2011.10.23. 12:00 – Kovács M. Norbert

Csókjelenet golyózáporban – klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Beyoncé most valamivel visszafogottabban rázza, mint két hete, az M83 klipjében intézetből szökött szupergyerekek játszadoznak a maguk módján, a Chickenfoot a gazdasági válságtól sújtott, szerencsétlen sorsú embereket mutat be, a Paddy and the Rats első videójában pedig részeg matrózok kötözik meg a Ganxsta Zolit. Meg itt van még Britney Spears is, aki az igazi pasijával szexel, közérteket fosztogat, és kommandósok elől menekül motoron.

Beyoncé - Love On Top

Beyoncé mostanában igencsak belehúzott a klipgyártásba, alig két hónap alatt már a harmadik új videójával szerepel ebben a rovatunkban, ráadásul az előzőt pont két hete mutattuk be. Abban a hamarosan anyai örömök elé néző sztárénekesnő azt csinálta, amihez a legjobban ért, rázta a seggét meg mindenét, nem mellékesen pedig lenyúlta egy belga koreográfus korábbi munkáját. A Love On Top videójában talán valamivel visszafogottabb a riszálás, Beyoncé néhány fiatalemberrel a háta mögött ad elő, az előzőnél egyszerűbbnek tűnő koreográfiát, ami cserébe talán már teljes mértékben a sajátja, és amit a klip felétől a fények és a szereplők öltözetének többszöri markáns változtatásával igyekeztek feldobni. Így lesz a szimpla tánctermi, tornadresszes ugrándozásból kosztümös-öltönyös ugrándozás, cilinderrel, sétapálcával és reflektorfénnyel, meg persze jókora dekoltázzsal, nehogy szó érje a művésznőt, hogy nem elég szexi. Aki még mindig talál kellő mennyiségű izgalmat a táncoló Beyoncé nézegetésében, ebben a klipben is megtalálja a számítását.

Britney Spears – Criminal

Igazán nem panaszkodhatnak ezen a héten a popdívák rajongói, hiszen az előbbi Beyoncé-klip mellett a napokban bemutattunk már egy új Rihanna-videót is, most pedig itt van a legújabb Britney. Az énekesnő Femme Fatale című nagylemeze negyedik klipjében ezúttal nem fröcsköl színes festéket, nem bulizik a föld alatt, viszont, hasonlóan az újságíróknak beszóló legutóbbi videójához, ismét egy konkrét történettel rendelkező, izgalmasnak szánt akcióklipet készített, ezúttal is Chris Marrs Piliero rendezésében. A videóban az énekesnőt egy elegáns fogadáson felpofozza a bunkó pasija, ám előugrik a semmiből egy motoros vagány és jól elveri a csávót. Britney lelép megmentőjével és bűnözésre adja a fejét, kirabolnak egy kisboltot, amiért később kommandósok törnek rájuk, de előtte azért a biztonság kedvéért szétlövik az egész házat. Mindeközben az énekesnő és a sűrűn tetovált fickó többször is szeretkeznek, amit azért lehetett viszonylag könnyű leforgatni, mert a klip férfi főszerepét Jason Trawick, Britney valódi pasija alakítja. Ennek ellenére az igazán merész jeleneteket kihagyták a videóból, úgyhogy, aki szaftos részletekre számít, azt el kell szomorítanom, cserébe viszont van romantikus csókjelenet golyózáporban. Több mint öt perces, ennek ellenére nem unalmas klip, viszont nem is olyan izgalmas, mint amilyennek láthatóan szánták.

M83 - Midnight City

Ezen a héten ez a videó már feltűnt egyszer a Lángoló Gitárokon, mégpedig a napokban megjelent M83-kiritikánkban, most azonban itt az ideje, hogy klipekre szakosodott rovatunkban is szó essen róla. A francia Fleur & Manu rendeződuó videoklipje a Hurry Up, We're Dreaming című album első számához készült, és mindenféle természetfeletti képességekkel rendelkező gyerekeket láthatunk benne, akik a kis főkolompos vezetésével megszöknek a nekik fenntartott intézetből és a maguk módján játszadozni kezdenek. A klip látványos, mozgalmas, hangulatos, és bár nehezen nevezhető kifejezetten izgalmasnak, azért végig ott motoszkál a nézőben a gondolat, hogy na, vajon mi fog ebből kisülni. A végére persze ezt is megtudjuk. Szerintem hosszú hónapok múlva is emlékezni fogunk erre a videóra.

Chickenfoot - Three And A Half Letters (I Need A Job)

A Chickenfoot legutóbbi lemezéről is volt lemezkritikánk nem túl régen, szeptember elején pedig a szupergrup ebben a rovatban is szerepelt egy szórakoztató, bár kissé talán túlságosan kiszámítható csirkés videoklippel. Most itt a következő, amiben hasonlóan az előzőhöz, egyfelől a zenekart látjuk zenélni, másfelől pedig ezúttal szerencsétlen sorsú, a gazdasági válság miatt munkájukat elveszített, kilátástalan emberek hétköznapjaiba pillanthatunk be. A klip a dal szövegeként elhangzó, a zenekarnak írt valódi levelekben elmesélt történeteket jeleníti meg, a videó végén pedig egy jótékonysági felhívás is megjelenik. Nem egy szórakoztató klip, de nyilván nem is annak készült. A számról és annak készítéséről egyebek mellett egy másik YouTube-videó által lehet bővebben tájékozódni.

Paddy and the Rats - The Six Rat Rovers

A napról napra láthatóan egyre népszerűbb, ír és skót gyökerű kocsmarockot játszó Paddy and the Rats elkészítette első videoklipjét. Az önmagukat pub'n roll-bandaként aposztrofáló hazai együttes videójában egy kalózhajó legénysége mulat önfeledten, majd fellázad a keménykedni próbáló kapitány ellen, akit maga Döglégy Zoltán alakít, aki természetesen remekül hozza a karaktert, még akkor is, amikor már megkötözve senyved a sarokban. Önfeledt ivás, bulizás és baromkodás korlátok nélkül, ez történik a Paddy and the Rats legelső klipjében, pont, mint általában a koncertjeiken, úgyhogy ha csak ezt nézzük, nincs mibe belekötni.


britney spears klip m83 ganxsta zolee beyoncé klipmegosztás chickenfoot paddy and the rats



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása