2011.08.20. 14:00 – mista

Zene, ami teherbe ejt - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A kanadai Fucked Up konceptalbumához elkészült a második videó, ezúttal egy szerelmi háromszög bonyodalmairól, a Girls perverz autóbuziknak és céltalan merengésre vágyóknak készített klipet, a Chromeo meg egy rakás szép, fiatal nőt ejt teherbe a zenéjével, és mintha még valamit üzenni is akarna ezzel a hülyéskedés mellett. Eközben Bobafett & Bobakrome új videójában többek között van egy csúszdázó kutya, a több mint tíz év után visszatérő UFO együttes új videoklipje pedig természetesen az egyre markánsabban divatba jövő kilencvenes évek legrosszabb pillanatait idézi.


ufo klip girls chromeo bobakrome fucked up solange klipmegosztás bobafett



2011.08.20. 10:22 – Lángoló Gitárok

Ősz közepén jön Lou Reed és a Metallica közös lemeze

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Nyár elején írtunk róla, hogy Lou Reed és a Metallica közös lemezen dolgozik, viszont még semmit nem lehetett akkor tudni azon kívül, hogy tíz dal lesz az albumon, és hogy mennyire jó és megtisztelő is volt a közös munka. Sokkal több információnk ma sincsen, de a projekt hivatalos oldalán már fent van legalább a megjelenési dátum, ami Európában október 31. lesz. Plusz van már egy hivatalos fotó is a csapatról, amit Anton Corbijn készített, akit Reed kért fel a munkára.


pop rock metál hír metallica lou reed



2011.08.19. 15:25 – Lángoló Gitárok

Days Are Forgotten (Ztrip Remix) - A Kasabian és LL Cool J közös műve

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Szeptember 19-én jelenik meg Velociraptor! címmel a negyedik Kasabian-nagylemez, amiről a Days Are Forgotten dal Ztrip Remix változatát már meg is lehet hallgatni, akár itt a Lángoló Gitárokon is. A remix érdekessége, hogy vendégszerepel benne LL Cool J rapper-filmszínész is. A szám egyébként kislemezen is megjelenik szeptember 11-én, b-oldalán a Pistols At Dawn dallal.


indie rock hiphop hír kasabian ll cool j



2011.08.19. 12:00 – Hirdetés

Szezonzáró hétvége a Coke Clubban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ezen a hétvégén zárja az idei nyári szezont a siófoki Coke Club, ahol többek között Paul Van Dyk, Tiga és Richard Dorfmeister is fellépett a nyár folyamán. A két utolsó bulin hazai lemezlovasok zenélnek, többek között a Hot X, Coyote, Igor Do'urden, Nora Naughty, Junkie & Hawky, valamint Andro is. Koraeste unplugged koncertek lesznek.


hír club house elektronikus coke techno electro elektro coyote andro hot x nora naughty záhonyi unplugged projekt deadcode junkie & hawky igor dourden



2011.08.19. 10:00 – Lángoló Gitárok

Gyere - dj SuperStereo-lemezkritika és klippremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A nyomtatott Lángoló Gitárok magazin júniusi számában ezt írtuk: A SuperStereo név mögött álló Laskai Viktor Péterfy Bori dobosa, amúgy DJ, a Hello Future pedig az első nagylemeze, ami igazán különleges anyag lett. Biztos sokan fogják olyanokhoz hasonlítani, mint a Balkan Fanatik, a Goulasch Exotica és hasonló szörnyszülöttek, de rájuk ne hallgassunk. Ami itt hallható, az ezekkel ellentétben nem csak vállalható, de aktuális is, már ami a nemzetközi trendeket illeti. Egzotikus, népzenei elemek (főként balkáni, roma, valamint arab, indiai stb.) és releváns bass music keveredése, de nem ám úgy, mint az általában lenni szokott, amikor az elektronikus tánczenét ötvözik a folkkal, tehát, hogy valami kilúgozott szemetet pakolnak elektronika címén a népzene alá, hanem amit itt hallunk, az legtöbbször valóban érvényes, vaskos, kellően pofátlan, hatásos tánczene. Hozzá angol és magyar, humoros szövegekkel, néhol egészen popba hajló karakterrel – ilyen naprakész és jó tánczenét kevesen csinálnak itthon. Vannak persze mellélövések is, távolról sem hibátlan lemez, de ez nem csökkenti az érdemeit. Ráadásul ingyenesen letölthető.
(Szöveg: mista; pontszám: 4/5)

