2011.11.06. 10:00 – Kovács M. Norbert

Szerelmeslevél egy városhoz - klipmegosztás (18+)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Beyoncé valamiért megállás nélkül ontja magából a videoklipeket, ezúttal egy lakókocsiparkban táncol a barátaival, természetesen keveset takaró ruhákban. A Hősök körül egy tisztességtelen játszma zajlik, miközben üzemi munkásként melóznak, Bobafett a játékgépezés rejtelmeibe avatja be a nézőt, a Punnany Massif új klipje pedig egy szerelmi vallomás Pécs városához. A Road zenekar egy véres tanyahorrort forgatott, a mindig extravagáns Björk meg egy koncertvideóval jelentkezett.


björk hősök klip road beyoncé klipmegosztás punnany massif bobakrome & bobafett



2011.11.05. 12:00 – sixx

Külön koncertet ad a nőknek és a férfiaknak a Die Ärzte

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Nemek szerint osztja fel közönségét dortmundi dupla koncertjén a Die Ärzte német zenekar: az egyik koncertet kizárólag nők, a másikat pedig férfiak előtt adják. Az emberi kromoszómák után XX-nek illetve XY-nak elnevezett decemberi koncerteken a beléptetéskor kétségek esetén a személyi igazolványt kérik el ellenőrzésként. Ez érvényes a nem a hagyományos nemi szerepek szerint élő egyénekre is - olvasható a menedzsment közleményében. "Ez az első és egyelőre az egyetlen ilyen koncert" - mondta el a zenekar lemezkiadójának szóvivője. Arról, hogy vajon a két fellépés tartalmában is különbözik-e majd egymástól, nem közöltek információkat.


koncert nemek die artze



2011.11.05. 11:00 – lánggitár

Jövőre visszatér a Franz Ferdinand

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Franz Ferdinand gitárosa, Nick McCarthy megerősítette a pletykákat, amik szerint 2012-ben érkezik zenekara negyedik albuma. McCarthy jelenleg a Box Codaxszal foglalatoskodik, de ez már nem tart sokáig: "Egy kis alkotói szünet után ismét azon agyalunk, hogy csinálni kéne valamit. Legutóbb túl sokat turnéztunk feleslegesen, ismét el kell kezdenünk élvezni a közös zenélést. Nagyon jól haladunk." McCarthy azt is hozzátette, hogy egyáltalán nem tartja fontosnak, hogy a zenekar ismét olyan termékeny legyen, mint indulásakor volt. Valóban nem sietik el ezt a negyedik lemezt, az utolsó albumuk, a Tonight: Franz Ferdinand még 2009 januárjában jelent meg, de már arra is négy évet kellett várni, ami különösen ahhoz képest lassú, hogy az első kettőt két év alatt adták ki.


indie pop franz ferdinand hír



2011.11.05. 09:41 – lánggitár

Tényleg összeállhat a klasszikus Black Sabbath

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

11. hó 11-én helyi idő szerint 11:11-kor Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler és Bill Ward, azaz a Black Sabbath legklasszikusabb felállása hirdetett meg rendkívüli sajtótájékoztatót Los Angelesben, Henry Rollins konferálásával. A csinadrattához hozzájárul, hogy azon a Whisky A Go-Go nevű helyen tartják, ahol 41 évvel ezelőtt épp ugyanezen a napon mutatkozott be a zenekar először a városban. Természetesen titokban tartják, mi a bejelentés pontos tárgya, de nagyon valószínű, hogy ezúttal tényleg összeáll a Black Sabbath eredeti felállása, az igazi kérdés már csak az, hogy koncertre, turnéra vagy akár lemezre. A zenekar nem játszott együtt a Rock and Roll Hall of Fame-be való 2006-os beiktatásuk óta, "igazi" összeállásról utoljára 2001-ben volt szó, amikor Rick Rubinnal vonultak stúdióba, de végül semmi kézzel fogható nem került ki onnan, előtte 1997-ben zenéltek az Ozzfest headlinereiként, amit egy koncertlemez is megörökített. A Black Sabbath eredetileg 1968-ban alakult Birminghamben, az első tagcsere Ozzy távozása volt, akit a mértéktelen alkohol- és drogfogyasztása miatt távolítottak el, őt a 2010. május 16-án elhunyt Ronnie James Dio helyettesítette.


rock hír metal black sabbath



2011.11.04. 23:34 – lánggitár

Csík Zenekar-lemezbemutató a Fonóban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A lassan 15 éves kecskeméti Csík Zenekarról valószínűleg nem túlzás állítani, hogy most éli legszebb napjait. A kezdetben inkább a táncházak közönsége számára ismert "tiszta forrásból" táplálkozó népzenekar jelenleg ugyanúgy vonzza az üldögélni vágyó műértőket, mint a szórakozni vágyó fesztiválozókat. A Lélekképek címet kapott új lemezről a zenekarvezető Csík János így nyilatkozik: "Ezen a lemezen az autentikus magyar népzene együtt sóhajt Juhász Gyula szerelmesálmainak verseivel, együtt lüktet a magyar alternatív rock találó ritmusaival, dallamaival, és felemelően olvad eggyé éppúgy egy mai zeneszerző szimfonikus zenei megfogalmazásaival, mint Beethoven Holdfény szonátájával." A többek közt Lovasi András, Kiss Tibi, Őze Áron és Ferenczi György vendégszereplésével készült lemez dalait november 5-én, tehát szombaton élőben is hallhatjuk a Fonóban.


ajánló csík zenekar



2011.11.04. 16:43 – sixx

Az autóvárosnak nem kell a Nickelback

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A legtökösebb amerikaifutball-rajongók Detroitban élnek, az mostantól tuti, és ugyan nem ismerem egyiküket sem, de megkockáztatom, hogy az ízlésükkel sincsen semmi baj, sőt. Történt ugyanis, hogy az egyetlen számot vagy dallammenetet kínos együgyűséggel évek óta folyamatosan erőltető Nickelback nevű bohóczenekart valami eszement ötlettől vezérelve betették a helyi Lions futballcsapat Hálaadás napi meccsének félidejébe, "szórakozzon a nép, jól!" felkiáltással.


nickelback abcúg



2011.11.04. 16:00 – Lángoló Gitárok

A Beatlesé a legértékesebb lemezborító

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Beatles a Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band című albumborítójának átdolgozott, limitált kiadású változatával került a Record Collector magazin értékelésének élére. Az eredeti borító Sir Peter Blake munkája, amelyen a zenészek arca is látható volt. Az átdolgozáson a zeneipar legbefolyásosabb szereplőinek arca kapott helyet.


beatles lemezborító kurva drága



2011.11.04. 14:30 – sixx

Nem lesz REM-reunion, búcsúturné, bazári mulatság

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Michael Stripe, az REM egykori énekese a BBC Two Newsnight című műsorában kategorikusan kijelentette, hogy az idén szeptemberben feloszlott zenekar nem alakul újjá, nem lesz se búcsúturné, se koncert, se semmi ilyesmi. Az REM 31 év közös munka után ment szét, és az azóta olvasható nyilatkozatokból kiderül, nem is nagyon bánják, hogy nem kell egy levegőt szívniuk. Emlékezzünk meg a zenekarról egy jól sikerült feldolgozással.


hír rem



2011.11.04. 13:00 – mista

Plágiummal vádolják az év legőrültebb videoklipjét (18+)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Múlt heti klipmegosztásunkban mutattuk be a Duck Sauce legújabb videóját, amiről többek között azt írtuk, hogy a megjelenés után máris sokan az év klipjének kiáltották ki Keith Schofield rendező meglehetősen őrült alkotását. A videó az elmúlt másfél hét során bejárta az egész internetet, így nem túl meglepő, hogy a sok vélemény között gyorsan megjelentek azok is, amik plagizálással vádolják a készítőket. Ennek az alapja az amerikai-francia Mustard Pimp még júniusban, tehát három hónappal korábban kiadott videoklipje, amiben szintén szex van, ám élő emberfejek helyett bábfigurák kerülnek a főszereplők lábai közé. A Mustard Pimp tagjai persze igencsak nehezményezik a hasonlóságot, ám a Duck Sauce, vagyis Armand Van Helden és A-Trak mostanáig nem reagáltak a plágium vádjára, a rendező Keith Schofield pedig szűkszavúan csak annyit közölt, hogy ő a saját ötletének tartja a Big Bad Wolf klipjét. A hajtás után bárki megnézheti mindkét videót, és eldöntheti, szerinte mekkora a hasonlóság közöttük. (Mindkettőt csak felnőtt olvasóinknak ajánljuk.)


hír plágium house elektronikus klip mustard pimp duck sauce



süti beállítások módosítása