2011.12.11. 17:35 – Lángoló Gitárok

Nick Cave: A Grindermannek vége

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Az ausztráliai Meredith Music Festival egyik fellépője volt a hétvégén a Grinderman. Nick Cave és csapata kissé meglepte a közönséget, mikor a koncert végén Cave bejelentette, hogy a zenekarnak ezennel vége, hozzátéve, hogy "viszlát 10 év múlva, mikor mindannyian még öregebbek és csúnyábbak leszünk", majd minden magyarázat nélkül leviharzott a színpadról társaival együtt. Az ausztrál Grinderman 2006-ban alakult a Nick Cave and the Bad Seeds tagjaiból, kifejezetten azzal a céllal, hogy a zenekar valahol kieressze a gőzt. Ez idő alatt két nagylemezt adtak ki, idén pedig elég sokat koncerteztek Európában is. Mi az újvidéki Exit fesztiválon láttuk őket júliusban, ahol  Warren Ellis multiinstrumentalistával még interjút is sikerült készítenünk, aki akkor még nem látta a zenekar végét.


rock hír grinderman



2011.12.11. 12:15 – Kovács M. Norbert

Trent Reznor ide is befurakodott – klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A DSP profi körülmények között forgatott melankolikus klipet irodai robotolásról meg ivásról és csajozásról, Norba Kartonváros című számának klipjében meglepő módon egy kartonváros házai között rappel, a Romanek Airlines zenekar a törzshelyén rendezett önfeledt buliból készített videót, egy fiatal magyar rendező pedig egy brit előadó számára forgatott ötletes és figyelemre méltó klipet. Emellett pedig itt van e heti kedvencünk, Trent Reznor is, aki még a klipmegosztásba is képes volt befurakodni Led Zeppelin-feldolgozásának videoklipszerűségével, amit David Fincher készített.


klip klipmegosztás



2011.12.11. 11:05 – Lángoló Gitárok

Rebel Of Babylon - A negyedik ajándék Metallica-dal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


A szombat esti bulival véget ért a Metallica San Francisco-i koncertsorozata, amivel szűk körben ünnepelték a harmincadik születésnapjukat. Ajándékként minden egyes fellépés után kiadtak egy eddig nem hallott dalt, amik a Death Magnetic nagylemez idején készültek, és információink szerint a jövő hét folyamán, egy EP formájában jelennek meg hivatalosan Beyond Magnetic címmel. Természetesen az utolsó bulihoz, (amin olyan vendégek játszottak együtt a Metallicával, mint Ozzy Osbourne, Geezer Butler, Dave Mustaine stb.) is jár a dal. A Rebel Of Babylont meg lehet hallgatni itt a Lángoló Gitárokon, illetve a lejátszó alatt ott a teljes setlist is. (A fenti kép még az előző estén készült Rob Harford Judas Priest-énekessel.)


metál hír metallica



2011.12.10. 17:30 – Lángoló Gitárok

Adele visszavonul néhány évre

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A lemezeladások és szakmai elismerések szempontjából 2011 toronymagasan a brit énekesnő, Adele éve volt, 21 című második lemeze a 21. század eddigi legjobban fogyó albuma lett az Egyesült Királyságban, és bár nekünk olyan nagyon azért nem tetszett, a lemezére az óriási siker is csak igen enyhe jelző. Ennek ellenére, úgy tűnik, Adele-nek esze ágában sincs a hatalmas népszerűséget kihasználva a közeljövőben újabb albumot kiadni, éppen ellenkezőleg. A fiatal énekesnő napokban úgy nyilatkozott, pár évre visszavonul a lemezkészítéstől. Adele idén májusban töltötte 23. életévét, és elmondása szerint leghamarabb két-három év múlva, úgy 25-26 éves korában szeretne új albumot készíteni, de valójában most még nem is gondolkozik azon, hogy mikor fog legközelebb friss számokat felvenni. A Rolling In The Deep és a Someone Like You című dalok előadója elmondta, tervei szerint most néhány évre eltűnik a zenei életből, és majd csak akkor tér vissza, ha készen érzi magát arra, hogy újra igazán jó zenével tudjon a közönség elé állni. Az énekesnőnek egyébként mostanában komolyabb hangszálproblémái is akadtak, így egy ideig biztos, hogy ráfér a pihenés.


pop hír soul adele



2011.12.10. 16:00 – Lángoló Gitárok

Megnézhető a Korn új albumának teljes lemezbemutató koncertje

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Kedden jelent meg, de már a múlt héten meghallgatható volt a Korn nagy vitákat és sokak nemtetszését kiváltó albuma, amit a zenekar napjaink népszerű dubstep-producereinek segítségével rögzített. A meglehetősen vegyes megítélésű lemezt a megjelenése napján kritizáltuk, a Korn pedig aznap este a Los Angeles-i Hollywood Palladiumban mutatta be az album teljes anyagát. A speciális koncerten részt vettek a lemezen közreműködő elektronikus zenei producerek, így például az 5 Grammy-díjra jelölt Skrillex is. A buli felvételét a zenekar kiadója, a Roadrunner most feltette a YouTube-ra, így három napig bárki számára megnézhető. A videó ezek után a tervek szerint már nem lesz elérhető, de azért erre mi nem vennénk mérget, aki viszont fél, hogy lemarad, most gyorsan nyomjon a tovább-gomra, és kezdje el nézni a másfél órás koncertet.


rock metál koncert hír elektronikus dubstep korn skrillex



2011.12.10. 15:00 – Lángoló Gitárok

Hell and Back - Egy hét alatt a harmadik kiadatlan Metallica-dal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A hét folyamán már bemutattunk két eddig korábban ki nem adott Metallica-számot (itt és itt), amiket a zenekar hétfőn megkezdett születésnapi koncertsorozata estjein játszott el a San Francisco-i Fillmore klub közönségének, majd a bulik után a fanclub-tagok is megkapták a dalok hangfájljait, amik így természetesen pillanatok alatt szétterjedtek az interneten. A Metallica által hétfőn és szerdán bemutatott számokat tegnap este, a harmadik koncerten egy újabb követte, ennek a címe Hell and Back, a hossza hét perc, és a korábbiakhoz hasonlóan ez is a Death Magnetic című nagylemez felvételeinek idejéből származik. Az eddigi tapasztalatok alapján a dalokat próbálják minél gyorsabban eltüntetni a különböző internetes csatornákról, így érdemes a felvételt most azonnal meghallgatni. Akinek nem sikerül, az se csüggedjen, ha minden igaz, a jövő héten az összes új dalt bárki számára elérhetővé teszi a zenekar hivatalosan is. Már csak egy szülinapi buli van hátra, és valószínűsíthetően arra is készül valami hasonló meglepetéssel a harminc éves zenekar. A lapozás után ott a Hell and Back. (UPDATE: közben megjött az utolsó dal is.)


metál hír metallica



2011.12.10. 12:35 – Lángoló Gitárok

Kiscsillag-lemezbemutató ma este a Barba Negrában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ma este tartja budapesti lemezbemutató koncertjét a Barba Negra Music Clubban a Kiscsillag, akik a novemberben megjelent Néniket a bácsiknak! című új nagylemezükhöz kapcsolódó országos turné keretében lépnek fel a fővárosban. Az együttes a klubkoncertekre általában nem jellemző módon díszlettel és dramaturgiailag kidolgozott műsorral mutatja be az új album anyagát, aminek az internetes premierje november elején itt, a Lángoló Gitárokon volt. Sőt, már a lemez Bánat című száma is nálunk mutatkozott be, amikor egyébként említettük is a ma esti koncertet, úgyhogy senki nem mondhatja, hogy nem szóltunk időben és elégszer. A különleges lemezbemutató műsorát egyébként a Kispál és a Borz búcsúkoncertjéhez hasonlóan az egyebek mellett a Dob+Basszus házigazdájaként ismert Lévai Balázs rendezi. A ma esti koncertre az együttes a turné többi állomásához képest is speciális elemekkel készül, egyes számokat például állítólag korábban sehol nem hallott változatban fognak játszani. Az este során a Barba Negrában fellép a Kiscsillag mellett a Bankrupt együttes, valamint a HEKK kamarakórus is. A Bankrupt kilenckor kezd, a Kiscsillag tízkor, jegyeket a helyszínen 2500 forintért lehet vásárolni.


pop rock hír kiscsillag lemezbemutató lévai balázs



2011.12.10. 10:00 – mista

Trent Reznorék Bryan Ferryt is feldolgozták, jövőre pedig új Nine Inch Nails-lemez jöhet

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A hónap elején bemutattuk Trent Reznor, Atticus Ross és Karen O-nak, a Yeah Yeah Yeahs énekesnőjének a feldolgozását a Led Zeppelin Immigrant Song című dalára, ami a hamarosan mozikba kerülő A tetovált lány című új David Fincher-film kapcsán készült, és a digitálisan éppen tegnap megjelent filmzenelemez nyitó számaként hallható. Ezen a soundtracken szerepel egy másik feldolgozás is, a lemez záró száma ugyanis egy 1985-ös Bryan Ferry-dal, az Is Your Love Strong Enough? How To Destroy Angels által készített változata, amit az album digitális megjelenésével egyidőben, tegnap bemutattak a destroyangels.com oldalon. A How To Destroy Angels ugye szintén Trent Reznor és Atticus Ross zenei projektje, amiben a NIN-vezér felesége, Mariqueen Maandig is szerepet vállal. Ahogy korábban már írtuk, ez a formáció voltaképpen a Nine Inch Nails, csak női énekkel. Kapcsolódó hír, hogy Reznor a minap a The Sun című brit bulvárlapnak nyilatkozva elmondta, most, hogy befejezte a filmzene munkálatait és az végre megjelent, jövőre új Nine Inch Nails-lemezt tervez. Bővebben erről a lapozás után, ahol az említett feldolgozás és az eredeti Ferry-dal is meghallgatható, ráadásul erről is további infókat árulunk el.


pop rock hír elektronikus david gilmour nine inch nails atticus ross trent reznor bryan ferry tangerine dream how to destroy angels



2011.12.09. 19:15 – mista

Hamarosan új Burial-kislemez érkezik

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Legutóbb októberben írtunk Burialről, az elmúlt évek elektronikus zenéjének egyik legfontosabb, de mindenképpen legkörülrajongottabb alakjáról, akkor épp a triphop-nagyágyú Massive Attackkel közös munkái kapcsán, most pedig ismét van miért beszélni róla. Polgári nevén William Bevan mostanában nem igazán árasztotta el zenékkel a világot, egy-két kollaboráció mellett az elmúlt időszakban mindössze egy párszámos kislemeze jelent meg, úgyhogy már csak ezért is hírértékű, hogy a hamarosan egy újabb EP-t ad ki, természetesen ezúttal is a Hyperdub gondozásában. Az infót a kiadófőnök Kode9 twittelte néhány órával ezelőtt, ebből pedig még annyi derül ki, hogy az új EP címe Kindred lesz, vinylen és digitálisan is megjelenik, valamint hamarosan további információk érkeznek majd róla. Addig várunk, a lapozás után pedig a legutóbbi Burial-kislemez, a Street Halo mindhárom száma hallható.


hír elektronikus burial hyperdub



süti beállítások módosítása