2011.12.31. 16:30 – Kovács M. Norbert

Mámorító az éjszaka – szilveszteri klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Drága lányok és fiúk! A mai, és egyben idei utolsó klipmegosztásunk témája a szilveszter, ami most már akár hagyományosnak is nevezhető. Ez persze ezúttal sem azt jelenti, hogy szilveszterről szóló zenés videókat válogattunk össze, amikben alkoholtól vörös fejű emberek konfettit szórnak egymásra pezsgőzés közben, hanem összeszedtünk néhány olyan klipet és számot, ami jól jöhet még a ma esti buli során. Esztrádműsorunkban van diszkó, rock, metál, house, techno, hiphop, hogy melyiket mennyire élvezzük, az csak az alkoholszinttől függ. Komolyságra senki se számítson, szerintünk a felsorolt dalok mindegyike vicces (esetleg nevetséges) valamiért, ráadásul nagyrészük még jó is. A Lángoló Gitárok ezekkel a számokkal kíván ma estére jó bulit minden olvasójának! És persze várjuk ötleteket, hogy mi az, amit még igazán belepakolhattunk volna a listába.


klip klipmegosztás



2011.12.31. 09:05 – Lángoló Gitárok

A Lángoló Gitárok bemutatja - Tesco Disco Szilveszter 2011 @ Corvintető

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Az év utolsó éjszakáját a Corvintetőn három kiváló magyar zenekar nyitja, hogy aztán éjfél után nem sokkal egy igazi napfelkeltéig tartó indie-diszkóval köszöntsék az újévet. A bulit a nemrégiben átalakult Radio Panic kezdi, ahol a korábban megszokott indie-discót hátrahagyva súlyosabb electro anyagukat promotálják a fiúk. Őket követi a tavalyi Hello Heavy folytatásán jelenleg is dolgozó EZ Basic, végül a budapesti éjszaka egyik legillusztrisabb zenekara, a Hangmás (képünkön) játszik épphogy megjelent, de máris népszerű új lemezéről a már ismert és kedvelt régebbi slágerek mellett. A koncertek után Kecske és Adam szolgáltatja a szinti és gitárzenét, kísérőlég a pezsgő mellé, ami úgyis a padlón végzi. A fellépő zenekarok jóvoltából most három dalukat le is lehet tölteni a innen a Lángoló Gitárokról, csak úgy, felkészülés céljából.


indie pop hír tesco disco program szilveszter electro hangmás ez basic radio panic



2011.12.30. 22:00 – Lángoló Gitárok

Kamu a legutóbbi Radiohead-demo?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Bő egy hete adtunk hírt arról, hogy valaki talált egy Radiohead-demót, ami a kilencvenes évek közepe tájáról származhat, és aminek Putting Ketchup In The Fridge, mások szerint Haven’t Got A Hope vagy még inkább How Do You Sit Still a címe. Van aki már akkor is kételkedett a felvétel eredetiségében, most pedig a CNN lerántotta a leplet az igazságról: a dalt állítólag egy kanadai cukrász, Christopher Stopa szerezte még valamikor a kétezres évek elején, és nem is foglalkozott vele, egészen mostanáig, mikor ledöbbenve tapasztalta, hogy az ő Sit Still című száma kering a neten, mint korai Radiohead-demo. Bizonyítékképpen fel is tette saját maga dalt a Soundcloudra, így ezt most mi is be tudjuk mutatni. Egyébként a Radiohead sem a múltkori hírt, sem ezt nem kommentálta. 


pop rock hír radiohead



2011.12.30. 16:15 – Lángoló Gitárok

III. Óriás-Turbo-évzáró + Senior Hal, Rabbi Williams ma este a Corvintetőn

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Már-már hagyományosan, harmadik alkalommal búcsúztatja együtt az óévet az Óriás és a Turbo zenekar a Corvintetőn. A rock kétféle felfogását képviselő zenekar (ahogy Vigh Dávid, a Turbo gitárosa fogalmazott: az Óriás a szívre, míg a Turbo inkább a tudatalattira hat) saját bevallása szerint remek évet tudhat a háta mögött: A Turbo megjelentette Lost Measure című második nagylemezét, valamint remek hangulatú kisfilmet készített a Kodály-Method alkotóival és a Waldorf kórussal City of Satellites dalukra. Az Óriás egy ötszámos EP-t adott ki Gondalapos címmel, amihez egyből két klipet is forgatott, amelyek szervesen kapcsolódnak és össze-összefonódnak. A koncertek után a Fish! zenekar frontembere, Kovács Krisztián aka Senior Hal, valamint Pándi Balázs aka Rabbi Williams cserélgeti a korongokat. Kapunyitás 20:30, utána pedig jön a buli.

 

rock hír program óriás turbo



2011.12.30. 15:30 – Lángoló Gitárok

Ma este Warpigs-koncert a Szeparéban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

December 30-án, azaz ma este a Szeparéban lép fel a 90-es évek egyik népszerű rockzenekara, a Warpigs. A klasszikus felállásban játszó zenekar a koncertre Kubányi Bálint billentyűssel és Balázs Bence vokalistával egészül ki. A zenekar két albumot is kiadott a kilencvenes években Rapid és Quartz címmel, utóbbiról a Monte Carlo slágerüket a mai napig játsszák a rádiók, felkerült az MR2 Petőfi Rádió top 100-as listájára is, az elmúlt 10 év nagyon zenéi közé. A mostani koncert ritkaságnak számít, a zenekar valamikor a kétezres évek elején beszüntette működését. Az utóbbi időben évente kb. egy koncertet adnak, általában december végén, ahogy most is a Szeparéban.


rock hír program warpigs



2011.12.30. 15:00 – Lángoló Gitárok

Ezeket hallgatták zenészeink 2011-ben – Második rész

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Zajlik a Nagy Évösszegző Listázás itt a Lángolón: szerdán közel húsz zenész, többek között Egyedi Péter (Óriás), Fehér Balázs (Carbonfools), Hó Márton, Kátai Tamás (Thy Catafalque), Minda Endre (Hangmás) Pándi Balázs és Varga Zsuzsa kedvenceit mutattuk be, tegnap pedig nyomtatott magazinunk és a Lángoló Gitárok blog szerzői és szerkesztői mondták el, mik voltak az idei év legjobb lemezei, dalai, koncertjei. Ma pedig ismét a zenészek jönnek, sorozatunk második részében többek között Gradvolt Endre a 30Y-ból, Kovács Krisztián a Fish-ből, Kiss Sándor az Intim Torna Illegálból, Kádár Imre a Roadból, valamint a Kiscsillag, a Radio Panic és a Spacesh!t zenekar írták meg, miket szerettek idén. Sőt, nagy örömmel jelentjük, hogy Lukács Laci és Ákos is hallgattak zenéket 2011-ben, és el is árulták nekünk, hogy mik voltak ezek.


pop lista rock metál zeneipar hiphop elektronikus lemezipar lista 2011



2011.12.30. 14:30 – Hirdetés

Cider Szilveszter – Eredményhirdetés

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Cider Budapest és a Lángoló Gitárok közös játékában az elmúlt napokban három szerencsésnek ajánlottuk fel a lehetőséget, hogy idén szilveszterkor megkóstolhassák Európa legjobb gyártóinak ciderjeit. Most nézzük, mik voltak a helyes válaszok, illetve kik nyerték az italcsomagokat.

1.Milyen gyümölcsökből készül jellemzően a cider?

a. alma, körte
b. banán, maracuja
c. szőlő, maláta

2. Az alábbiak közül melyik NEM cider márka?

a. Frosty Jack
b. Bushmills
c. Kopparberg

3. Hogyan ajánlott a cider fogyasztása?

a. felrázva, nem keverve
b. jégre töltve
c. Bill Ward módszerével, dézsából

Az pedig, hogy kik érkezhetnek a Cider Budapest által felajánlott italcsomaggal a szilveszteri buliba, a lapozás után máris kiderül.


játék hír szilveszter cider budapest



2011.12.30. 14:00 – Lángoló Gitárok

Bono a szűzlányból átváltott fetisiszta dominába - Magyar zenészek a U2 Achtung Baby lemezéről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Előző posztunkban leírtuk, hogy tulajdonképpen az Achtung Baby az utolsó olyan U2-lemez, amin az ír zenekar valami nagyot tudott alkotni, most pedig pár magyar zenész nyilatkozik arról, mit is gondol az 1991-es albumról, és úgy magáról a U2-ról.


pop rock u2



2011.12.30. 13:00 – SzálingerB

Fontos dologgal egy valag pénzt keresni - Idén volt 20 éves a U2 Achtung Baby lemeze

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Hogy mi a fene történt a U2 kollektív tudatában 1987 – és a világ legázolását hozó Joshua Tree – után, ami aztán rávezetett az 1991. november 19-i dátumra, annak vizsgálatára egész elméleti szakosztályokat lehetne felhúzni újságírókból, zenebolondokból és muzikális taxisofőrökből. Valami mindenesetre történt.


pop rock u2



süti beállítások módosítása