A klippremier pedig a kattintás után, Laskai Viktor kommentárjával!


exkluzív elektronikus elektro balkan klippremier dj superstereo bass music



2011.08.18. 18:04 – Lángoló Gitárok

Krist Novoselic eljátssza a teljes Nevermind lemezt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Többször írtunk már itt a Lángoló Gitárokon arról, hogy idén az idén húszéves, Nevermind című klasszikus Nirvana-lemezt a kiadó a legnagyobb felhajtással szeretné megünnepelni, így többek között piacra dobja az album deluxe változatát is. Némileg ehhez az ünnepséghez tartozik, de inkább karitatív célokat szolgál, hogy számos seattle-i zenész fogja magát szeptember 20-án, és eljátssza az említett albumot az elejétől a végéig, a bevétel pedig Susie Tennant, Seattle egyik közismert zenei figurájának gyógykezelésére megy majd, akit nemrég diagnosztizáltak rákkal. Az estének igazán az ad majd rangot, hogy a Fastbacks- Vaporland- Long Winters- Visqueen- Campfire OK- Ravenna Woods- és Valis-tagok mellett a Nirvana eredeti basszusgitárosa, Krist Novoselic is tiszteletét teszi a színpadon. A koncertnek a Sky Church ad majd helyet, természetesen Seattle-ben. Dave Grohl, volt Nirvana-dobos egyébként azért nem vesz részt az eseményen, mert pont azon a napon lép fel a Foo Fightersszel Clevelandben.


rock hír nirvana nevermind



2011.08.18. 16:47 – Gitárok

Feltámadt a Ministry

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Al Jourgensen Ministry-főnök mondott pár olyan dolgot életében, amit aztán nem tartott be (pl. ha W. Bush-t újraválasztják, átköltözik Kanadába), így az sem meglepő, hogy a nagy dérrel-durral bejelentett, majd igazából véghez is vitt 2008-as feloszlás sem tartott sokáig. A napokban vált nyilvánossá, hogy az indusztriális metálzenekar jövőre ott lesz a németországi Wacken Open Air fesztiválon, sőt, komplett fesztiválturnét terveznek. Jourgensen elmondta, az ötlet onnan jött, hogy nem tudott mit kezdeni vagy hét fiókban lévő dalával, mire Mike Scaccia (régi zenésztárs, Rigor Mortis-tag) mondta neki, hogy ezekből akár Ministry is lehetne, mire Jourgensen hívta Tommy Victor gitárost és Tony Campos basszusgitárost, akikkel ősszel össze is rakják a karácsonyra tervezett Relapse című új nagylemezt. Az énekes még azt is elmondta, hogy mivel már Bush nincs sehol, így nem róla szól majd az album, ellenben ez lesz a leggyorsabb, legkeményebb lemez, amit valaha írtak.


rock metál hír industrial ministry



2011.08.18. 15:46 – Lángoló

A Radiohead hivatalosan nézhetővé tette a From The Basement-es koncertjét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Eddig csak innen-onnan összeszedve lehetett megnézni azt a majd' egyórás videót, amin a Radiohead eljátszotta a teljes The King Of Limbs lemezét, illetve két eddig kiadatlan dalt (The Daily Mail és Staircase). Most viszont a zenekar hivatalosan is feltöltötte az egészet a Youtube csatornájára, úgyhogy mostantól akár itt a Lángoló Gitárokon is meg lehet nézni a stúdiókoncert-filmet, amin Clive Deamer dobos (Portishead, Robert Plant and the Strange Sensation stb.) is szerepel vendégként (a videó alatt ott a dalsorrend).


pop rock hír radohead



2011.08.18. 15:01 – Lángoló

Szobában zenél az Off!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Az Off!-ról azt kell tudni, hogy ez Keith Morris (a képen jobbról a második) eredeti Black Flag- és Circle Jerks-énekes legújabb zenekara, ami ugyanúgy hardcore punkot játszik, mint az említett két legendás együttes. A csapatnak még 2010-ben jött ki az első (bő 17 perces, 16 számos) nagylemeze First Four EPs címmel, illetve Compared To What 7 inches kislemeze idén tavasszal, azóta punkzenekarhoz méltóan egyfolytában turnéznak. Most az Incase készített velük egy különleges videósorozatot a Room 205 rovatuk keretében, ahol a zenekarok egy motelszobában adják elő dalaikat, mi pedig szépen beraktuk ide a hajtás utánra mind a három klipet:


punk hardcore hír off!



süti beállítások módosítása