2011.09.18. 10:00 – Kovács M. Norbert

Szex a brit zászlón - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A bölcs Lil Wayne megmutatja, hogy egy ember élete többféleképpen is alakulhat, DJ Shadow klipjében csúnyán pórul jár egy légzészavaros katona, az Evanescence énekesnője meg csak rohan céltalanul. Mindezek mellett az Arctic Monkeys új videójában egy balhés szerelmespárt láthatunk, a Biorobot zenekar pedig mobiltelefonnal készítette el legutóbbi klipjét. Az biztos, hogy ezen a héten senkit nem fog szétvetni az izgalom!

DJ Shadow feat. Afrikan Boy - I'm Excited

Pillanatokon belül megjelenik DJ Shadow negyedik nagylemeze The Less You Know, The Better címmel, amit többek között a július végén kiadott I'm Excited EP hivatott beharangozni. A kislemezt ugyan mostanra visszavonták, mert problémák merültek fel bizonyos hangminták jogosításával, de a címadó számához közben elkészült videó továbbra is elérhető. A klipet Ian Pons Jewell rendezte, a történet középpontjában pedig egy fehér és egy fekete férfi furcsa biznisze áll, amihez egy nőkből álló katonai osztag asszisztál, és ami során például a Ponyvaregény, vagy a Beastie Boys Body Movin' című számának híres videója is eszünkbe juthat. Meglehetősen agyament klip idióta figurákkal, kissé homályos történettel, de éppen ezért emlékezetes. Ráadásul a dalhoz is remekül passzol.

Lil Wayne - How To Love

A nagyon népszerű amerikai rapper saját maga írta legújabb klipje forgatókönyvét, állítólag azzal a céllal, hogy a lehető leginkább sokkolja a nézőket. Az elkészült műből Chris Robinson rendező készítette el a több mint öt perces kisfilmet, amiben egy nő úgy dönt, mégsem veteti el születendő gyermekét, akinek az élete innentől kezdve természetesen többféleképpen is alakulhat, például borzalmasan, de akár idillikusan is, minden kizárólag csak attól függ, milyen példát mutat a leendő anyuka majdani gyermekének. Ezt a kegyetlen és sokkoló igazságot mutatja meg a bölcs Lil Wayne a világnak, mi pedig igazán hálásak lehetünk neki, hogy még időben felnyitotta a szemeinket. Meg amiért végre elfelejtette az autotune-t.

Arctic Monkeys - Suck It and See

Július közepén írtunk az Arctic Monkeys előző klipjéről itt, a zenekar nyár elején megjelent negyedik nagylemezéről pedig ide kattintva lehet elolvasni kritikánkat. A lemez címadó dalához készült új videóban - amit ezúttal is a Focus Creeps rendeződuó készített - életképeket látunk egy fiatal párról (aminek férfi tagját a zenekar dobosa alakítja), akik valahol, valami kies, fülledt helyen, talán a nevedai sivatagban tengetik mindennapjaikat. Motoroznak, lövöldöznek, meztelenkednek, isznak, na meg persze szexelnek egy csomót, ágyban, vagy éppen a brit zászlón. Szóval alapvetően marha jól elvannak, annak ellenére, hogy gyakran összebalhéznak és a csaj például egy csók után lazán lecsapja a pasit egy sörösüveggel. Ez ám a szerelem! Ennek ellenére teljesen felejthető klip, pont, mint az előző.

Evanescence - What You Want

Októberben érkezik az amerikai zenekar harmadik albuma, aminek első kislemezes dalára a napokban jelent meg új videójuk. A klip azt a régóta jól bevált módszert alkalmazza, amit zenekarok általában akkor szoktak előhúzni, amikor nincs az égvilágon semmi tisztességes ötletük, viszont van egész sok elkölthető pénzük, és feltétlen szükség van egy új videóra a közelgő lemez megjelenése előtt. Mindenképpen kell a klipbe egy tökösnek és elsöprő erejűnek bemutatott koncert rengeteg csápoló emberrel, mellé pedig valami egyéb, aminek nem baj, ha semmi értelme, de legalább nézzen ki valahogy. Ez az Evanescence esetében ezúttal az énekesnő céltalan rohangálása, amit egy hídról történő ugrással, meg komoly pillantásokkal sikerült megfejelni, majd a videó végén a zenekar tagjai együtt sétálnak bele a tengerbe, hogy elmerüljenek a habok között. Lehet, hogy ezen tényleg ideje lenne elgondolkodni.

Biorobot - Csipogó

Az egyik nyár eleji klipmegosztásban szerepelt a Pluto zenekar Hóember című videója, amiben a legérdekesebb az volt, hogy az egészet egy mobiltelefonnal, mindenféle komolyabb előkészület, kellékek és utómunka nélkül, tehát rettentő olcsón készítették. Nem túl meglepő, hogy mindezek után Nemes András másik zenekarának, a Bérczesi Róberttel közös Biorobotnak is hasonló videót forgattak, ami ugyan már egy ideje megjelent, a nyári fesztiválozásban azonban kicsit megfeledkeztünk róla. Most viszont itt van, igaz nem azért, mert annyira kihagyhatatlan, hanem mert úgy tűnik, legutóbb nem jutott el a készítőkhöz, hogy bár tök jó ez a mobilosdi, de azért talán lehetne ezt valamivel ötletesebben is csinálni.


arctic monkeys klip lil wayne evanescence biorobot dj shadow klipmegosztás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása