2011.11.13. 14:58 – Dankó János

Nincs magasan a léc – Quimby-szülinap az Arénában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Quimby @ Papp László Budapest Sportaréna, 2011.11.12.

DMOHA20111112008
Mindenek előtt a szakmának szeretnék válaszolni egy kérdésre, ami a legtöbb zenészt érdekel: telt ház volt? Igen, kis híján az. Nagyon sokan összegyűltek a magas jegyár ellenére is. Csak összehasonlításképpen hozom fel, hogy a Quimby egyik dalán felkapaszkodott énekesnő egy év ismertség után akart ide jutni, és ugyan fellépett itt, de be is fuccsolt. Mégiscsak a húsz év kemény zenekari munka hoz igazán gyümölcsöt, és nem utolsósorban őszinte elismerést. Lássuk be, nem elég a tv show, a közönség elé kell tenni mindent, kendőzetlenül. Meg persze jó dalokat is kéne írni, és akkor talán lesz húsz év után teltházas Aréna.


pop rock quimby koncertbeszámoló



2011.11.13. 10:00 – Kovács M. Norbert

Falusi science fiction - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Carbonfools tagjait festékkel dobálják meg, és a basszgitáros apja mellett még néhány rajongó is feltűnik. A Die Antwoord klipjében élőlények kerülnek elő a zenekar tagjainak szájából, egy ismeretlen magyar formáció (?) pedig olyan klipet készített, amire alig találjuk a szavakat. Eheti válogatásunkban ezek mellett van két klip is a neves Jonas Åkerlund rendezésében, az egyikben a Rammstein tagjai csinálnak úgy, mintha ők lennének a Beach Boys, a másikban meg Cindy Crawford, Naomi Campell és más egykori szupermodellek játsszák el, hogy ők a Duran Duran.


rammstein duran duran klip carbonfools klipmegosztás die antwoord jonas akerlund citerion



2011.11.12. 10:00 – Lángoló Gitárok

Top 10 Tom Waits-feldolgozás Kiss Tibi ajánlásával

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Igaz, hogy ma Quimby-születésnap van, de Tom Waits is éppen nagyon aktuális az új lemeze révén, és hát ha valamelyik magyar zenekarról, akkor a Quimbyről többször eszünkbe juthat a borzasztóan berekedt amerikai énekes. Waits legismertebb dalait sokszor mások tették még ismertebbé, gondoljunk csak Rod Stewartra (Tom Traubert’s Blues), Bruce Springsteenre (Jersey Girl), a Primusra (Big In Japan), Scarlett Johanssonra (Falling Down) vagy Diana Krallra (Temptation). Felkértük hát a születésnapozó Kiss Tibi Quimby-énekest, hogy ezúttal, mint az Ian Siegal-féle Braindogs örökös tagja, mutassa be a maga feldolgozáskedvenceit.


pop rock quimby tom waits



2011.11.12. 09:30 – Lángoló Gitárok

Instant szeánsz - Itt a Quimby első koncertlemeze (premier)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Ma este élete első arénakoncertjét adja a húszéves születésnapját ezzel az eseménnyel ünneplő Quimby. A zenekar a Lángoló Gitároknak adott interjújában kategorikusan kijelentette, hogy lószart lesznek arénazenekar, így egy rövidebb pihenőt követően valószínűleg újra a kisebb klubokban, esetleg színházak színpadán lehet majd látni a dunaújvárosi csapatot. A születésnaphoz természetesen ajándék is jár, ezt a Quimby nem kapja, hanem adja a rajongóknak, méghozzá életük első koncertlemezének formájában. A márciusban rögzített Instant szeánsz lemez mind a 17 dalát meg lehet hallgatni itt a Lángoló Gitárokon, hétfőtől pedig bárki megvásárolhatja, mondjuk itt, de természetesen már a ma esti bulin is lehet majd kapni.


premier pop rock hír exkluzív quimby



2011.11.12. 09:00 – Dankó János

A Quimby 20 éve kilenc klipen keresztül

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


A Quimby idén ünnepli 20. évfordulóját, aminek apropóján szülinapi koncert is lesz az Arénában 1011. november 12-én, azaz ma este. Átnéztünk sok-sok videót, hogy senkinek ne kelljen bajlódnia ezzel a 20 évvel, és kiválogattuk belőlük a mérföldköveket. Nem volt könnyű, de talán jobb is, ha néhány eseményt, fordulópontot jótékony homály fed. Az összeállítás remélhetőleg már csak azért is segítség, mert a keresőmotor a „Quimby” szóra több száz Most múlik pontosan-értelmezést és montázst ad ki, ebből pedig csak azt tudhatjuk meg, hogy egy amúgy ügyes dalt minden előzmény nélkül fel tud futtatni egy show-műsor. A Quimby viszont ennél nagyobb falat. (A zenekarral korábban már számos alkalommal foglalkoztunk: a születésnappal kapcsolatos interjú itt olvasható, az utolsó nagylemezt itt mutattuk be, ez akár most is meghallgatható, az albumhoz kapcsolódó interjúnk pedig itt található.) (Fenti kép: Quimby 1999 - Lukács Dávid/Wanted)


pop rock quimby



2011.11.11. 20:15 – Lángoló Gitárok

Hivatalos: Ismét működik a Black Sabbath

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Ha nem lett volna az a sok nyűglődés a kiszivárgott információkkal és elszólásokkal, akkor sokkal nagyobb hatása lenne annak az most már hivatalos hírnek, hogy 2012-ben ismét összeáll az eredeti Black Sabbath, azaz Ozzy Osbourne énekes, Tony Iommi gitáros, Geezer Butler basszusgitáros és Bill Ward dobos. Mindezt itteni idő szerint péntek este nyolc óra tizenegy perckor (tehát mondjuk Kaliforniában 11:11-kor) jelentették be a honlapjukon egy videó formájában, illetve ekkor indult Los Angelesben egy sajtótájékoztató is a zenekarral. Nagyon sok információt most sem közöltek, de amit biztos: 33 év után új stúdiólemezt ad ki az eredeti négyes (valószínűleg ősszel), aminek Rick Rubin lesz a producere, illetve fellépnek majd a 2012-es Download fesztiválon is, amit egy világ körüli turné követ majd. Itt a bejelentős videó:


rock hír black sabbath



2011.11.11. 14:00 – Lángoló Gitárok

A Metallica az egész fekete lemezt elnyomja a Download fesztiválon

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Metallica a Lulu felvételei és viszonylagos sikertelensége után ahhoz fog, amihez a legjobban értett valaha: elmennek turnézni Ugyan már nem tudják azt nyújtani élőben, mint teszem azt, 1991-ben, de ne legyünk igazságtalanok, húsz évvel ezelőtt mi is többet tudtunk inni/futni/headbangelni, mint most, bár énekelni vagy gitározni már akkor sem ment jól. A dobolást most hagyjuk, Lars érzékeny lélek.

A (fesztivál)turné egyik állomása a brit Download fesztivál lesz, ahol a zenekar headliner lesz a június 9-i napon, amikor is a szervezők kérésére a teljes fekete albumot elnyomják majd, egyrészt azért, mert a Doningtonban rendezett Download fesztivál jövőre lesz tizedik éves, másrészt meg a fekete album is huszadik évfordulóját üli, szóval kellemest a kellemessel kötnek össze. Ha valaki menne, november 18-tól itt tud jegyet venni.


metallica turné download fesztivál



2011.11.11. 12:42 – Lángoló Gitárok

Noel Gallaghernek úgy hiányzik az Oasis, mint egy falat kenyér

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Legalábbis ezt állítja Liam, a zenekar egykori énekese, aki mostanság éppen a Beady Eyes frontembereként próbál a reflektorfényben maradni. Liam ezt nem először nyilatkozza, korábban azt állította, hogy mér régen megbeszélték, hogy az Oasis 2015-ben alakul újra, az 1995-ös (What's The Story) Morning Glory? című albumuk megjelenésének 20. évfordulóján. Nem nagyon szeretjük a zenekart, de ez a Wonderwall című nóta élőben odabasz.


pletyka videó oasis



2011.11.11. 11:42 – _fá_

Lángoló gitárok, izzadó németek - Rammstein-koncertbeszámoló

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

311037 10150364335538787 563673786 8554284 631885226 n
Mit vár az ember egy koncerttől? Fasza dalokat, jó hangzást, esetleg némi látványelemet. És mit vár az ember egy Rammstein-koncerttől? Gyújtsák fel a színpadot, nézzen ki úgy a minden, mint egy gyártelep, és lehetőleg minden dalnál hozzanak be valamit, ami ég. Ezeket az elvárásokat a 2010-es fellépéseken maradéktalanul teljesítették, (kettőn is voltunk) ami után nehezemre esett elképzelni, milyen a jó előre beharangozott „minden idők leglátványosabb Rammstein-koncertje.”

Szerintünk: (3,5/5)
Szerintetek: (4,6/5)

metál rammstein koncertbeszámoló



süti beállítások módosítása