2011.09.16. 12:14 – Lángoló Gitárok

Punkrock zenekar írta a Bónusz Brigád új hangos logóját

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Bónusz Brigád, Magyarország piacvezető közösségi vásárlóoldala pályázatot írt ki az itthon még újdonságnak számító zenei névjegyének (hangos logójának) megalkotására. A pályázatra összesen 314 zenei feldolgozás vagy teljesen újraírt dal érkezett. A www.irtamabrigadnakegydalt.hu weboldalról letölthető zenei alapanyagok segítségével mindenki saját maga értelmezhette újra, hogy ő miként mutatná be a Bónusz Brigádot a zene segítségével. Az A38, Budapest legnépszerűbb koncerthajója és a Lángoló Gitárok, az Index.hu zenei blogja által közösen kiírt pályázaton a zsűri végül egy punkrock zenekar dalát választotta a legjobbnak, de dobogóra került egy rapfeldolgozás és egy újramixelt dal is.

A pályázók az eredeti Brigád dal című hangos logót értelmezhették újra, aminek szerzője Wolf Péter Erkel Ferenc és Fényes Szabolcs díjas zeneszerző, számos közismert sláger, többek között a Vuk zenéjének komponistája és Tariska Szabolcs, Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett szövegíró-énekes, az Amorf Ördögök egykori alapító tagja. A zenei pályázat keretében a dalt – akár a zene, akár a szöveg, akár a képi megjelenítés tekintetében – bárki megújíthatta.

A rengeteg beérkezett pályázat közül a zsűri első körben a kreatív és önálló munkákat válogatta ki, majd egy szűkebb rövidlistáról bíráltunk már komolyabb zenei és szakmai szempontok alapján. A díjakra jelölt zenei névjegyek mindegyike különbözik, ami jól mutatja a beküldő pályázók sokszínűségét. Számomra pozitív meglepetés volt, hogy egy viszonylag szűk és kötött lehetőségeket adó pályázatra, ennyi feldolgozás érkezett.” – nyilatkozta Wolf Péter zeneszerző, a zsűri tagja.

A nevezéseket hattagú zsűri – Wolf Péter zeneszerző, Tariska Szabolcs szövegíró-énekes, Turza Tomi, az A38 programszervezője, Dankó Gábor, a Lángoló Gitárok főszerkesztője, valamint a két Bónusz Brigád-alapító, Heller Gábor és Kaprinay Zoltán – bírálta el. Az első helyezettnek 250 000, a másodiknak 150 000, a harmadiknak 100 000 forint a jutalma, illetve két különdíjat is odaítéltek: egy pályázó profi stúdiókörülmények és terjesztés segítségével örökítheti meg a művét, egy másik pedig az A38 hajón kapott előzenekari fellépést. A díjazott zeneszámok a Bónusz Brigád Facebook oldalán illetve a pályázat weboldalán hallgathatók meg, ahol amúgy az összes érvényes pályázat is megtalálható.

Az „Írtam a brigádnak egy dalt” pályázat végeredménye:

  1. díj: Szabadtéri 4akkordos Performansz (Csóré Zoltán): Bónusz Brigád
  2. díj: Anka Péter: Brigád-dal, (szöveg)
  3. díj: Kátai Tamás: Brigád Dal

Stúdió különdíj: Farkas Zsolt: Brigád-dal, (szöveg)
A38 különdíj: Stockholm (Szekeres Péter): Bónusz

További információk a pályázatról: http://irtamabrigadnakegydalt.hu/


punk hír bónusz brigád szabadtéri 4akkordos performansz



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása