2011.11.11. 20:15 – Lángoló Gitárok

Hivatalos: Ismét működik a Black Sabbath

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Ha nem lett volna az a sok nyűglődés a kiszivárgott információkkal és elszólásokkal, akkor sokkal nagyobb hatása lenne annak az most már hivatalos hírnek, hogy 2012-ben ismét összeáll az eredeti Black Sabbath, azaz Ozzy Osbourne énekes, Tony Iommi gitáros, Geezer Butler basszusgitáros és Bill Ward dobos. Mindezt itteni idő szerint péntek este nyolc óra tizenegy perckor (tehát mondjuk Kaliforniában 11:11-kor) jelentették be a honlapjukon egy videó formájában, illetve ekkor indult Los Angelesben egy sajtótájékoztató is a zenekarral. Nagyon sok információt most sem közöltek, de amit biztos: 33 év után új stúdiólemezt ad ki az eredeti négyes (valószínűleg ősszel), aminek Rick Rubin lesz a producere, illetve fellépnek majd a 2012-es Download fesztiválon is, amit egy világ körüli turné követ majd. Itt a bejelentős videó:

A heavy metal megteremtőjének is kikiáltott, 1968-ban alakult Black Sabbath nyolc nagylemezt adott ki az eredeti felállással, a legutolsót Never Say Die! címmel 1978-ban. A nyolcvanas években is volt újjáalakulási kísérletük,de 1997-ig kellett várni, hogy huzamosabb ideig el tudják egymást viselni, így 1998-ban Budapesten is láthattuk őket játszani a Kisstadionban, igaz a gyengélkedő Bill Ward dobos nélkül. ebben az időben két új dalt is kiadtak, de nagylemezig nem jutottak el. Ennek ellenére még 2005-ig turnézgattak együtt, majd jegelték a Black Sabbath-projektet. Az utóbbi évben viszont egyre több pletyka keringet a visszatérésről, hol Ozzy szólta el magát, hol Iommi beszélt éppen a rossz embernek a tervekről, így a mostani bejelentés igazából már senkit nem ért váratlanul.

A sajtótájékoztatót 2011. 11. hó 11-én 11 óra 11 perckor kezdték a Los Angeles-i Whisky A Go Go klubban, ahol Henry Rollins volt a házigazda. Itt a Revolver magazin vágott videója róla, illetve alatta megnézhető a teljes esemény is egy elég rossz kameraállásból:


rock hír black sabbath



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása