2011.07.31. 12:20 – Lángoló Gitárok

Dobos supergroupot alapított Les Claypool

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Úgy látszik Les Claypoolnak, az ismét aktív Primus mellett mégis van ideje a különböző agymenéseire. Most éppen három dobossal alapított zenekart, ami Carey Claypool Copeland Peart vagy CCCP néven fut. Ebből talán kitalálható, hogy a dobosok sem akárkik: itt van Neil Peart a Rush-ból, Stewart Copeland a Police-ból és Danny Carey a Toolból. Egyelőre nem tudni mit is akar ez a négy zenész együtt, de legalább van egy videó a közös jammelésükről. A Count Drumula természetesen eléggé dobközpontú, de azért itt ott megjelennek más hangszerek is.


rock hír police tool dob rush primus



2011.07.31. 10:00 – mista

Egyszerűen zseniális - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Beastie Boys új klipje egy direkt béna bábfilm kommandósokkal, autós üldözéssel és zombikkal, a The Drums videójában meg idős asszonyok teázni invitálják az énekest, férfiak pedig fegyvereket emelnek az ég felé. Björk egy felturbózott diszkógömbben lebeg egy kis, szürke bolygó felett, a Hate Eternal meg egyszerűen csak zúz, mint az állat. A békásmegyeri DSP tagjai láncokat lengetnek a sötétben, az Ozone Mama pedig speciális effektekkel tuningolta fel egy Gödörbeli fellépését. Eheti klipmegosztásunk hét videójából kettőt is borzasztóan híres, legendás rendező rendezett, és ez még nem minden, hiszen újra itt az OK Go, akik már megint bámulatosan ötletesek.


björk dsp beastie boys ok go klip michel gondry spike jonze klipmegosztás santigold hate eternal the drums ozone mama



2011.07.29. 11:14 – lánggitár

Mától Roham Trash Fesztivál

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Idén második alkalommal rendezik meg a Roham Trash Fesztivált. A tavaly 900 embert megmozgató két napos bulinak a szokásostól való eltérés a koncepciója, ezért a szokásos magyar alter helyett szinte kuriózumnak számító zenekarokat hívtak meg idén is. A fellépők között találjuk a Tudósokat, a Flasht, a Lopunkat, vagy a Jancsó filmből ismerős Lyuhász Lyácint bt-t. A legtöbb embert vonzó performansz valószínűleg a rövid idő alatt a trash egyik legnépszerűbb képviselőjévé vált Soerii & Poolek lesz, szókás szerint csirkével, trágárkodással, vodkával és csöcsökkel. A kétnapos jegy 1000 Ft, de akár ezt is megspórolhatjuk, ha meztelenül megyünk be, akkor ugyanis ingyen van az egész. Azzal nem árulunk el nagy titkot, hogy az egészet a Roham klubban tartják.


flash ajánló koncert lopunk soerii & poolek



2011.07.28. 14:35 – Kovács M. Norbert

Mindenki látja benne a lehetőséget – interjú Simon Iddollal, a Burn Studios főszerkesztőjével

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Alig másfél hónapja indult el a Burn Studios nevű összetett internetes zenei alkalmazás, ami voltaképpen zenemegosztó és zenekészítő oldal egyben, ráadásul még DJ-zni is lehet vele. A nemzetközi csapat által készített, de magyar vonatkozással is bíró fejlesztés mögé az elektronikus tánczene olyan sztárjai álltak, mint Richie Hawtin, Sasha, valamint David Guetta, hamarosan pedig egy igazán aktuális német kiadóval működnek együtt. A nemrég a Lángoló Gitárokon is bemutatott weboldalról most az AudioPorn Central kapcsán is ismert Simon Iddollal, a Burn Studios főszerkesztőjével beszélgettünk bővebben, aki többek között azt is elárulta, fogunk-e tudni fél év múlva egyetlen netbookkal, böngészőből, kizárólag a Burn Studios segítségével egy ütős technopartyt csapni bárhol a világon.


interjú zeneipar richie hawtin elektronikus david guetta sasha electro elektro burn simon iddol burn studios gomma records



