2012.01.10. 11:00 – _fá_

Így kell értelmiségi gitárpopot írni - Hó Márton és a Jégkorszak-lemezkritika

Ez történt még 2011-ben #5

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Hó Márton és a Jégkorszak - Dalok a fürdőszobából

Hó Márton eredetileg egyszemélyes hobbizenésznek indult. Amikor 2009-ben kirakta a netre dalait, amiket állítása szerint a fürdőszobájában írt, valószínűleg még ő sem sejtette, hogy hamarosan egy teljes zenekara is lesz melléjük. Az ilyen barkácsprojekteknél azonban vigyázni kell, hiszen a zenekarnak érdemes munkát is adni, ha már ott vannak, viszont a dalok áthangszerelése magában hordozza a veszélyt, hogy elveszti azt a gyermeki bájt, amit az egyszerűbb verzió tartalmazott.

A Jégkorszak szerencsére sikeresen vette ezt az akadályt, a Dalok a fürdőszobából pedig egy tudatos, de kellően naiv produkció lett, tíz ügyesen meghangszerelt dallal, Márton egészen magával ragadó egyéniségével, kérdéses értelmű, de jól szóló szövegekkel, és ami a legfontosabb: a magyar alter szinte minden jellemzőjének hiányával.

Valahogy így kell értelmiségi gitárpopot írni, kedves Lovasi-epigonok!

Letölthető innen, meghallgatható itt:

 

skullcandy_ezthallgasd2_final.jpg

 

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (2,4/5)

lemezkritika indie pop offline ezt hallgasd hó márton és a jégkorszak



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása