2011.02.19. 13:47 – lánggitár

A Smashing Pumpkins új basszusgitárosa szerepel a zenekar 1993-as lemezének borítóján?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Egészen furcsa információval állt elő a Smashing Pumpkins vezére a Twitterén, mikor közölte a nagyvilággal, hogy a zenekar új basszusgitárosa, Nicole Fiorentino, aki tavaly csatlakozott hozzájuk, most mondta el neki, hogy ő szerepel az együttes 1993-as Siamese Dream című lemezének borítóján (a képen jobbra). Corgan azt is kitwitelte, hogy Fiorentino azért hallgatta el ezt eddig, mert félt, hogy ha megtudják, nem veszik be a csapatba. Az egész sztorit némileg árnyalja, hogy a most 31 éves nő a fotózáskor 13 évesnek kellett, hogy legyen, miközben a borítón látható két kislány kb. hétnek néz ki. A képet egyébként állítólag, legalábbis a fotós asszisztense szerint, direkt a lemezhez készítették 1993-ban, tehát az kizárható, hogy korábbi a felvétel. A Rolling Stone, akik szerint elképzelhető, hogy az egész csak Corgan vicce, össze is rakta a borítófotót, illetve egy mostani képet, hogy megmutassa a hasonlóságot:


rock smashing pumpkins hír



2011.02.19. 10:00 – mista

Lemmy kezében a kormány – klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Lila köd borítja el a saját szobrát összetörő öreg motorost a Yeasayer új klipjében, olimpiai versenyszámokban küzdenek egymással a Rotten Sound sajtburgerei, Lemmy a nyolcvanas évekre utalgató Foo Fighterst fuvarozza egy limuzinban, bábfigurák verekednek PJ Harvey új videójában. A hazai fronton Oroszlán Szonja bántja a Road zenekar megkötözött énekesét, utcán, háztetőn és egy hajón zenél a Compact Disco, SP-t meg felpofozza a hiányos öltözetű csaja, pedig a szoba nem is tőle meleg. És ha mindez nem lenne már így is elég izgalmas: eheti klipmegosztásunkban itt a sokadjára visszatérő Britney Spears vadonatúj videója, buta dubsteppel, a legendás Jonas Åkerlund rendezésében.


britney spears pj harvey klip road lemmy sp foo fighters yeasayer klipmegosztás compact disco jonas akerlund rotten sound



2011.02.18. 13:45 – lánggitár

Cadaveres- és Blind Myself-lemezbemutató + Cadaveres-klippremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Cadaveres és a Blind Myself is ma este mutatja be az A38 Hajón friss lemezét. A Blind Myself esetében ez mondjuk nem teljesen igaz, mert csak egy különlegességekkel teli válogatása jött ki nemrég, a Fonogram-díjra jelölt Cadaveres viszont tényleg új anyagot adott ki a Mindstreammel. Rajtuk kívül ott lesz még a hajón az Idoru, a Just Four és a Cojones is. A Cadaveresnek ráadásul elkészült az új klipje is a These Eyesra, amit Dudás Miklós készített. Az Ill Nino európai turnéjának egy részére is meghívást kapott zenekar új videóját a lapozás után lehet megnézni.


metál exkluzív klip blind myself cadaveres



2011.02.18. 11:15 – lánggitár

Itt az új Radiohead-klip, és már az album is letölthető

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Nem lehet kérdés, hogy ez a hét a Radioheadről szól. Pár napja a zenekar bejelentette, hogy szombattól bárki számára hozzáférhetővé válik digitálisan a King of Limbs című nyolcadik stúdiólemeze, bár ezúttal elvileg nem ingyen, március végén pedig érkezik a fizikai kiadvány is. Aztán a hét közepén kiderült, hogy mellékágként Johnny Greenwood is elvállalt egy újabb filmzenét, most pedig egy nappal a King of Limbs megjelenése előtt íme, itt az első klip róla, ami a Lotus Flowerhez című dalhoz készült. Annyit mindenképp megtudhatunk belőle, hogy Thom Yorke még mindig ért a grimaszoláshoz, illetve az is sejthető, hogy nem ez lesz a történelem eddigi legslágeresebb Radiohead-lemeze.

Update: Igaz, hogy szombatra ígérte a zenekar a lemezt, de aki megrendelte a honlapon, az már most letöltheti.


pop rock hír radiohead klip



2011.02.17. 13:30 – lánggitár

Megvannak az idei Fonogram jelöltjei is

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Lezajlott a Grammy, és a Brit Awards is, de még hátra van egy zenei díjátadó, amire nekünk is illik figyelni, ez pedig természetesen a Fonogram 2011. Akik unalmasnak találták az Arcade Fire tarolásait most fellélegezhetnek, hiszen a Magyarország legfontosabb díjára egyáltalán nem jelölték az együttest semmilyen kategóriában, de a komoly tömegeket mozgató Lady Gaga és Justin Bieber győzelméért sem érdemes szorítani a március 2-án megrendezendő gálán. Az "Év dala" kategória győztesére idén a Class FM honlapján lehet szavazni, a többi kategória jelöltjei pedig alább találhatók.


hír díj fonogram



2011.02.17. 11:10 – lánggitár

Ingyenes EP és új klip a FreshFabriktól

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Pontosan egy hónap múlva, március 17-én jelenik meg a FreshFabrik új, Mora című nagylemeze. Erről már bemutattunk az azóta a rádiók által is sűrűn játszott Stealing The Sunt, most pedig itt az új kislemez, a Woman, amit szintén videóval együtt adott ki a zenekar. A klipet alább lehet megnézni, de hogy teljes legyen a rajongók öröme, a zenekar elérhetővé tett a Lángoló Gitárok segítségével egy EP-t The Warm Up címmel (borító hozzá lentebb), amin ugyan új dalok nincsenek, de eddig egyiket sem lehetett ebben a formában beszerezni Magyarországon hivatalos forgalmazásban. A dalokat innen le lehet tölteni egyben is, de aki akarja, a klip alatti lejátszón végighallgathatja az összeset, illetve a kis nyílra kattintva akár egyenként is lehúzhatja azokat. A zenekar március 11-én tartja a lemezbemutatóját az A38 Hajón.


rock exkluzív freshfabrik



2011.02.17. 09:35 – lánggitár

Új lemezen dolgozik a Soundgarden

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Hivatalos honlapján jelentett be a Soundgarden, hogy az elmúlt hónapokban annyit jammeltek együtt, annyi új téma került elő a próbák során, hogy az ezekből összeállt dalokat ideje fel is venni. Más konkrétum nincsen, de minden valószínűség szerint a lemez később fog megjelenni, mint a március 22-re időzített Live on I-5 című koncertlemez, aminek anyagát még 1996-ban rögzítette a seattle-i rockzenekar. A Soundgarden utolsó sorlemeze egyébként szintén 1996-ban jelent meg, majd egy évvel később a csapat fel is oszlott, és egészen a tavalyi újjáalakulásig nem is játszottak együtt. A köztes időben Chirs Cornell énekes az Audioslave-en kívül (sikertelenül) elkalandozott még a mainstream popba is Timbaland segítségével, Matt Cameron dobos pedig a Pearl Jam tagja lett, míg Kim Thayil gitáros és Ben Shepherd basszusgitáros csak mérsékelten zenélgetett a szünet alatt.


rock hír soundgarden



2011.02.17. 08:10 – lánggitár

További nevek az Exitre

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A szerbek úgy látszik, nem szeretik nagy pakkokban bejelenteni a fellépőket, és hagyják, hogy kiörvendezzék magukat az emberek a kisebb adagokban megnevezett zenekarokon és előadókon. Az eddig is komoly vonzóerőnek tekinthető Arcade Fire, Portishead, és Grinderman nevekhez most például hozzácsapták a már nálunk is többször járt Underworldöt. A brit elektronikus zenei szcéna egykor talán legfontosabb formációjának számító zenekar a tavalyi Barking című lemezét népszerűsítve érkezik Újvidékre. A popzenei ínyenceknek náluk 2011-ben valamivel érdekesebb lehet a Beirut. A név nem libanoni zenekart takar, hanem az újmexikói Zachary Francis Condon időközben zenekarrá bővült projektjét, aki a kulturális sokszínűség jegyében mostanában éppen balkáni hangulatú folkot játszik. Eddigi két lemeze szép dicséreteket kapott, az egyelőre cím nélküli harmadik a tervek szerint idén jelenik meg.


fesztivál hír underworld beirut exit 2011



süti beállítások módosítása