2011.06.11. 15:30 – mista

Kaméleon az ágyban - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Shakira rövid barna hajjal igyekszik felhívni magára a figyelmet legújabb klipjében, de persze tutira akar menni, ezért nyom egy rúdtáncot is a megszokott külsejével. A Pluto zenekar kitalált magának egy olcsó klipkészítési technikát és elment rohangálni a Vágóhídra, Patrick Wolf házába pedig beköltözött a természet, ez azonban egy cseppet zavarja a brit énekest. A svéd Shining hetedik nagylemezét adja ki hamarosan, úgyhogy tagjai elérkezettnek látták az időt első klipjük elkészítésére, ennek témájául pedig a drogok kegyetlen világát választották. Sőt, Lakatos Márk is megcsinálta első videoklipjét: az ötleteiből élő divatszakembernek az a bámulatosan egyedi gondolata támadt, hogy feldolgozza a Mizut.

Shakira feat. Pitbull - Rabiosa

Úristen, milyen lehet az a videoklip, amire a kiadó azzal próbálja felhívni a figyelmet, hogy "Láttad már Shakirát rövidebb, barna hajjal?" ?!? Nyilván dögunalmas, ennek ellenére végignéztük, eskü, pedig ráadásul úgy kezdődik az egész, hogy akár egy újabb röhejes PASO-szám is lehetne. A kevesebb mint három perces videó végére aztán kiderült, hogy tényleg unalmas, bár a mostanában minden ilyesmiben kötelező elemként felbukkanó Pitbull közreműködésével készült dal sokkal, de sokkal nehezebben elviselhető, mint a házibuli, az önfeledt pasizás, meg a színes kis labdák a klipben. Ja, Shakirának egyébként tényleg rövid és barna haja, de azért van szexi rúdtánc is a megszokott külsővel.

Patrick Wolf - House

Hamarosan érkezik az angol Patrick Wolf következő, ötödik nagylemeze Lupercalia címmel, a House pedig már a harmadik dal, ami ezt kislemezként igyekszik beharangozni. A hozzá készült videót Andy Bruntel rendezte, és azt nézhetjük meg benne, miként veszi birtokába a természet az énekes házát, amiben így egy csomó egzotikus növény és állat ver tanyát. Mindez pedig Wolfot láthatóan egy cseppet sem zavarja, sőt boldogan fetreng ágyában egy kaméleon, vagy vasal egy tukán társaságában. A házban egyébként egyéb furcsaságok is történnek, az énekes azonban így is csak vígan zongorázgat személyre szabott Alexander McQueen-öltönyében. Nem ez lesz az év klipje, de egyébként egy rossz szavunk sincs rá, sőt, egész ügyesen tereli el a figyelmet a meglehetősen erőtlen és unalmas dalról.

Fluorita Lux - Ke Tal?

Fluor Tamás Mizu című örült nagy slágerének sokfajta változata született az elmúlt hónapokban, ennél valószínűtlenebbet viszont egész biztosan senki sem produkált. Aki még nem látta: az ismert stylist, Lakatos Márk Fluorita Lux néven megcsinálta a Mizut spanyolul, ezt pedig állítólag azért tette, mert szerette volna "ezt a népszerű dalt a divattal is ötvözni". Mindez persze a klipet látva valami egészen röhejesen hangzik, sokkal tisztább lett volna egyszerűen közölni, hogy sokakhoz hasonlóan ő is akart egy szeletet a tortából. Mindezek után azért reméljük, hogy egy darabig mindenkinek elment a kedve további Mizu-feldolgozások készítésétől. Egyébként sokáig úgy gondoltuk, hogy inkább nem foglalkozunk ezzel, de be kell valljuk, egyszerűen imádjuk hétről-hétre megkapni, hogy mekkora köcsögök vagyunk és miért Lángoló Gitárok, így aztán persze nem hagyhattuk ki.

Shining - Förtvivlan, Min Arvedel

Ez itt nem a jazzben utazó norvég Shining, hanem a svédek, akik bizonyos körök szerint a suicide blackmetal koronázatlan királyai jelenleg. Egy hónapja jelent meg hetedik nagylemezük VII/Född Förlorare címmel, ez pedig nem csak az albumról, hanem úgy egyébként is az első klipjük, hét lemez után talán már ideje volt. A véres, drogos, nihilista, valószínűleg sokkolónak szánt videót Martin Strandberg és a dalszerző-frontember Niklas Kvarforth rendezték, ezen túlmenően viszont csak akkor lehetne róla tovább értekezni, ha most kezdenénk el emós énünket felfedezni, és ha nem untuk volna meg az egészet már a hat és fél perc felénél. Pedig megvolt az esély rá, hogy majd ezzel a videóval jól visszaszerezzük a renoménkat a felesküdött metálhívók előtt, de hát buktuk a dolgot, mert ez a klip egyszerűen baromi unalmas.

Pluto - Hóember

A Pluto zenekar áprilisban adta ki Nevem senki című albumát, amiről elsőként a Petőfi Rádión is játszott Hóember című dal kapott videoklipet, amit állítólag az élet rendezett. Ennél is izgalmasabb, hogy a zenekar felfedezett magának egy olyan eljárást, amivel könnyen, gyorsan, és ami talán a legfontosabb, nagyon olcsón tudnak klipet készíteni: a videót mindenféle kellékek és forgatókönyv nélkül, nappali fényben, egy mobiltelefonnal forgatták, az utómunkálatokat pedig, ami kimerült a vágásban, az együttes frontembere, Nemes András végezte. A klipnek éppen ezért története nincs, rögtönzött jelenetekből áll, amiket a Vágóhídon forgattak, és amikről utólag fedezték fel, hogy talán többet is jelenthetnek önmaguknál - erről Nemes András gondolatait bővebben itt lehet elolvasni. Nos, a keletkezéstörténet érdekes, kár, hogy a videóról ez már kevésbé mondható el. De legalább van egy praktikus módszerük, a következő klipben hátha lesznek szórakoztató ötletek is.


klip shakira shining fluor pitbull lakatos mark pluto klipmegosztás patrick wolf fluorita lux



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása