2011.12.16. 15:30 – [MTI] Lángoló Gitárok

Lady Gaga keresett a legjobban az énekesnők közül idén

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A zenei világban minden kolléganőjét megelőzve, Lady Gaga 90 millió dollárt – mintegy 20 milliárd forintnak megfelelő összeget – gyűjtött össze idén a Forbes listája szerint. Az amerikai énekesnő kétszer annyi bevételre tett szert, mint a countrysztár Taylor Swift, aki 45 millió dolláros jövedelemmel lett a második a gazdasági lap ranglistáján. Gaga pénztárcáját a remek szerződésein kívül az is alaposan megtömte, hogy legutóbbi koncertturnéján esténként átlagosan 1,3 millió dollárért fogytak el a jegyek. A 22 éves Taylor legutóbbi albuma, a Speak Now, illetve parfümjei és egyéb szerződései révén jutott jelentős összegekhez. A harmadik helyen a 44 millió dollárt (10,2 milliárd forintot) kereső Katy Perry végzett.

A Forbes az adózatlan jövedelmeket vette figyelembe a lista elkészítésekor. A sztárok bevételeit a lemezeladásokból, a turnék adataiból és a zeneipar illetékeseivel készült interjúkból szűrte le a folyóirat szerkesztősége.

Az első tíz legjobban kereső női sztár közé sorrendben még Beyoncé (35 millió dollár), Rihanna (29 millió dollár), Pink (22 millió dollár), Carrie Underwood (20 millió dollár), Celine Dion (19 millió dollár), Adele (18 millió dollár), valamint sereghajtóként tíz-tízmillió dolláros bevétellel Britney Spears és Alicia Keys került be – közölte a BBC online hírszolgálata.


zeneipar hír pénz lady gaga forbes katy perry taylor swift



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása