2011.03.19. 13:30 – mista

Tisztátalan gondolatok - klipmegosztás (18+)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Pingvinjelmezbe és norvégmintás pulóverbe bújik a svéd Acid House Kings, a közönséget énekelteti a System Of A Down testvérzenekara, tengerpart, fürdőruhás csajok, meg egy rakás hülyeség van a Wavves új klipjében. Egy floridai tinédzser rapperlány nagyon ügyesen dob kosárra, a New York Dolls új videójában cirkuszi mutatványosok szerepelnek, SP pedig korábbi keménykedős klipjének folytatásában már egyáltalán nem olyan kemény. Eheti klipmegosztásunk a tizennyolcas besorolást persze nem ezekkel érdemelte ki, hanem egy Dimmu Borgirt koppintó ukrán metálzenekar új videoklipjével, amiben ostor, bőrszerkó, és meztelen mellek közepette leszbikus kalandokba keveredik egy eltévelyedett apáca.

Dominique Young Unique - War Talk

Ez a lány 19 éves, floridai, és keményen tolja. Tavaly egyszer már elég hangosan felhívta a figyelmet az adottságaira, most pedig a napokban jelent meg legfrissebb, ingyenesen letölthető anyaga, a Glamorous Touch című mixtape, rajta egyebek mellett ezzel a számmal. A hozzá készült klipet Johannes Schaff készítette, és végtelenül egyszerű. Alig több mint két perc, viszont akit ez idő alatt nem győz meg ez a kiscsaj voltaképpen bármiről, az úgyis menthetetlen. Tessék rá nagyon odafigyelni! És nem csak azért, mert jó a segge, vagy mert jól dob kosárra.

Acid House Kings - Would You Say Stop?

Aki nem hallott még erről a svéd zenekarról, a nevük alapján egész biztosan nem gondolná, hogy olyan zenét játszanak, amilyet. Ezt szokták róluk általában elsőként megjegyezni, és hogy ez milyen vicces, de hát tényleg. Az együttesnek a jövő héten jelenik meg következő, sorban az ötödik nagylemeze (mindezt 20 év alatt sikerült összehozni), a címe pedig az lesz, hogy Music Sounds Better With You, pont, mint a világ egyik leghíresebb house számának. Ezek alapján ismét joggal merülhet fel a gyanú, hogy ezek az északi arcok nem véletlenül utalgatnak ilyesmikre, de a zenéjüket hallgatva tényleg senki ne számítson dance alapokra vagy elektronikára. Volt nekik már olyan lemezcímük is, hogy Mondays Are Like Tuesdays and Tuesdays Are Like Wednesdays, úgyhogy szeretnek viccelődni az ilyesmivel. Az új klipjüket Philip Ekström rendezte és javarészt egy pingvinjelmezbe öltözött nő mászkál benne, hol egyedül, hol két férfival, akik könyökfoltos zakóban és norvégmintás pulóverben súlyosbítják az összképet. Ők egyébként mind a zenekar tagjai, akik úgy tűnik, az eredeti négyből már csak hárman vannak. A klipet nézve senki sem fog megőrülni az izgalomtól és arra sem vennénk mérget, hogy bár csak 3 perc, nem unják majd el egy csomóan már a közepére, ennek ellenére a dalhoz és a zenekarhoz is egészen jól passzol.

Wavves - King Of The Beach

Nem túl meglepő módon a San Diego-i zenekar tavaly megjelent harmadik albumának címadó dalához forgatott klipjében komoly szerepet kap a tengerpart, a fürdőruhás csajok, a szörfhangulat, meg egy rakás hülyeség, mint például a műanyag fukszok és korona, vagy a fénymásolt pénz. Sőt, a klipet nézve még az is elképzelhető, hogy a saját fűfajtán, a rollpapíron és az aprítón kívül mégiscsak lesznek egyéb darabjai Nathan Williams tervezett kollekciójának. A klipet a Focus Creeps rendezőpáros készítette, és igazán nem mondhatjuk róla, hogy a maga két és fél percében ne lenne szórakoztató.

New York Dolls - Fool For You Baby

A héten jelent meg a New York Dolls legújabb, Dancing Backward in High Heels című lemeze, ami a 2004 reunion óta már a harmadik. Az ezen szereplő Fool For You Baby cirkuszos klipjében van többek között törpe, erős ember, kardnyelő, zsonglőr, madártollas lányok és szerepel benne David Johansen és Sylvain Sylvain is, az eredeti felállásból már csak ők maradtak a zenekarban. A klipet Jeremy Johnstone rendezte. Aki szeret elmerülni a háttérben zajló eseményekben, akár többször is megnézheti, egyébként nem túl emlékezetes.

Scars On Broadway - Fucking

Azok után, hogy a múlt héten egyebek mellett arról is volt szó, hogy miért nem szoktunk ide általában koncertklipeket válogatni, ez most itt ismét egy ilyen videó. A System Of A Down két tagjának (Daron Malakian és John Dolmayan) másik zenekara ezt a klipet tavaly augusztus huszadikán rögzítette egy Los Angeles-i koncerten, mégsem egy teljesen szimpla koncertvideóról van szó. A közönség is aktív szerepet kap Greg Watermann művészi koncepciójában, ami nagyjából abban merül ki, hogy mondogassa mindenki a szám nem túl bonyolult refrénjét. Ennek ellenére kellően lendületes, az alig több mint két perces számhoz remekül illő klipet sikerült készíteni. Az viszont egy kisebb rejtély, hogy miután mindezt már tavaly nyáron felvették és a dalt is akkor adták ki, miért csak most jelent meg a klip.

Semargl - Tak, Kurwa (18+)

Az ukrán metálbanda nemrég adta ki legújabb kislemezét, most pedig itt a hozzá készült videó is, amiben egy apácának mindenféle tisztátalan gondolatai támadnak. Egész konkrétan fekete bőrszerkós dominák teperik le az ártatlan lányt, szép lassan pedig egy konkrét orgia kerekedik a dologból, ostorral és kibuggyanó mellekkel, az akciót pedig láthatóan a rossz útra térített lány is egyre inkább élvezi. Finoman szólva sem túl egyedi klip, ráadásul, pedig ez a cenzúrázatlan változat, olyan az egész, mintha nem lett volna elég bátorságuk igazán keményre elkészíteni. Metálban jártas szerzőnk szerint egyébként ez a legnyálasabb Dimmu Borgir kópia, ami csak Ukrajnában, sőt talán az egész világon létezhet, ráadásul a Dimmu mellett tagadhatatlan a Kovenantre is emlékeztető outfit és a samaeles ének, úgyhogy egy roppant egyedi zenekarról van itt szó. A szám refrénje amúgy, ha minden igaz, egy szójáték, ehhez azonban lengyelül és ukránul kell tudni. A klipet az R&A Productions jegyzi.

SP - Szeretlek

Néhány hete írtunk Éder Krisztián Nevem SP című dalára forgatott klipjéről, amiben a fiatal énekes nagyon keménynek tűnt, összeveszett a csajával, aztán egy buliban egyszerre több lánnyal zárkózott egy szobába és egy rakás fickót idegesített azzal, hogy őt mennyire akarják a nők. Az emlékezetes alkotásnak akkor egy furcsa, homályos befejezése volt, most viszont nincs több álmatlan éjszaka, SP új klipjéből kiderül, hogyan is folytatódik a történet. Ebben az énekes már nem annyira kemény, egy szerencsés kimenetelű autóbaleset után fetreng az avarban az út szélén, a telefonját nyomkodja, a távolba réved, sőt, a bűnbánó férfi a végén még haza is talál szerelméhez. Vagy mégsem. Tobzódó érzelmek, úgyhogy csak óvatosan! A klipet az előzőhöz hasonlóan Halmágyi Zoltán készítette. További izgalmas részletek a videó Youtube-oldalán.


new york dolls klip sp scars on broadway acid house kings klipmegosztás wavves dominique young unique semargl



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása