2011.10.28. 21:13 – Lángoló Gitárok

Szétverték a Metallica cuccát Indiában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Metallica ma este adta volna fennállása első koncertjét Indiában, de a koncertet az utolsó pillanatban el kellett halasztani egy nappal - a helyszínen összezsúfolódott rajongók viszont nagyon nem örültek a bejelentésnek. A zenekar az indiai Forma-1-es futam kísérőrendezvényeként két koncertet adott volna az országban, Delhiben és Bangalore-ban. 

A tömeg nagy része már reggel óta a helyszínen várakozott, de akadt köztük olyan is, aki tegnap reggel táborozott le a kapuban, hogy biztosan legyen helye az első sorban. A bejelentést követően a felbőszült tömeg a színpadon verte le tehetetlen dühét, és nekiestek a cájgnak, törtek-zúztak, amit értek. Az első jelentések szerint a bulit holnap este ettől még megtartották volna, és a jegyek természetesen érvényesek lettek volna, de most már arról olvasni, hogy a színpad maradványait pakolják össze, és Delhiben csak nem lesz holnap Metallica - a Bangalore-ba vasárnapra tervezett koncert viszont meg lesz tartva.

A hivatalos szervek szerint a technikai probléma az nagyjából azt jelentette, hogy a helyszínen nem volt megfelelő biztosítás és a rajongók kora délután megrohamozták a kapukat. Mivel Delhiben ritkán rendeznek metálkoncertet 30 000 rajongó előtt, a helyi erőknek fogalma nem volt, mit lehetne kezdeni a fekete pólós kölykökkel, akik egymás hegyén-hátán igyekeztek bejutni a nézőtérre. A kialakult zűrzavarban páran megsérültek, akadt, aki elhagyta a jegyét, és ezért nem jutott be, szóval nem volt tökéletes a szervezés. A zenekar szerette volna megtartani a koncertet, de a helyi szervezők jobbnak látták egy nappal elhalasztani a bulit, mert így lett volna idejük megerősíteni a biztonsági szolgálatot és megfelelő mennyiségű kordont felállítani a színpad előtt.   


koncert videó botrány metallica



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása