2010.12.03. 23:49 – maUgly

Szobaelektró a mikrohullámú sütőben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Caribou @ Gödör klub, 2010.12.02.

A Selected Sounds nevű eseménysorozat a kanadai Caribou koncertjével vette kezdetét csütörtök este a Gödörben. A rendezvény aktualitását is jól jelzi, hogy a fellépő csapat az idén adta ki legfrissebb lemezét, a Swimet. A kritikusok egységes üdvrivalgásának hatására a Caribout még az elektrószíntér is a szívébe zárta. Nem is csoda, hiszen a koncertet végignézve könnyedén megállapíthatóvá vált, hogy Dan Snaith és csapata nyilván sok munkát ölt abba, hogy a legutóbbi album elektronikus törekvései élőben is megállják a helyüket.

Szerintünk: (2/5)
Szerintetek: (4/5)

pop elektro koncertbeszámoló caribou



2010.12.03. 10:16 – dg

Henry Rollins dumálással ünnepel

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Jövőre lesz ötvenéves Henry Rollins, aki ezt azzal ünnepli, amit mostanában mindig csinál (még Budapesten is): dumál. Hiába szeretné sok rajongó, a punkikon nem kezd újból zenélésbe, ehelyett inkább február 13-án (a születésnapján) elmegy szülővárosába, Washington D.C.-be, és egy speciális spoken word show-t ad majd az ünnep tiszteletére. Lesz még pár ilyen fellépés New Yorkban és Los Angelesben is, és amúgy ezt az egészet csupán azért írtuk meg, mert az az ember, aki a színpadról a nézőtérre lenyúlva eszement módjára verte be a neki nem tetszők fejét, tényleg fél évszázados lett.


punk rock hír henry rollins



2010.12.03. 08:58 – lánggitár

Utolsó nagy dobására készül a Coldplay

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A jelenleg új albumára készülő Coldplay az elmúlt években már párszor belengette, hogy hamarosan feloszlik, így talán nem is annyira meglepő, hogy most megint ezzel dobálóznak. Chris Martin frontember a BBC Radio 1-nak elmondta, hogy a legutóbbi turnéjuk alkalmával történtek rossz dolgok a csapaton belül, így akkor eldöntötték, hogy az új lemez lesz az ő utolsó nagy dobásuk. Jelen pillanatban ott tartanak a munkában, hogy egy csomó dalt kihajítottak, ami Martin szerint annak a legfájóbb, aki írta őket, de most legalább már körvonalazódik előttük, hogy milyen is lesz a valószínűleg M betűvel kezdődő című lemez. Az angol rockzenekar egyébként december elsején kiadott egy karácsonyi dalt Christmas Ligths címmel, amihez egy vágás nélküli klipet is készítettek. Ezt, illetve a videó werkfilmjeit meg is lehet nézni alább:


pop rock hír coldplay



2010.12.03. 08:00 – Hankó Viktor

„Nem leszek olyan, mint a Rolling Stones” – interjú Bugge Wesseltofttal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Néhány héttel ezelőtt a fővárosban játszott a jazz-élet norvég fenegyereke, aki főként azzal szerzett elismerést és hírnevet magának, ahogyan lerombolta az elektronika és a klasszikus jazz közötti határokat. Később saját kiadót alapított, amelynek legjobb zenészeivel indult turnéra. Ennek egyik állomásaként szerepelt a Müpa is, ahol igen tömény ízelítőt kaphattunk tőle és csapatától a New Jazzland Communitytől. Bugge Wesseltofttal még a fellépés előtt beszélgettünk.


interjú jazz elektro bugge wesseltoft



2010.12.02. 16:55 – lánggitár

Speciális Recoil-koncert a Szikrában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Recoil-turné eddigi állomásaitól eltérően Budapesten különleges show-t láthat majd a közönség Alan Wildertől. A Szikrában (azaz a volt Metro moziban) egy extra nagy, 8x5 méteres, a teljes színpadot lefedő professzionális kivetítőt üzemelnek be csak az este kedvéért. Ráadásul tervezik a buli többkamerás felvételét is, magyarán aki megjelenik szombat este a helyszínen, az akár önmagát is viszont láthatja a későbbre tervezett DVD-n. A fellépés amúgy a turné utolsó állomása is lesz egyben, amire speciális szettet is ígér a Depeche Mode egykori tagja, aki lényegében Budapesten szeretné megünnepelni az elmúlt, eseményekkel teli egy évének lezárását. Az este egyébként fellép még IO projektjével Milkovics Mátyás, a Neo agya, illetve AdOne is.


pop hír program elektro recoil



2010.12.02. 14:43 – lánggitár

Buli a magyar undergroundért

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

„Az R33 nem egyszerűen egy próbahely vagy koncertszervező stáb, hanem olyan, Magyarországon egyedülálló kezdeményezés, ami magába foglalja a közösségi élet minden területét, tehetséges, kreatív személyek együttműködésével. Így aki ellátogat klubhelységükbe (mely az év 365 napján várja a látogatókat vagy a csatlakozni kívánókat), szemtanúja lehet, hogyan oldják meg a spártai körülmények ellenére a teljes kényelmet, a környezettudatos létezést, az alkotói munkát és a barátságos légkört.” – írják az R33 Fesztivál sajtóanyagában. Merthogy ez az alkotói közössége december 4-én belakja magát a Gödörbe, ahol többek között például akusztikus koncertet ad a Grand Mexican Warlock és Apey, a Balaton zenekar Bérczesi Robival kiegészülve lép majd fel, táncoltat majd a frisslemezes Jazzékiel, de lesz Goulasch Exotica- és Nemjuci-koncert is. Aztán a Hentesekkel közösen játszik Kettős Tamás és a Vadszamarak, valamint fellép a Mr. Papagiorgio, az Óperentzia, a Vasárnapi Gyerekek és a Horribili is. A bevételből amúgy magát az R33-at támogatják majd, hogy „a magyar underground egy élő, és önmagában működő organizmus maradhasson.” 


hír program r33



2010.12.02. 11:19 – [Index]

Eminem tíz Grammy-jelölést kapott

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Amerikai idő szerint tegnap késő délután hozták nyilvánosságra az 53. Grammy-gála jelöltjeit egy eseményen. Az év felfedezettje Bruno Mars hét Grammy-jelölést kapott, a nagy visszatérő Eminem tizet, írja a Variety. Őket követi hat-hat jelöléssel a rapper Jay-Z, a Lady Antebellum country trió és Lady Gaga. A Grammy-gálát február 13-án tartják Los Angelesben.


grammy eminem jelölés



2010.12.02. 10:25 – A Lángolók

Photoshoppal gyönyörű - Ömlesztett anyag

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Bármilyen reménykeldő, a Daft Punk Tronhoz készített soundtrackje sokkal közelebb áll a sima filmzenéhez, mint egy teljes értékű Daft Punk-lemezhez. Duffy második albuma ideális választás bárkinek ajándékba, ugyanis senkiből nem hoz ki vad indulatokat. Lord Huronéhoz hasonló zenét már nem először hallunk mostanában, de erre a színvonalara mindig van igény. A Solefald bemutatja, hogy van élet északon a viking ősök felidézésén túl is. JR és PH7 nem bonyolítja túl a hiphopját, de amíg ezen a szinten dolgoznak, addig felesleges is lenne. Ismét egy nap késéssel, de bemutatjuk, mikkel elégedetlenkedünk mostanában.


lemezkritika daft punk solefald duffy ömlesztett anyag ezt hallgasd lord huron jr & ph7



süti beállítások módosítása