2011.07.28. 13:24 – Lángoló Gitárok

Letiltotta a Facebook a Nirvana klasszikus borítóját

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Már írtunk arról, hogy a Universal idén úgy ünnepli meg a Nirvana Nevermind lemezének 20. évfordulóját, hogy különleges luxuskiadásban újra piacra dobja azt szeptember végén. Ehhez természetesen kampányt is indított a kiadó, így a Facebookra is kirakta a lemez borítóját, majd döbbenten tapasztalta, hogy az oldal letiltotta azt. Sok egyéb tiltás mellett ugyanis nem tölthetünk fel meztelenséget ábrázoló fotót a Facebookra, márpedig a Nevermind borítóján egy meztelen kisbaba úszik a bankjegy után. Azóta egyébként már meggondolta magát a Facebook, és visszakerülhetett a legendás fotó a Nirvana hivatalos oldalára. Persze ez az hercehurca egy jó kis reklámkampánynak is beillett, de nem akarunk összeesküvés elméleteket gyártani.
UPDATE: Utóbbi dolog annál is inkább igaznak tűnik, mivel a Facebook azóta tagadja, hogy tilos lenne meztelen kisbabák fényképeit feltölteni az oldalra, hiszen például nem áll érdekükben, hogy a szülők ne mutassák meg újszülött gyermeküket az ismerőseiknek akár ruha nélkül is.


rock hír nirvana facebook nevermind



2011.07.28. 08:30 – lánggitár

Lesz új Amy Winehouse-lemez?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Legalább tucatnyi kiadatlan dala van a pár napja elhunyt énekesnőnek, Amy Winehouse-nak. Az Universal kiadó szóvivőjének állítása annyira nem lephet meg senkit, hiszen Winehouse 2006 óta nem adott ki lemezt, de dolgozott új dalokon. "Amy vissza akart menni stúdiózni, pár dalnak a váza már készen is van, pár pedig még ennél is jobban áll." Egyéb források azt állítják, Amynek akár több, mint egy lemeznyi szerzemény vár kiadásra, mivel hihetetlen sokat zenélt akár egyedül is, igaz ezek mellé még le kell ülnie egy producernek. A teljesen kész állapotban lévő dalok hiánya azért is érdekes, mert a korábban lemondott, minket is érintő turné előtt arról szóltak a pletykák, hogy Winehouse harmadik lemeze már csak arra vár, hogy a kiadó rábólintson. Salaam Remi, az énekesnő producere ezzel ellentétben azt nyilatkozta a New York-i Power 105.1 FM rádiónak, hogy valóban dolgoztak a harmadik lemezen, de az anyag még messze áll attól, hogy ki lehessen adni.


pop hír amy winehouse



2011.07.27. 12:12 – Lángoló Gitárok

A Thy Catafalque a Season Of Misthez igazolt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Az Ektomorf és a Dalriada után egy újabb magyar csapat, a Thy Catafalque is egy mívesebb és respektáltabb, metálos mércével nagynak számító külföldi kiadóhoz igazolt le az új albuma megjelenése kapcsán. A Season Of Misthez olyan extrém metál csapatok köthetők, mint az Aborym, az Arckanum, a Carpathian Forest, a Cynic, a Drudkh, a Mayhem, a Morbid Angel, a Solefal, a Watain, a Dillinger Escape Plan stb. Kátai Tamás, a Thy Catafalque szíve-lelke így élte meg az örömteli hírt: "Elküldtem a kész anyagot a kiadónak, és tetszett nekik. Már a Róka Hasa Rádiót is szerették, legalábbis annak idején ezt írta a főnök, de akkor nem ajánlottak fel semmit. Most viszont három kiadó is érdeklődött: az Epidemie, a Code666 és a SOM. A Code666 is jó lett volna, de hát a SOM-nál azért sokkal nagyobb nevek vannak, szóval igen, jó érzés, nem tagadom." Aki nem ismerné még a csapatot, annak adunk egy kis támpontot:


folk metál hír black electro thy catafalque



süti beállítások módosítása