2011.04.17. 15:50 – lánggitár

12 év után nem lesz Tankcsapda a Hegyalján

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Április 13-án felkerült egy közlemény a Tankcsapda honlapjára, amiben elismerik azt a régóta terjedő pletykát, hogy a fesztivál történetében először nem lépnek fel a Hegyalján, illetve a tokaji bulin kívül sem a szegedi SZIN-en, sem a székesfehérvári Fezenen nem lesz koncertjük. A zenekar szerint ez a három fesztivál együtt hozta meg a döntést. „Mivel a megfelelő színvonalú koncertek lebonyolításához szükséges technikai és anyagi feltételekről nem tudtunk megegyezni az ilyen módon egyfajta kartellben tömörülő fesztiválszervezőkkel, így idén nem lesz Tankcsapda-koncert ezeken a helyszíneken.” – áll a közleményben, amiben még leírják, hogy nagyon sajnálják a történteket, de sem saját maguk, sem a közönség miatt nem szeretnének „ezekhez a fesztiválokhoz és színpadokhoz méltatlan koncerteket adni”, egyben bíznak benne, hogy jövőre megváltozik a helyzet, és újra felléphetnek a három fesztiválon.

Megkerestük a Hegyalja fesztivál szervezőit is, akik a következőt nyilatkozták a történtekről: „A Szegedi Ifjúsági Napokon a Tankcsapda nem lépett fel rendszeresen, hiszen az nem az a hangulatú, stílusú rendezvény, ahova a TCS közönsége igazán gyakran ellátogatna. Ebből is látható, az árkartellről szóló elképzelés téves: a bejegyzésben említett három fesztivál a fellépők igénye, és nem más szempontok alapján válogat a fellépők között.

A Hegyalja fesztivál szervezői arra törekednek, hogy a hegyaljások idén is elsősorban arra koncentrálhassanak, amiről a Hegyalja Fesztivál szól: a bulira és a kikapcsolódásra. A Hegy' jegyárai nem emelkedtek tavaly óta, sőt a diákjeggyel sok ezren még a tavalyinál is kedvezőbben válthatnak belépőt. A cél az, hogy ne a pénztárca döntse el, hogy valaki eljön-e fesztiválozni. A szervezők ezért az együttesek segítségét is kérték abban, hogy a bandák legyenek tekintettel rajongóik pénztárcáira és gondtalan kikapcsolódására is. Ehhez a kezdeményezéshez a legtöbb fellépő csatlakozott, ám a TCS úgy döntött, hogy nem vesz részt benne.

Így, bár a Hegy' nagyszínpada méltó körülményeket biztosítana a Tankcsapdának - ahogy méltó körülmények közt zenélhet majd ott a Slayer és a Mastodon is - a fentiek miatt idén nem található meg a banda neve a line upban.

A Hegyalja szervezői továbbra is az eddigi tisztelettel és szeretettel vannak a Tankcsapda iránt, és remélik, hogy jövőre a gazdasági helyzet lehetővé teszi, hogy folytatódjon az a hagyomány, hogy a TCS a Hegy' színpadán játszik júliusban."


rock fesztivál hír tankcsapda hegyalja szin fezen



süti beállítások módosítása