2011.12.18. 22:39 – sixx

Minden reggel benzint iszom - Tankcsapda-interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Egy 23 éves zenekarnak már nem feltétlenül kell megmagyaráznia minden lépését, kivéve, ha Magyarországon zenél. A szakma és a rajongók egy támogatói szerződés aláírásába vagy egy zártkörű koncertbe is képesek olyan dolgokat belelátni, amikről pedig szó sincs, kezdve az itthon nagyon népszerű "eladták a lelküket" szlogentől a nyílt irigykedésig. Fejes Tamás dobossal és Lukács László basszusgitáros-énekessel beszélgettünk arról, milyen ma sikeres rockzenésznek lenni Magyarországon.


interjú rock tankcsapda



2011.12.18. 14:00 – Hirdetés

Lángoló Karácsony: Nyerj Core One Skull gitárkábelt!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Folytatódik a Lángoló Karácsony, ünnepi nyereményjáték-sorozatunk, amiben most a képen látható Core One Skull gitárkábelt lehet megnyerni az egyedi mintás, külföldről importált, minőségi hangszer-kiegészítőkkel foglalkozó RockYourself Webshop termékei közül. Aki úgy gondolja, neki pont ideális lenne karácsonyra ez a gitárkábel, annak a következő a feladata: lájkolni kell a RockYourself Webshop, valamint a Lángoló Gitárok Facebook-oldalait, majd pedig a jatek@langologitarok.hu címre küldött levélben megnevezni egy gitárpántmárkát, egy dobverőmárkát és egy pengetőmárkát, ami kapható a RockYourself Webshopban. A leveleket Lángoló- Rockyourself-Játék tárggyal várjuk, aki nem így küldi, az nem vehet részt a sorsoláson. A nyereményjáték szerda éjfélig tart, a nyerteseket csütörtökön sorsoljuk és még aznap levélben értesítjük.


játék hír karácsony lángoló karácsony rockyourself webshop core one



2011.12.18. 12:00 – Kovács M. Norbert

Kamarás Iván, a bulikalauz – klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az Arcade Fire énekesnője mellett furcsa, maszkos embereket látunk vonaglani, de ha ez nem tetszik, az interaktív videóban rázhatjuk magunkat mi is helyettük. A Goldfrapp új dalához egy iPhonnal készített klipet, ennél több érdekeset viszont képtelenség róla elmondani. A Szabadtéri 4akkordos Performansz videójában látható az Origami Szerelmeseinek Szent Helye, az Óriás két klipet forgatott szó szerint egyszerre, és ezek akár egyszerre is nézhetők. Emellett pedig fővárosi alternatív művészek szürreális bulijába kalauzol bennünket Kamarás Iván.


klip klipmegosztás



2011.12.18. 00:57 – [MTI]

Elhunyt Cesaria Evora

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az énekesnő 70 éves korában, egy zöld-foki-szigeteki kórházban halt meg. A "mezítlábas díva" - aki az elmúlt évtizedben Magyarországon is többször fellépett - idén szeptemberben jelentette be visszavonulását, miután lemezkiadója szerint olyannyira kimerülten és gyengén érkezett Párizsba, hogy képtelen volt vállalni tervezett franciaországi fellépéseit.


videó gyász



2011.12.17. 10:40 – Lángoló Gitárok

Élőben a legutóbbi Fucked Up-lemez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Nem titkoljuk, mi itt a Lángoló Gitároknál szeretjük a Fucked Up zenekart, így kifejezetten örültünk annak a hírnek, hogy a Pitchfork.tv leadja a kanadai punkok legutóbbi nagylemezéhez tartozó különleges lemezbemutatót, amit a Le Poisson Rouge-ban adott a zenekar még november 14-én. A New Yorki-i klubban a teljes David Comes To Life albumot eljátszotta a csapat, akik ezen az estén egy vonósnégyessel is kiegészültek. Hajtás utánra beraktuk a koncertkezdést, a teljes fellépés pedig itt nézhető.


punk rock hír fucked up



2011.12.16. 17:30 – Lángoló Gitárok

Újra egymásra talált Brian Wilson és a Beach Boys - Új lemez és világkörüli turné is lesz

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Jövőre lesz fél évszázada, hogy kiadta első lemezét minden idők egyik legsikeresebb könnyűzenei együttese, a Beach Boys, akikről legutóbb annak kapcsán írtunk, hogy idén (megalakulásuk 50. évfordulóján) végre kiadták 45 éve befejezetlen lemezüket, a Smile-t. Már ez is elég nagy szám volt, most viszont még nagyobb dobást jelentett be közleményében az együttes: debütálásuk ötvenedik évfordulójára a klasszikus felállás még élő tagjai újra összeállnak, mégpedig hiánytalanul, vagyis a Beach Boys egykori zenei agya, a legendás Brian Wilson is csatlakozik Mike Love-hoz és Al Jardine-hoz, a zenekarba később érkező Bruce Johnston és David Marks mellé. Wilson korábban hosszú ideig küzdött mentális betegségekkel, depresszióval és egyebekkel, egy időben lényegében elveszítette a kapcsolatot a külvilággal, majd több pert is indítottak egymás ellen a zenekar tagjaival, főleg unokatestvérével, Mike Love-val. Most azonban, úgy tűnik, elsimították nézeteltéréseiket, ugyanis az együttes az évforduló alkalmából nem csak válogatásokkal, mindenféle díszdobozos és extra kiadványokkal, hanem konkrét vadiúj lemezzel (!) és egy legalább ötvenállomásos világkörüli turnéval is készül.


pop rock brian wilson hír the beach boys surf rock x.kiemelt



2011.12.16. 15:30 – [MTI] Lángoló Gitárok

Lady Gaga keresett a legjobban az énekesnők közül idén

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A zenei világban minden kolléganőjét megelőzve, Lady Gaga 90 millió dollárt – mintegy 20 milliárd forintnak megfelelő összeget – gyűjtött össze idén a Forbes listája szerint. Az amerikai énekesnő kétszer annyi bevételre tett szert, mint a countrysztár Taylor Swift, aki 45 millió dolláros jövedelemmel lett a második a gazdasági lap ranglistáján. Gaga pénztárcáját a remek szerződésein kívül az is alaposan megtömte, hogy legutóbbi koncertturnéján esténként átlagosan 1,3 millió dollárért fogytak el a jegyek. A 22 éves Taylor legutóbbi albuma, a Speak Now, illetve parfümjei és egyéb szerződései révén jutott jelentős összegekhez. A harmadik helyen a 44 millió dollárt (10,2 milliárd forintot) kereső Katy Perry végzett.


zeneipar hír pénz lady gaga forbes katy perry taylor swift



2011.12.16. 14:00 – Lángoló Gitárok

Megrengette a földet a Foo Fighters Új-Zélandon

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Piszkosul nagy bulit csapott kedden a szigetországban Dave Grohl és zenekara, akkorát, hogy még a föld is beleremegett, ráadásul erre ezúttal tudományos bizonyítékok is vannak. Az aucklandi geológiai intézet kutatói szerint ugyanis nem nagy, de határozott, és erős rezgéseket mértek az együttes koncertje alatt. Az adatokat két mérőállomás is rögzítette a Foo Fighters Western Springs-ben tartott koncertjétől körülbelül egy mérföldnyire. Új-Zélandon nem ritka a földmozgás, ám a geológusok közleménye szerint egyértelműen Dave Grohl és zenekara okolható a kedden mért adatokért, hiszen a számok közötti szünetekben alig jeleztek a műszereik, a legnagyobb földmozgást pedig kedden este nyolc óra húsz perc körül mérték, pontosan akkor, amikor a Foo Fighters a színpadra lépett, és körülbelül 50 ezer néző kezdett el egyszerre ugrálni. Dave Grohl épp a napokban áradozott weboldalukon arról, micsoda óriási energiát is ad nekik a közönség szeretete, és a szakmai elismerések, nos, a jelek szerint tényleg elég nagyot.


rock bulvár hír dave grohl foo fighters garázsrock



2011.12.16. 13:00 – Lángoló Gitárok

Kilakoltathatják Courtney Love-ot

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ismét rájár a rúd a hányattatott sorsú Courtney Love-ra, a rocktörténelem egyik leghíresebb exfelesége ugyanis könnyen lehet, hogy hamarosan az utcára kerül, legalábbis kilakoltatják jelenlegi otthonából. A házat az énekesnő Greenwich Village West Village nevű részén bérli, nagyjából egy éve, mostanra azonban tetemes összegű lakbérhátralékot halmozott fel, ám a tulajdonos szerint még ennél is sokkal súlyosabb, hogy komoly kárt okozott az épületben. A ház belsejét még az előző lakó, Steven Gambrel, ismert belsőépítész tervezte meg, a pazar enteriőr még komoly szakmai lapokba is bekerült, jelentős mértékben növelve ezzel az ingatlan értékét. Donna Lyon tulajdonos elmondása szerint Courtney Love nemrégiben egyszerűen lefestette a falakat és kitapétáztatott, mit sem törődve azzal, hogy a lakás átalakítását az általa aláírt bérleti szerződés is szigorúan megtiltotta neki.


bulvár hír courtney love



süti beállítások módosítása