünk egy díjat, tisztára mintha valami friss sláger gyárosok lennénk. Jó érzés és megtiszteltetés, de ma már nem taglóznak le ezek annyira, nem tartom ezeket olyan nagy dolognak, mint régen. Most is örültem, de igazából nem magának a díjnak vagy az ezzel járó titulusnak, hanem a ténynek, hogy nyertem valamit. Szeretek nyerni, mindegy mit vagy hol vagy miért, csak nyerjek. Régen amúgy mindig azt hittem, hogy egy MTV-díj nyertes ázsiója hirtelen megugrik, és onnantól az előadó lépett egy szintet. Most ezt nem éreztem.


interjú pop boy george culture club



2010.10.02. 09:53 – Dankó János

Habkönnyű magenta leszbicsók

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

03-katyperrykoncert-IMG 2261Katy Perry @ Papp László Budapest Sportaréna, 2010.10.01.

Katy Perry közönsége ötszámjegyű összegért vett jegyet az idei ősz egyik legnagyobb reklámkampányára. A dologgal talán maguk sem voltak tisztában, sőt az Arénát elárasztó gyerekeknek ez vajmi keveset számított. Annyi volt a tíz éves kor környéki lányból, mintha csak az állatkertben lennénk. Katy Perry pedig elénekelte nekik az egy és egy negyed órás műsorát, majd magenta felhőbe burkolózva visszaindult Amerikába.


pop koncertbeszámoló katy perry



2010.10.01. 16:24 – Dankó Gábor

Elfelejtett sztárok, gigaslágerek

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ha van hakni, akkor a Here and Now-koncertsorozat az. Összeáll pár régen lejárt, általában a nyolcvanas években csúcson volt sztár, és körbeturnéznak egy csomó várost. Egyikük sem aktuális, de annak idején akkora slágereik voltak, amiket még ma is énekelgetnek sokan, és a nosztalgia miatt ezrek buliznak majd rájuk. Idén Budapestre is eljut az a csomag, amibe most Boy George, Kim Wilde, Paul Young, Nik Kershaw és Rick Astley tartozik bele. Talán még a húszas éveikben járók is ismerik az előadók egy-egy dalát (akár tudtukon kívül is), de nem árt a múltidézés előtt egy kis emlékezetfrissítés, hogy képben legyünk ki kicsoda, és ne csak az arc nélküli gigaslágerekre szórakozzunk október másodikán a Budapest Sportarénában.


klip kim wilde boy george rick astley nik kershaw paul young here and now



2010.10.01. 15:40 – mista

Rajzolt, sárga izé a punciból - klipmegosztás (18+)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az OK Go már megint fillérekből csinált netslágert, az Alice In Chains új klipje egy szépen kivitelezett torture porn, Neil Young gatyájába már nem mert bemászni az operatőr. A The Ting Tings felszabadítja az elnyomott munkásokat, angolul és magyarul is megcsinálta első klipjét a 5 Yards, poros padláson zenél a The Mighty Manlifter. A The Flaming Lips új klipjében pedig furcsa női nemi szervek kapták a főszerepet.


flaming lips ok go klip alice in chains neil young the ting tings klipmegosztás the flaming lips ting tings the mighty manlifter 5 yards



2010.10.01. 12:05 – _fá_

REM-re sírunk a legtöbbet

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A PRS for Music hiánypótló kutatást készített a popzene egyik legtöbbet emlegetett kérdése kapcsán: melyik dalokra bőgik el magukat az emberek legtöbbször? A győztes annyira nem meglepő módon az amerikai REM 1993-ban kiadott slágere, az Everybody Hurts lett, megelőzvén páldául Eric Claptont, vagy Robbie Williamset. A sírásokat nem kategorizálták be, ezért nincs feltüntetve, hogy például Elton John Candle in the Windje hallatán egész más okból kezdünk el bőgni, mint Leonard Cohen alatt, ezért a lista végül is így néz ki:


hír leonard cohen elton john rem



2010.09.30. 14:40 – lánggitár

Most az Animal Collective reformálja meg a zeneeladást

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az amerikai Animal Collective merőben szokatlan módját választotta új dalai kiadásának. A zenekar ugyenis szerződést kötött a Keep nevű ruházati céggel, aminek keretei között ők maguk terveznek egy cipőt, ami majd kreatívan Animal Collective névre fog hallgatni, és ennek emgvásárlásával juthatunk hozzá egy kazetához (van, akinek működik még a magnója?), amin az említett dalok kapnak helyet. A pakk 75 dollárba kerül, de össze van kötve egy kis hippizéssel is, mivel a teljes bevétel a Socorro-szigetek állatvilágát megmenteni igyekvő nonprofit szervezethez vándorol. Brian Weitz elmondta, azért választották ezt, mert ők nem kapnak gyakran támogatást, és az Animal Collective tagjai gyakran járnak arra búvárkodni.


indie hír animal collective



2010.09.30. 13:37 – lánggitár

Poszt-punk atyaúristen az A38-on

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Október 5-én az A38 Hajón koncertezik a Killing Joke. Az 1978-ban alakult, jobb híján poszt-punknak, vagy indusztriális rocknak aposztrofált csapat zenészek generációinak jelentett inspirációt három évtizedes pályafutása alatt. Ha listát kellene készítenünk azokról a zenekarokról, akikre bevallottan hatott a Killing Joke, akkor olyan prominens előadók szerepelnének rajta, mint a Nine Inch Nails, a Tool, a Porcupine Tree, meg nagyjából a komplett indusztriális metál stílus, a Ministrytől a Godfleshen keresztül a Fear Factoryig. Itt szokás megemlíteni, hogy a kilencvenes évek elején a Nirvanára annyira hatással volt a zenekar, hogy végül egy csinos plágiumpert is a nyakukba akasztottak az Eighties című szám riffjének Come as you are címen történő újrahasznosítása miatt.


punk hír program killing joke



süti beállítások módosítása