2011.07.31. 10:00 – mista

Egyszerűen zseniális - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Beastie Boys új klipje egy direkt béna bábfilm kommandósokkal, autós üldözéssel és zombikkal, a The Drums videójában meg idős asszonyok teázni invitálják az énekest, férfiak pedig fegyvereket emelnek az ég felé. Björk egy felturbózott diszkógömbben lebeg egy kis, szürke bolygó felett, a Hate Eternal meg egyszerűen csak zúz, mint az állat. A békásmegyeri DSP tagjai láncokat lengetnek a sötétben, az Ozone Mama pedig speciális effektekkel tuningolta fel egy Gödörbeli fellépését. Eheti klipmegosztásunk hét videójából kettőt is borzasztóan híres, legendás rendező rendezett, és ez még nem minden, hiszen újra itt az OK Go, akik már megint bámulatosan ötletesek.

The Drums – Money

A tavalyi első nagylemeze óta majdnem feloszlott, végül pedig teljesen átszerveződött New York-i zenekar szeptemberben készül kiadni második albumát, az lesz a címe, hogy Portamento. A lemez első kislemezes dala a Money lesz, hivatalosan még ez sem jelent meg, klip azonban már van hozzá M. Blash rendezésében. A videóban a jellemzően bénán öltözött zenekar tagjaival furcsa dolgok történnek, az ijesztő tekintetű Jonathan Pierce énekest például idős asszonyok invitálják egy kertbe teázni, vagy hát ki tudja miért. Ezen kívül látható egy levágott fejű plüssmackó is, és egy rakás fegyveres ember is feltűnik a videóban, aminek a végén még egy konkrét üzenetet is felfújnak egy házfalra. Ezt az egészet inkább mindenki fejtsen meg magának, az ilyen klipekre szoktuk azt írni, hogy nincs vele gond, de hogy nem ez lesz az év klipje, az egyszer biztos.

Beastie Boys feat. Santigold - Don't Play No Game That I Can't Win (Episodic)

Áprilisban jelent meg a Beastie Boys Hot Sauce Committee Part Two című legutóbbi nagylemeze, rajta a Santigolddal közös Don't Play No Game That I Can't Win, amihez voltaképpen nem is videoklip készült, hanem egy kisfilm, aminek ez itt a trailere, vagyis egész pontosan az episodic version. A rendező pedig a legendás Spike Jonze, aki ezúttal egy direkt béna bábfilmet forgatott a dalhoz. Az izgalmakkal teli teljes film itt nézhető meg, de már rövid verzió is jócskán eseménydús: koncert, fukszok, kommandósok, autós üldözés, fegyverropogás, zombik, és bár mindez nehezen érthető a teljes film nélkül, egy rossz szavunk sem lehet rá. Ha pedig Jonze ismét rákap a kliprendezésre, annak csak örülni lehet.

OK Go - All Is Not Lost

Nem nagyon van manapság zenekar, akikről elmondható, hogy szórakoztatóbb és kreatívabb klipeket készítenének, ráadásul rendszeresen, mint az OK Go. Ezt pedig szó szerint kell érteni, hiszen az amerikai zenekar általában maga rendezi a klipjeit, igaz, mindig némi segítséggel. Ezúttal, hasonlóan a tavaly az éves top tízünkbe is bekerült White Knuckles videójához, a zenekar frontemberének nővére, Trish Sie volt az OK Go segítségére, valamint most a Pilobolus Dance Company is közreműködött, így készült el az All Is Not Lost videója. A klip ezúttal is az emberek együttes mozgásából kibontakozó látványra épít, hasonlóan a zenekar korábbi videóihoz, ám ismét úgy, ahogyan korábban még nem láttuk. Nem szoktunk dobálózni a dicsérő jelzőkkel, de erről a klipről a megtekintése után csak egyetlen szó jutott eszünkbe, ez pedig az, hogy zseniális. A videónak egyébként van egy Google Chrome böngészőből élvezhető interaktív, valamint egy 3D-s változata is, erről bővebben itt lehet tájékozódni, a dal pedig innen tölthető le ingyen. Még egyszer mondjuk: zseniális.

Björk - Crystalline

Szeptember végén érkezik Björk következő, Biophilia című albuma, a Crystalline pedig az új lemez első kislemezes dala, amihez kisebb szenzációként Michel Gondry készített klipet, aki ugye egykor jó pár, mára szinte egytől-egyig klasszikusnak számító videót rendezett az izlandi énekesnőnek. Az animációs klipben sorozatos becsapódások érnek egy aprócska szürke bolygót, aminek hatására mindenféle izgalmas, és persze látványos dolgok jönnek létre annak felszínén, meg az alatt is, mindeközben pedig Björk egy felturbózott diszkógömbben lebeg a közelben. Nem panaszkodhatunk, érdekes és látványos klip, amikor pedig Björköt pár másodperc erejéig buborékokban látjuk táncolni, az még igazán emlékezetes is. Viszont azért az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy összességében láttunk már ennél maradandóbb Björk-klipet a francia rendezőtől.

Hate Eternal - Lake Ablaze

Az amerikai metálbanda májusban jelentette meg ötödik nagylemezét Phoenix Amongst The Ashes címmel, július közepén pedig megjelent a Lake Ablaze videoklipje, amit David Brodsky rendezett. A videóban a zenekar négy és fél percen keresztül zúz, mint az állat, láthatóan baromi dühösek. Aki ennél több információra kíváncsi, kattintson például ide.

Ozone Mama - I Really Care

Az Ozone Mama egy négytagú magyar zenekar, akik többek között így jellemzik zenéjüket weboldalukon: "Lelkes ének-támadások, piszkos gitár szupernóva-robbanás, bátor basszustémák valamint tehervonathoz hasonló rutinos dobolás". Debütáló albumuk címe The Starship Has Landed, az ezen szereplő I Really Care klipje pedig a napokban került fel a YouTube-ra, rendezője Farkas Csongor. A videóban a zenekart látjuk egy Gödörbeli koncerten, meg még egyéb helyeken zenélni, ezek között még animációs is akad, valamint mindenféle vizuális effekttel igyekeztek turbózni az összhatáson, pedig talán elég lett volna, ha a barkós srácok helyett a csinos dobos lányt mutatják sokkal többször.

DSP - Láncok

A Békásmegyer betondzsungeléből jövő DSP idén márciusban adta ki második lemezét Elmezaj címmel, az ezen szereplő Láncok című szám pedig most klipet is kapott, amiben a srácok nagy feketeségben rappelnek, néhol pedig a szövegeikre reflektáló képek villannak fel, például nem túl meglepő módon láncok, de láthatunk egy kézből kézbe adott Nokia-dobozt is a sötétben. A majdnem négy perces klip úgy kábé a feléig köti le a nézőt, pedig lehetne jobb is az arány, mondjuk, ha többet kapnánk a szövegre épülő jelenetekből.


björk dsp beastie boys ok go klip michel gondry spike jonze klipmegosztás santigold hate eternal the drums ozone mama



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása