2011.02.06. 20:10 – lánggitár

Meghalt Gary Moore

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Helyi idő szerint vasárnap reggel, a spanyolországi Costa del Sol régió egyik luxusszállodájának szobájában holtan találták Gary Moore gitárost. A halálhírt Adam Parsons, a Thin Lizzy menedzsere erősítette meg a BBC-nek. Egyelőre nem tudni mi okozta az 58 éves legendás zenész halálát, annyit közöltek csak, hogy Moore éppen pihenését töltötte a spanyol üdülőhelyen.


rock gyász gary moore thin lizzy



2011.02.06. 10:00 – mista

Mutasd a kis szőröst! - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Eheti klipmegosztásunk ismét a megszokott méreteivel jelentkezik: 7 videót mutatunk be a mostanában megjelentek közül. Válogatásunkban ezúttal erős női fölény tapasztalható: a Two Door Cinema Club esetlen tagjait egy rakás csinos csaj veszi körül, Chilly Gonzales klipjének témáját csípők, fenekek és mellek adják, Evan Voytas videójában pedig Kate Moss próbál minél dögösebb lenni. De itt van Rihanna eddig már 11 országban betiltott szado-mazo klipje is, Amanda Palmer pedig lehet, hogy visszahozza a bozontos női fanszőrzetet. Ezek után bemutatunk még egy beteg gyerekeket támogató, jótékonysági videót is egy rakás magyar zenésszel, és hogy ne maradjanak el a kemény gitárok, új klipjével odacsap a Madball is.


peaches klip rihanna madball amanda palmer klipmegosztás the young punx two door cinema club chilly gonzales evan voytas hajrá peti! alapítvány



2011.02.04. 11:25 – Dudich Ákos

RIP WB – II. rész

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A január 15-ei tragédia mindannyiunkat lesújtott. Teljesen felfoghatatlan, hogy emberek haltak meg a West-Balkánban, és mérhetetlen részvéttel adózunk az elhunytak családjainak. Feldolgozhatatlan. Ezzel egy időben egy álomvilág is szertefoszlott. Az ítélkezés és felelősségre vonás nem a mi feladatunk, arról azonban biztosan tudunk véleményt alkotni, hogy mit jelentett a WB Budapest kulturális életében, és egyben a mi életünkben. Az első rész után kiszélesítettük a megkérdezettek körét, és zenészek mellett egykori pultos, újságíró, koncertszervező, színész illetve a konkurencia véleménye is helyet kapott. Minél szélesebb a spektrum, annál teljesebb a kép.


west balkán



2011.02.04. 08:30 – lánggitár

Undorító az Arcade Fire

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Vincent Moon, híres francia független filmes elég keményen lehordta az Arcade Fire-t. Eredetileg Moon készítette volna a kanadaiak számára a Historie de Feu koncertfilmet, de a rendező állítása szerint a zenekar egyszerűen visszadobta az egészet. "Egyszerűen rossz emberek, ennyi. Nem az egész zenekarra gondolok, csak a vezetőikre, és a menedzsereikre. Amit a legjobban utálok bennük az, hogy az emberek indie zenekarnak gondolják őket, miközben egyértelműen a mainstreamben vannak. Ahogy intézik a dolgaikat, az undorító. Vacak menedzser, vacak emberek, és higgyék el, tudom miről beszélek. Van jópár szörnyű történetem velük kapcsolatban." - mondta a rendező, akinek a filmje helyett adták ki 2008-ban a Miroir Noirt, Vincent Morisset rendezésében, míg Moon operatőrként vett részt a munkálatokban.


indie hírek rock arcade fire vincent moon



2011.02.03. 11:20 – A Lángolók

Csak egy faszi samplerrel - Ömlesztett anyag

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Hú, mit fogunk kapni! Egy lemezt leszámítva a heti termésünkön gyakorlatilag sehol nem szerepelnek gitárok, lemezeket pakolgató potmétertekergetők annál inkább! A Deerhoof tizenegyedik lemezén semmi meglepetés nem található, de ezt ennyi lemez után már ne is várjuk. A Cut Copy néha egészen céltalanul kalandozik el ismeretlen vidékekre. A Modeselektor tagjai haverjaik zenéit rakosgatták fel egy kissé túl terjedelmes lemezre. Shackleton egészen egyedi módon közelítette meg a Fabric-lemezeken megszokott tematikát, de valamiért mégis működik a végeredmény. Ellenben a brazil DJ Marky nem nőtt fel a kihíváshoz, amit egy Fabriclive-mix elkészítése jelent.


modeselektor deerhoof lemezek dj marky cut copy ömlesztett anyag ezt hallgasd shackleton



2011.02.03. 10:00 – lánggitár

Santana-koncert lesz július 5-én a Budapest Sportarénában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A LiveNation elhozza nekünk nyárra a jó öreg Carlost, íme a sajtóközlemény:

Carlos Humberto Santana de Barragan szerény körülmények közé született 1947-ben, Mexikóban (jelenleg egy utca és egy tér is a nevét viseli szülővárosában).
Apja, egy mariachi virtuóz, ültette el a zenei szellemiséget fiában, aki már öt évesen hegedült. Később, amikor a család északra költözött a nyüzsgő határvárosba, Tijuana-ba, vette meg Carlos az első gitárját.

A nagy amerikai rádióállomásokat hallgatta és John Lee Hooker, T. Bone Walker valamint BB King bűvöletében élt, akiknek játéka egybeolvasztotta a blues és a jazz elemeit. 14 éves korára a családja átköltözött San Francisco-ba, ahol Carlos megkezdte középiskolai tanulmányait. A Santana Blues Band 1966-ban alakult meg, s szédítő elegye volt a nyugati part soul zenéjének, a latin ütőhangszereknek, az orgonának, és Carlos sztratoszférikus gitárjátékának, ami azonnal szenzációvá vált. 1967-re már csak egyszerűen Santana-ként ismerték őket.


sajtóközlemény koncert santana



2011.02.02. 19:51 – lánggitár

Feloszlott a White Stripes

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Igaz, hogy már egy ideje nem működött aktívan, de most hivatalosan is bejelentették, hogy feloszlott a White Stripes. "A feloszlás oka nem a művészi különbségekben keresendők, vagy abban, hogy nem akarnák folytatni, esetleg egészségügyi problémáik lennének, ugyanis Meg is és Jack is kitűnő egészségnek örvendenek. Számos oka van, de legfőképpen az, hogy meg szeretnék őrizni a zenekar múltját olyan szépnek és különlegesnek, amilyen most." - írják honlapjukon (ami a bejelentés után jó darabig elérhetetlen volt). A duó nem szeretné, ha ez a döntés bárkiben is szomorúságot okozna, inkább nézze mindenki azt a sok jót, amit az együttes a zenével teremtett. Elmondják, hogy a White Stripes mostantól mindenkié, és ha az emberek akarják, akkor a művészet és a zene szépsége örökké tartani fog, majd megköszönik, hogy mindezt az élményt megoszthatták velünk, és örökké hálásak lesznek ezért. A közlemény kitér arra is, hogy még számtalan eddig kiadatlan különlegesség megjelenik majd a zenekartól a jövőben különböző csatornákon.


rock hír white stripes



2011.02.02. 15:30 – lánggitár

Amerikai bankóriás az EMI új tulajdonosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Hosszú idő után úgy tűnik, pont került az EMI elmúlt évekbeli kálváriájának végére. A napokban BBC és a cég hivatalos közleménye is tudatta: a lemezkiadó az amerikai Citigroup befektetési bank 100%-os tulajdonába került.

Mint ismert, az EMI-t még 2007-ben vásárolta meg a reális piaci ár többszöröséért, 4,2 milliárd fontért a Terra Firma nevű ingatlanbefektető cég, a Citigroup komoly külső segítségével. A vállalat azonban mostanra sem tudta visszafizetni a kölcsönt a banknak, sőt, az EMI további adósságokat halmozott fel, miközben elveszítette több nagynevű, igen jövedelmező előadóját is (Radiohead, Rolling Stones, Paul McCartney stb.) A tavalyi évben az EMI egyszer már nagyon közel került ahhoz, hogy a Citigroup tulajdonába kerüljön, akkor azonban a Terra Firma, több elvetett pénzszerzési ötlet után, különböző befektetőkön keresztül még el tudta ezt kerülni, mostanra azonban véglegessé vált, hogy a korábbi hitelező kezébe kerül a lemezkiadó.


zeneipar hír citigroup emi terra firma lemezipar



2011.02.02. 13:20 – lánggitár

Ötnaposra bővül a Pannónia Fesztivál

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Lezárult a szavazás a Pannónia Fesztivál honlapján. Mint ismert, a rendezvény szervezői arra kérték a leendő látogatókat, voksoljanak öt olyan magyar zenekarra, akiket szívesen látnának a várpalotai fesztiválon. Az elmúlt két hétben összesen 90 ezer ember adott le 450 ezer érvényes szavazatot. Közben az is biztossá vált, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel az 5. születésnapját ünneplő fesztivál 5 naposra bővül, így június 9-től 13-ig tart a Cseri-parkerdőben.


fesztivál hír pannónia



süti beállítások módosítása