2011.11.03. 10:00 – lánggitár

Ördögűzőnél járt a Mayhem basszusgitárosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Kedden vetítették le a norvég állami tévében azt felettébb izgalmas műsort, amiben az amerikai rádiós, mellesleg a modern keresztény ördögűzések egyik leghíresebb figurája, Bob Larson megpróbálja Jørn Stubberudból, ismertebb nevén Necrobutcherből is kiűzni a gonoszt. Larsonnak nem ez az első próbálkozása hírhedt metálosokkal, korábban rendszeresen betelefonált rádióműsorába az akkoriban még valamivel hitelesebben sátánozó deicide-os Glen Benton is. A Mayhem basszusgitárosának produkciója alább megtekinthető (a 13. perctől), a narráció norvég nyelvű, de a beszélgetés már angol. Amúgy a végeredmény borítékolható volt: Necrobutchert még csak meg sem hatotta Larson szövege, láthatóan alig tudja visszafogni röhögését, nem úgy, mint a műsor első felében látott delikvens, akiből tényleg eltávozott az ördög vagy valami olyasmi.

Csak adalékként a Mayhemet esetleg nem ismerőknek: az együttes Norvégia leghíresebb blackmetal-zenekara, aminek kacifántos történetében előbb az egyik énekes lőtte fejbe magát, majd a csapat basszusgitárosa brutálisan halálra késelte a zenekar gitáros-vezérét. A műfaj egyik alapművének számító 1994-es De Mysteriis Dom Sathanas című nagylemezen a magyar Csihar Attila énekel, aki tíz év szünet után 2004-ben tért vissza a zenekarba, és azóta is ő a frontember. Itt az egyik slágerük:


hír metal mayhem



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása