2011.12.12. 12:00 – AronH

A méhek a világ mozgatórugói - She Keeps Bees-interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Koszos, kétfős blues-rock New Yorkból, egy elragadó hangú gitáros-énekesnővel az élen - a She Keeps Bees könnyen azon kaphatja magát az elkövetkezendő években, hogy nagy százalékban ők töltik be a a White Stripes alakú fekete lyukat a zenei életben. A korábban dance-projektekben utazó Jessica Larrabee a méhek mellett ismerős lehet a legutóbbi Groove Armada lemezről is, most azonban Európában turnéznak, december 13-án este pedig egy speciális esemény keretein belül a budapesti A38 nagyközönség számára először megnyíló motorbárjába varázsolnak némi füstös atmoszférát. Az esemény örömére készítettünk egy rövid interjút a némileg elvarázsolt Jessica-val, ami a hajtás után olvasható.

Milyen most a New York-i színtér? Milyen klubokat szerettek? Követitek az aktuális trendeket?
New York nagyon jó - legalábbis szerintünk, de most épp fél éve úton vagyunk. Ami a klubokat illeti, a leginkább a Death By Audiot szeretjük Williamsburgben és a CakeShopot. A stílusokat nem szeretjük követni, nem származik belőle örömünk, inkább igyekszünk hűek maradni a saját hangunkhoz és energiánkhoz.

A legtöbbször Patti Smith-hez, a Kills-hez és hasonló adekvát zenekarokhoz hasonlítanak benneteket. Tényleg innen merítetek, vagy más hatásokat emelnétek ki?
A leginkább elfeledett rock and roll, régi blues és soul felvételek inspirálnak, többek közt ezért szeretjük nagyon a Chances With Wolves műsort hallgatni az EVR rádión, és minden városban, ahol lehetőségünk van, nekimegyünk a lemezboltoknak poros bakelitekre vadászni. Popzenével kapcsolatban Andy befogadóbb, én inkább az aggreszív zenéket kedvelem.

 

Nagyon feszes a mostani turnéprogram, hogy bírjátok az utat?
Hát igen, most elég nagy rohanás van, elég ritka, hogy legyen pár nap szünetünk körülnézni itt vagy ott. De ugyanakkor turnézni nagyon jó dolog, elképesztően hálásak vagyunk, hogy részünk lehet benne. Néha összekapunk egymással, de ez sosem tart soká.

A YouTube tanúbizonysága szerint játszotok rendhagyó helyszíneken is az apró, otthonos pincekluboktól a helyi lemezboltokig. Hol szerettek a leginkább zenélni?
Minden városban megtaláljuk a szórakozásunkat, és persze oda megyünk, ahol szeretnek minket. Németországban például rengeteg városban játszottunk, tehát elvben szeretnek, a rendőrség viszont máig érthetetlen okokból megbüntetett minket gyorshajtásért az autópályán.

Elképzelhetőnek tartod, hogy páli fordulattal teljesen szembemenjetek az eddigi megszólalásotokkal?
Bármi lehetséges, végre megcsinálhatnánk az R&B-lemezünket! A változás mindenképp jó dolog, remélem folyamatosan fejlődni fogunk művészileg.

Azt olvasni, hogy Andy tőled tanult meg dobolni. Mennyi idő után lépett színpadra az újonnan felszedett tudással? Kemény tanár vagy?
Könyörtelenül szigorú hajcsár-tanár vagyok. Egy hónap után kitereltem a színpadra.

Nem tudunk elmenni a név mellett.
Az utónevem (Larrabee - a szerk.) ihlette, nagyon szerettem volna, hogy a nevünknek legyen valami köze a méhekhez. A méhek a világ mozgatórugói. Szeretem, ha beszélgetést kezdeményezhetek velük kapcsolatban az emberek között.

További információk a koncertről és a She Keeps Bees-ről itt.


ajánló interjú rock blues a38 she keeps bees



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása